Slávistky remizovaly s Bayernem Mnichov 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky remizovaly s Bayernem Mnichov 1:1

1:1
(0:0)
LM, 20. 3. 2019, Sinobo Stadium
LM, 20. 3. 2019, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FC Bayern Mnichov
Ženský tým Slavie díky dalekonosné střele Kateřiny Svitkové vydřel remízu 1:1 proti slavnému Bayernu Mnichov a do Bavorska si tak odváží k odvetě nadějný výsledek!

Svěřenkyně Pavla Medynského vyběhly ke svému čtvrtfinálovému zápasu UEFA Women’s Champions League proti Bayernu v Sinobo Stadium na zbrusu novém travnatém povrch. Slávistky vstoupily do utkání aktivně, ale první příležitost měl bavorský celek. V 9. minutě se po zajímavé kombinaci uvnitř pokutového území dostala ke střele Beerensteynová, ale levačkou zamířila nepřesně a branku o několik metrů minula.

Ze začátku první půle držel míč na svých kopačkách většinově bavorský celek a slávistky se do ofenzívy osmělovaly pouze při brejcích po ztrátách soupeře. Bayern i přes vysoké držení míče však příliš nehrozil, a když už branku hráčky německého týmu prověřily, jako tomu bylo po rohovém kopu ve 24. minutě, Barbora Votíková byla připravena.

V druhé polovině poločasu se však červenobílé fotbalistky čím dál tím více osmělovaly do kombinace a vytvářely tak zajímavé situace. Pomáhala jim k tomu i zaplněná východní a severní tribuna, kde diváci pro hráčky vytvořili skvělou kulisu. Při žádné z těchto situací však branku soupeře pražský celek neprověřil.

V závěru zatlačil Bayern, v zakončení však naštěstí úspěšný nebyl a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vlétly oba týmy beze změn, obraz hry se však příliš nezměnil. Německý celek držel míč na svých kopačkách a slávistky se k zajímavým situacím dostávaly pouze při brejkových situacích po ztrátách míče z německého týmu.

Zřejmě největší příležitost Bayernu přišla v 59. minutě, kdy se po přesném centru z levé strany dostala k hlavičce na hranici malého vápna Damnjanovičová. Barbora Votíková se však zaskvěla bravurním reflexivním zákrokem a změnu skóre nepřipustila.

Gólu soupeře však nezabránila o pár minut později. V 62. minutě se po přihrávce z pravé strany sama před bránou zjevila Rolfö a nabídnutou příležitostí nepohrdla. Střelou do pravého dolního rohu rozvlnila slávistickou síť a otevřela skóre úvodního zápasu – 0:1.

Po vstřelené brance pokračovaly hráčky bavorského týmu v tlaku, ten však přerušil moment, na který všichni slávističtí fanoušci čekali. Z dobrých 30 metrů napřáhla v 73. minutě ke střele Kateřina Svitková a brankářka hostí nemohla činit o mnoho více, než střelu pouze pozorovat. Ta zaplachtila do pravého horního rohu a spustila proud červenobílé radosti – 1:1

Závěr utkání již větší příležitosti z obou stran nepřinesl a oba celky se tak rozešly shodným poměrem 1:1. Sešívané hráčky si tak do Bavorska odváží směrem k odvětě čtvrtfinále velmi zajímavý výsledek. 

Kromě nadějného výsledku přineslo toto klání slávistkám a celému klubu i jiný důvod k radosti. Úvodní zápas čtvrtfinále UWCL mezi Slavií a Bayernem totiž navštívil úctyhodný počet 6 822 diváků, kteří tak vytvořili nový český rekord návštěvnosti pro ženské fotbalové utkání! #spolufandimeholkam

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Votíková – Bartoňová (82. Dědinová), Hasanbegovičová, Bartovičová, Sjomanová – Dubcová – Divišová (74. Černá), Svitková, Szewieczková, Chlastáková (74. Veselá) – Herndonová

FC Bayern Mnichov

Zinsbergerová – Schweersová, Wenningerová, Leupolzová, Laudehrová – Dabritzová – Hendrichová, Damnjanovičová (59. Islackerová), Beerensteynová (60. Rolfová), Demannová – Magullová (81. Škorvánková)

Detaily utkání

Branky
72. Svitková – 62. Rolfová
Diváci
6822
Žluté karty
82. Černá, 89. Svitková
Rozhodčí
Welch - Rashid, Aspinall

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články