Slavia přehrála Ústí vysoko 8:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia přehrála Ústí vysoko 8:0

8:0
(1:0)
přát., 19. 1. 2019, Stadion Evžena Rošického
přát., 19. 1. 2019, Stadion Evžena Rošického
SK Slavia Praha - FK Ústí nad Labem
Stadion Evžena Rošického hostil první přípravné utkání Slavie, proti které nastoupili hráči FK Ústí nad Labem. Sešívaní nedali soupeři šanci a přehráli jej vysoko 8:0.

Na první poločas přípravného utkání proti Ústí nad Labem, které se konalo netradičně na Strahově, vyslal na trávník Jindřich Trpišovský do první půle jako jediného nováčka Lukáše Masopusta, který naskočil na levém křídle. Do zápasu naopak nemohli kvůli zdravotním potížím nastoupit Miroslav Stoch, Jan Matoušek, Simon Deli ani Alex Král. Tento seznam doplnili i dlouhodobí marodi Stanislav Tecl a Jakub Hromada.

Slavisté na úvodní střeleckou radost nemuseli příliš dlouho čekat. Již ve 4. minutě si ústecká obrana nedokázala poradit s centrem směřujícím do vápna. K odraženému míči se následně nejrychleji dostal Jaromír Zmrhal, který prudkou střelou nedal brankáři hostí šanci – 1:0!

Svoji premiérovou trefu v červenobílých barvách si mohl připsat ve 21. minutě Lukáš Masopust. Po úniku Alexandra Baluty a centru Jaroslava Zeleného sklepl slávistickému nováčkovi míč hlavou Muris Mešanovič. Masopust si ale se skákavým míčem nedokázal poradit a střelu nasměroval nad bránu.

Ani o pár minut později neměl Lukáš Masopust potřebné štěstí. Po přesné nahrávce Alexandra Baluty dokázal propasovat míč za záda ústeckého brankáře, ale radost mu záhy překazil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajdové postavení. Více toho první půle nenabídla, a tak šly týmy do kabin za stavu 1:0.

Ve druhé půli vyběhla na trávník zcela obměněná jedenáctka. Mezi tyče se postavila nová brankářská posila Martin Kuciak. Ibrahima Traorého pak ve středu pole doplnila nová posila v podobě Petra Ševčíka.

Na gólovou radost nemuseli slávisté příliš dlouho čekat, byla navíc hned dvojitá. Ve 49. minutě Petr Ševčík prolétl středem hřiště a naservíroval míč Vladimíru Coufalovi. Ten přesnou přihrávkou našel ve vápně Milana Škodu a ten se nemýlil. Prudkou střelou k tyči upravil skóre na 2:0! Ihned o dvě minuty později našel Jan Sýkora přesně hlavu Petera Olayinky, který prověřil hostujícího Lindra. S hlavičkou si brankář hostí poradil, ale na dorážku Ibrahima Traorého byl krátký – 3:0!

Další dva góly v krátkém sledu viděli diváci v 63. minutě. Precizní přihrávkou vybídl Micka van Burena Peter Olayinka a nizozemský střelec ukázkovým lobem překonal gólmana – 4:0! O pár chvil později se svého gólu dočkal i nigerijský střelec. Jan Sýkora jej našel ve vápně přihrávkou z pravé strany a Peter Olayinka nedal přízemní střelou k tyči gólmanovi šanci – 5:0!

O pět minut později upravil stav na 6:0 Milan Škoda, který si tak připsal již svůj druhý zásah. Po úniku na pravé straně ho našel přesně Mick van Buren a na Škodovu střelu pod břevno neměl Lindr nárok. Skóre se opět přepisovalo v 83. minutě, kdy si míč do vlastní branky srazil po centru Vladimíra Coufala hostující Dvořák.

Svoji premiérovou trefu v červenobílém dresu si připsal v 89. minutě Petr Ševčík. Míč si krásně navedl na levou nohu a přízemní střelou k tyči nedal brankáři šanci. Uzavřel tak skóre prvního zápasu roku 2019 na konečných 8:0.

Slavia svého soupeře v prvním přípravném utkání jednoznačně přehrála 8:0. Další duely čekají červenobílé na soustředění v Portugalsku, kam tým odlétá v pondělí.

8:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Kovář – Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený – Souček, Hušbauer – Zmrhal, Baluta, Masopust – Mešanovič
2. poločas: Kuciak – Coufal, Jugas, Vlček, Bořil – Traoré, Ševčík, Sýkora, van Buren, Olayinka – Škoda

FK Ústí nad Labem

Lindr – Bílek, Valenta, Pimpara, Procházka, Matějka, Krátký, Richter, Kingue, Šimeček, Peterka

Detaily utkání

Branky
4. Zmrhal, 49. a 70. Škoda, 51. Traoré, 64. Van Buren, 65. Olayinka, 83. Dvořák (vlastní), 89. Ševčík
Rozhodčí
Musil – Hurych, Cichra

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články