Report ze zápasu FC Zlín vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Zlín vs. SK Slavia Praha"

1:2
(1:1)
3. kolo, 12. 9. 2018
3. kolo, 12. 9. 2018
FC Zlín - SK Slavia Praha

Sešívání do utkání vlétli a hned v úvodu si vytvořili několik šancí. První příležitost měl Adam Vlasák, který se protlačil ve vápně k míči, jeho střelu ale brankář vytáhl. Do další šance se protlačil Jakub Zeronik, také tentokrát byl úspěšnější brankář Zlína.

Z prvního gólu se radovali sešívaní po standardní situaci. Lukáš Červ byl faulován, k míči se postavil David Eichler a jeho krásný centr lehce tečoval Adam Vlasák, gólman Zlína už nedokázal reagovat. O malou chvíli později pálil zpoza vápna těsně vedle David Eichler.

Domácí Zlín dokázal srovnat po rohovém kopu, kdy se na přední tyči prosadil hlavou Radek Maršálek. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Ve druhém poločase se pokračovalo ve velmi důrazné hře. Domácí v jedné šanci nastřelili břevno, na druhé straně se do dvou zakončení dostal Adam Vlasák, nejprve jeho prudkou ránu vytáhl brankář, podruhé ji zblokoval obránce.

Když už se zdálo, že zápas směřuje k penaltám, přišla druhá branka Slavie! Jan Walter vyhrál důležitý souboj ve středu pole, k míči se dostal Jakub Zeronik a krásou přihrávkou vyslal vpřed Michala Kubáně, který překonal Číže!

Sešívaní tak urvali tři body v závěru a díky trefám Adama Vlasáka a Jakuba Zeronika vezou ze Zlína tři body za výhru 2:1!

1:2

Sestavy

FC Zlín

Číž – Maršálek, Hellebrand, Šiška (80. Němeček), Kopilec (25. Staněk (84. Uhřík)), Váňa, Pafka, Gerža, Strachoň, Hrdlička, Cedidla

SK Slavia Praha

Markovič - Bárta, Vincour, Vlček, Kosek - Červ (78. Walter), Vít, Eichler (67. Zinhasovič) - Kubáň, Vlasák (84. Kneifel), Zeronik

Detaily utkání

Branky
20. Maršálek - 14. Vlasák, 86. Kubáň
Žluté karty
Hellebrand
Rozhodčí
Horák - Slováček, Kolář

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články