Napínavé derby žen vyhrála Sparta! | SK Slavia Praha
Více

Napínavé derby žen vyhrála Sparta!

2:3
(2:2)
4. kolo, 18. 9. 2018, Vladivostická
4. kolo, 18. 9. 2018, Vladivostická
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Ve čtvrtém kole ligy žen došlo na první velké derby sezóny, které se hrálo netradičně v týdnu. Vítězství 3:2 se nakonec dočkala hostující Sparta. Za Slavii skórovala Divišová a Svitková.

Začátek zápasu se nesl v oboustraně opatrné hře, která se odehrávala uprostřed hřiště. Bohužel v osmnácté minutě první vážnější situace skončila gólem v síti Barbory Votíkové. U dlouhého balónu za obranu byla Lucie Martínková v rudém dresu dříve než naše brankářka a ve skluzu poslala míč do sítě - 0:1. Slávistky se pokusily rychle odpovědět. Držely balón na svých kopačkách, ale nedokázaly se přes střed hřiště prokousat do šance. Sparťanky hrály důrazně, množily se trestné kopy okolo půlící čáry, ale pohříchu z nich děvčata v červenobílém nedokázala nic vytěžit. Na druhé straně dělaly problémy domácí obraně rychlonohé útočnice Letenských. ve 27. minutě se prohnala po naší levé straně Stašková a sama před Votíkovou nezaváhala - 0:2. Tentokrát už se rychlá odpověď podařila. Ve 31. minutě se po skvělé přihrávce Svitkové ocitla před gólmankou ocitla Petra Divišová a v zakončení se nemýlila - 1:2. Kontaktní gól vlil sešívaným krev do žil a už za pět minut bylo srovnáno. Po přízemním centru z levé strany se v pokutovém uzemí ranou z první na zadní tyč trefila Kateřina Svitková - 2:2. První půle tak skončila zaslouženou remízou.

Druhý poločas začal podobně jako ten první: po několika nevinných akcích se z první vážnější situace prosadila Lucie Martínková - 2:3. Zápas pokračoval ve stejném gardu: slávistky byly silnější na míči, ale jejich akce k ohrožení branky soupeřek nevedly. Velkou komplikací pro domácí byla červená karta, kterou v 68. minutě obdržela stoperka Pincová. V sedmdesáté minutě už se sparťanky radovaly ze čtvrté trefy, když se po trestném kopu zprava prosadila ve vápně jedna z hostujících útočnic, ale nakonec gól nebyl uznán pro ofsajd. Slávistky se i přes oslabení vrhly do útoku a svíraly své soupeřky okolo pokutového území. Bohužel jedinou vážnější šanci si vypracovala Divišová, jejíž ránu pod břevno vytáhla Pižlová v brance Sparty na roh. Statečný boj až do posledních chvil vyrovnání nepřinesl, a tak musely naše holky překousnout hořkou pilulku v podobě první porážky v sezóně.

2:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Votíková, Sjöman, Bartoňová, Bartovičová, Pincová, Divišová, Szewieczková, Dubcová M.,Proffitt, Svitková, Kožárová

AC Sparta Praha

Pižlová, Odehnalová, Strom, Bertholdová, Debree, Martínková L., Burkenroad, Stašková, Vyštejnová, Martínková I., Nepokojová

Detaily utkání

Branky
18´Burkenroad, 27´Stašková, 31´Divišová, 36´Svitková, 50´Martínková L.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články