Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1. FC Norimberk | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1. FC Norimberk"

3:3
(0:2)
přát., 18. 1. 2019, UMT Eden
přát., 18. 1. 2019, UMT Eden
SK Slavia Praha - 1. FC Norimberk
Branky: <p>V pátek se na umělé trávě v Edenu utkali sešívaní junioři s nejstarším dorosteneckým celkem Norimberka. V průběhu prvního poločasu hrozili hosté hlavně z rychlých protiútoku, dva z nich také dokázali zužitkovat. Slavia měla také velké příležitosti, Michael Azilinon a Farid Nabiyev ale brankáře Norimberka nepřekonali.</p><p>Góly si tak sešívaní schovali až do druhé půle. Akci u prvního gólu táhl Kristijan Trapanovski, který předložil míč před odkrytou branku Vojtěchu Šilhanovi, ten uklidil míč do sítě. Slavia se hnala za vyrovnáním, hosté ale opět hrozili hlavně z rychlých přečíslení, jedno z nich využili ke zvýšení svého náskoku na 3:1. Juniorka se ale dokázala vrátit do utkání. Nejprve snížil opět po přihrávce Kristijana Trapanovského Marko Alvir, který zakončoval do odkryté branky. </p><p>V další šanci chytře přehazoval golmana Andrei Sintean, jeho lob ale ke smůle sešívaných zastavila tyč. Ve druhé příležitosti už Andrei SIntean nahrával před prázdnou branku, tentokrát připravil pozici pro Marka Alvira, který srovnal na konečných 3:3.</p><p>Trenér Martin Hyský hodnotil páteční utkání proti Norimberku U19: ,,Věděli jsme, že nás čeká náročný víkend. Navíc máme za sebou dva týdny kvalitní a těžké přípravy. Pro kluky to bylo náročné, ale zvládli to dobře. V prvním zápase proti Norimberku jsme věděli, že nás čeká těžký a kvalitní protivník. Podali jsme dobrý výkon, v zápase jsme měli více než soupeř, my jsme velké šance nedali, Norimberk byl naopak produktivní. Vzadu jsme měli trochu problémy, hlavně v komunikaci, důrazu a postavení. Směrem dopředu jsme ale podali velice dobrý výkon, dobře nám zahrála křídla, byli tam náběhy na hraně ofsajdu, střed pole byl aktivní a spoust dalších prvků, které se snažíme přebrat od A-týmu. Tým ukázal dobrý charakter, protože jsme dokázali dotáhnout nepříznivý výsledek. Soupeř navíc hrál v pro nás nezvyklém rozestavení 3-5-2, což bylo pro naší obranu trochu jiné. Byl to pro nás dobrý test,“ okomentoval výkon svého týmu nový trenér juniorky Martin Hyský.</p>
3:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Havránek, Mach, Petrák, Bejbl - Macháček, Vaněk - Nabiyev, Alvir, Trapanovski - Azilinon
Střídali: Sintean, Šilhan, Janoušek

Detaily utkání

Branky
2x Alvir, Šilhan

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články