286. derby pro Slavii! | SK Slavia Praha
Více

286. derby pro Slavii!

0:2
(0:0)
7. kolo, 25. 9. 2016
7. kolo, 25. 9. 2016
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 62. Mešanovič, 79. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> Costa, Michal Kadlec, Lafata, Frýdek, Čermák <br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Paták
PRAHA/LETNÁ - Ve třetím zápase v roli hlavního trenéra Slavie čekalo svěřence Jaroslava Šilhavého 286. derby pražských "S". To zvládli sešívaní výborně a po brankách Murise Mešanoviče a Jaromíra Zmrhala zvítězili 2:0!
Trenér Jaroslav Šilhavý udělal oproti zápasu s Libercem jednu změnu v sestavě. Místo Gina van Kessela nastoupil v základní sestavě Antonín Barák a Jaromír Zmrhal se ze středu posunul zpět na levé křídlo. 

V úvodu zápasu byla Slavia lepším týmem a více se tlačila před bránu soupeře. Ve 31. minutě však musel kvůli zranění třísla ze hry odejít Milan Škoda, kterého nahradil Muris Mešanovič. 

A právě nově příchozí útočník poprvé výrazně ohrozil branku domácích. Po centru Zmrhala z levé strany jen těsně minul. Další velkou šanci měl opět bosenský útočník. Po přihrávce Frydrycha jen těsně minul bližší tyč. 

I v největší gólové příležitosti první půle měl míč na kopačce Mešanovič. V nastavení zahrál jeden z obránců Sparty rukou a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, kterého se ujal aktivní útočník. Bohužel neproměnil, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal opět aktivní hrou sešívaných. V 57. minutě posunul ve vápně Antonín Barák míč na Murise Mešanoviče, jehož střelu brankář Koubek vyrazil na roh.

Gólová radost tak přišla v 62. minutě po kombinaci stejné dvojice hráčů. Střela Antonína Baráka se od tyče odrazila zpět do hry, naštěstí k nabíhajícímu Mešanovičovi, který míč dorazil mezi nohama brankáře do sítě.

Poté se dostala k ohrožení branky také Sparta. Václav Kadlec vystřelil z dálky, brankář Jiří Pavlenka ovšem vytáhl výborný zákrok a míč vytěsnil.

V 79. minutě zopakoval svůj kousek z podzimního derby Jaromír Zmrhal a opět dokázal v derby vstřelit branku. Přebral od Baráka míč na vlastní polovině, vyvezl ho až do vápna Sparty a svou střelou nedal brankáři domácích šanci.

Sešívaní už si závěr 286. derby pohlídali a zvítězili 2:0!
0:2

Sestavy

AC Sparta Praha

Koubek – Karavajev (64. Čermák), Mazuch, Costa (36. Holek), Michal Kadlec – Šural, Frýdek, Dočkal, Václac Kadlec – Lafata (K), Juliš (46. Mareček)

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Bílek, Deli, Bořil – Ngadeu – Mingazov (66. Mihalík), Hušbauer, Barák (86. Ščuk), Zmrhal – Škoda (31. Mešanovič)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 62. Mešanovič, 79. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> Costa, Michal Kadlec, Lafata, Frýdek, Čermák <br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Paták
Diváci
18397

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články