Skvělý výsledek slávistek v Lize mistryň | SK Slavia Praha
Více

Skvělý výsledek slávistek v Lize mistryň

0:3
(0:0)
0. kolo, 13. 9. 2018, Siauliai central stadium
0. kolo, 13. 9. 2018, Siauliai central stadium
Gintra Universitetas - SK Slavia Praha
V úvodním zápase Ligy mistryň vyhrály slávistky na hřišti Gintry vysoko 3:0 po dvou trefách Michaely Dubcové a jednoho zásahu Szewieczkové.

Bez nemocné Svitkové nastoupily slávistky v pozici mírných favoritek do zápasu aktivně, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Pak zahrozila domácí Gintra díky střele Alekperové, která skončila na břevně. Hra se vyrovnala, ale větší šanci přišla ze sešívaných kopaček. Nepříliš prudkou střelu Szewieczkové gólmanka jen vyrazila k Divišové, která však nedopravila míč do sítě. V další nadějné pozici se ocitla Szewieczková, ale svou nahrávkou spoluhráčku nenašla. Největší šanci měl domácí celek ve 32. minutě, kdy šla sama na Votíkovou Cleopfil, ale slávistická gólmanka svůj tým podržela.

Do druhé půle pomohly Slavii drobné změny v rozestavení. Navíc holky zvýšily důraz a postupně se více usídlily na polovině Gintry. V 63. minutě se konečně slávistky dostaly do vedení, do vápna poslala centr Bartoňová, skvěle si naběhla Míša Dubcová a střelou přesně k tyči překonala domácí brankářku. Gintra se poté dostala k několika nebezpečným situacím, ale k přímému ohrožení slávistické branky nedošlo. Slavia pak hru dostala pod kontrolu a podruhé udeřila. V 79. minutě unikla Szewieczková a doslova propálila domácí brankářku. V závěru zápasu ještě přidala třetí branku a svou druhou Michaela Dubcová, když trefila šibenici.

Odveta je na programu za 14 dní v Praze na Žižkově. Přijďte holky podpořit v boji o postup mezi 16 nejlepších celků.

0:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Votíková, Bartoňová, Pincová, Bartovičová, Sjöman, Dubcová M., Divišová, Szewieczková, Proffitt, Kožárová, Dubcová K.

Detaily utkání

Branky
65´89´Dubcová M., 80´ Szewieczková

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články