Report ze zápasu FK Jablonec vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FK Jablonec vs. SK Slavia Praha"

0:0
(0:0)
12. kolo, 27. 10. 2012, Střelnice, Jablonec
12. kolo, 27. 10. 2012, Střelnice, Jablonec
FK Jablonec - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Zmrhal, Juhar. <b>Rozhodčí:</b> Paták – Moláček, Pospíšil.
JABLONEC NAD NISOU/CHANCE ARENA – Sešívaní si vezou ze hřiště lídra ligy bod za bezbrankovou remízu. Po nevýrazném úvodu zápasu hrála s Jabloncem vyrovnanou partii i bez kapitána Karola Kisela. Na jeho místo se postavil Tomáš Mičola, pravý kraj zálohy obsadil Štěpán Koreš.

Jablonec zahrozil hned v šesté minutě, a to svou největší zbraní – Davidem Lafatou. Nejlepší střelec severočechů si na přední tyči naběhl na Kovaříkův centr a hlavičkou o zem jen těsně minul Čontofalského branku.

V 15. minutě byli domácí k vedoucímu gólu ještě blíž. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se míč dostal na malé vápno k Pitákovi, který napálil břevno. Z něj se sesypala vrstva sněhu, následně na něj znovu spadnul odražený balon. Až napotřetí dokázal Latka odhlavičkovat na roh.

Za dalších deset minut slavii poprvé podržel gólman Čontofalský, který vyboxoval Pitákovu ránu. Krátce nato po Kopicově vybídnutí přestřelil Kovařík.

Ve 36. minutě mohli červenobílí opět děkovat Čontofalskému, který vyrazil nepříjemnou Lafatovu střelu k tyči. Ve 40. minutě se pak v největší šanci Slavie v první půli octl Petrák, který na zadní tyči dorážel balon po rohovém kopu, na brankové čáře ale jeho hlavičku zastavil Piták.

Druhý poločas se hra přeci jen vyrovnala a do šancí se prozměnu více dostávala Slavia. V 62. minutě se po centru z pravé strany octl v ideální hlavičkové pozici ve vápně Koreš, míč ale ideálně netrefil.

V 67. minutě se do největší šanci Slavie v zápase dostal Milan Škoda. Na pravé straně zpracoval skákavý balon a postupoval na gólmana Špita, ten ale jeho střelu po zemi dokázal nohama vyrazit. Na druhé straně jablonečtí překombinovali svou akci v 74. minutě, Vaněk místo střely volil přihrávku a míč nakonec odkopával Latka. Poslední šanci měla ale Slavie, když Koreš našel za obranou Milana Nitrianského, na jehož střílený centr jen těsně nedosáhl Škoda.

Jablonečtí svůj tlak ze začátku zápasu nezopakovali, Slavia v závěru dobře bránila a domácí do ničeho nepouštěla. Ze severu Čech si tak veze bod za remízu 0:0, stejně jako ze sousedního Liberce.

0:0

Sestavy

FK Jablonec

Špit – Beneš, Kysela, Eliáš, Novák, Kopic, Piták, Vaněk, Loučka, Kovařík (43. Zoubele), Lafata.

SK Slavia Praha

Čontofalský – Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar, Mičola, Zmrhal (90. Cicman), Koreš (86. Čonka), Petrák, Tusjak (67. Jarolím), Škoda.

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Zmrhal, Juhar. <b>Rozhodčí:</b> Paták – Moláček, Pospíšil.
Diváci
1825

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články