Úspěšná generálka! Sešívaní porazili Rosenborg 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Úspěšná generálka! Sešívaní porazili Rosenborg 2:0

0:2
(0:1)
přát., 1. 2. 2019, Estádio do Algarve
přát., 1. 2. 2019, Estádio do Algarve
Rosenborg BK - SK Slavia Praha
Slávisté v posledním přípravném zápase předvedli velmi zodpovědný výkon a přehráli norského mistra 2:0. O góly se postarali Miroslav Stoch a střídající Peter Olayinka.

Herní soustředění v Portugalsku Slavia zakončila zápasem proti norskému Rosenborg BK. Do generálky na jarní část sezony vyběhli červenobílí s obranou ve složení Vladimír Coufal, Ondřej Kúdela, Simon Deli a Jan Bořil. Nad nimi se v záloze představili Tomáš Souček, Josef Hušbauer a Petr Ševčík, které na stranách podporovali Miroslav Stoch a Jaromír Zmrhal. Do útoku se postavil kapitán týmu Milan Škoda.

Sešívaní do utkání vlétli aktivně a ihned se jim to vyplatilo. Již ve 3. minutě se ve středu hřiště dobře zorientoval Milan Škoda a vysunul Jaromíra Zmrhala do úniku po pravé straně. Ten svou rychlostí nedal obránci šanci a namířil si to přímo k brance soupeře. Jeho střelecký pokus slabší nohou ještě Hansen vyrazil, nicméně pouze do prostoru, do kterého se nejrychleji dokázal dostat Miroslav Stoch. Pro slovenského záložníka už pak bylo snadnou záležitostí míč nasměrovat do odkryté branky – 1:0 pro Slavii.

Navýšit vedení mohli slávisté o pouhou minutu později. Milan Škoda utekl obráncům po pravé straně, navedl si míč na levou nohu a precizním centrem našel Jana Bořila. Tomu ovšem střela volejem nesedla a zamířila nad branku norského brankáře.

Slavia soupeře v průběhu většiny prvního poločasu přehrávala a k šancím ho takřka nepouštěla. Norskému celku se nedařilo napadat klidnou slávistickou rozehrávku a červenobílí tak měli čas a prostor na kombinaci. I přes tento obraz hry to byl právě Rosenborg, který se dostal z ničeho nic ke gólové šanci. 

Ve 30. minutě po levé straně utekl slávistickým obráncům Aasen a nízkým centrem se snažil míč dostat do pokutového území. Ondřej Kolář tento záměr přečetl, ovšem míč vyrazil pouze před sebe k nohám Hellanda. Ten jej okamžitě technickým pokusem nasměroval do branky, ale norskou radost nepřipustil Simon Deli, který včasnou hlavičkou před brankovou čarou odvrátil míč do bezpečí. První poločas, který se odehrál ve velmi solidním tempu, ovšem více brankových příležitostí nenabídl, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro sešívané.

Do druhého poločasu vyběhla Slavia s jednou změnou v sestavě. Milana Škodu nahradil na hrotu Peter Olayinka.

Slávisté začali druhou půli stejně jako tu první – gólově. Ve 48. minutě se ve středu hřiště uvolnil Miroslav Stoch a přesnou přízemní přihrávkou vybídl do úniku Jaromíra Zmrhala. Ten zachoval ve vápně chladnou hlavu a přiklepl míč lépe postavenému a zcela neobsazenému Peterovi Olayinkovi. Ten už bez větších problémů zatloukl míč pod břevno odkryté branky a zvýšil náskok na 2:0 pro Slavii.

Ačkoliv Slavia držela míč na svých kopačkách a hru kontrolovala, po druhé brance tempo zápasu mírně opadlo. Trenér Jindřich Trpišovský pak postupně vystřídal všechny hráče v poli. Střídající hráči raz hry po mírném útlumu oživili a pěknou šanci před samotným koncem vymyslel Alexandru Baluta, který z pravé strany naservíroval míč do prostoru penalty. Tam na něj ovšem Lukáš Masopust ani Ibrahim Traoré nedosáhli.

Více toho zápas nenabídl a Slavia si tak spolu s třetím vítězstvím v přípravě připsala i třetí čisté konto. Díky gólům Miroslava Stocha a Petera Olayinky z úvodu obou poločasů porazili sešívaní norský Rosenborg BK 0:2 a se soustředěním v Portugalsku se tak rozloučili vítězně.

0:2

Sestavy

Rosenborg BK

Hansen – Meling, Djordje, Konradsen, Helland (62. Levi), de Lanlay (62. Hedenstad), Söderlund, Hovland, Aasen, Adegbenro, Valsvik (62. Šerbečić)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal (76. Frydrych), Kúdela (81. Vlček), Deli (81. Jugas), Bořil (76. Zelený) – Souček (76. Král), Hušbauer (81. Traoré) – Zmrhal (62. Masopust), Ševčík (81. Baluta), Stoch (68. van Buren) – Škoda (46. Olayinka)

Detaily utkání

Branky
3. Stoch, 49. Olayinka
Rozhodčí
Gonçalves – Soares, Casanova

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články