Slavia zvítězila nad Brentfordem U23 jasně 4:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia zvítězila nad Brentfordem U23 jasně 4:0

0:4
(0:2)
přát., 28. 1. 2019
přát., 28. 1. 2019
Brentford FC B - SK Slavia Praha
Slavii tentokrát v přípravě prověřil výběr mladých hráčů z anglického Brentfordu. Většinu zápasu sešívaní jasně dominovali a určovali tempo hry a po brankách Van Burena, Stocha, Masopusta a Krále zvítězili zaslouženě 4:0.

Hned následující den po utkání se Salzburgem čekal Slavii další přípravný zápas. Důvěru tak dostali hráči, kteří v minulém zápase odpočívali. Konkrétně jimi byli Jaroslav Zelený, Michael Ngadeu, Simon Deli, Michal Frydrych v obraně a Přemysl Kovář v brance. Záložní trojice Josef Hušbauer, Alex Král a Miroslav Stoch byli na krajích podpořeni Alexandrem Balutou a Lukášem Masopustem a do útoku se postavil osamocený Mick Van Buren. Soupeřem Slavie byl tentokrát výběr fotbalistů anglického Brentfordu do 23 let.

První branka zápasu padla v 16. minutě po velmi pohledné kombinační akci. Od obrany se postupně dostal míč až k Micku Van Burenovi, který si balon narazil s Alexem Králem a dělovou střelou pod břevno otevřel dnešní gólový účet – 1:0!

Slavia určovala tempo hry a vypracovala si několik vhodných příležitostí ke skórování, kdy se v dobrých pozicích postupně objevili Lukáš Masopust, Miroslav Stoch a následně i Alexandru Baluta. Ani jedna z těchto šancí bohužel gólem neskončila. Na druhý gól si tak museli slávisté počkat až do 42. minuty, kdy se Miňo Stochovi naskytla po hrubé chybě stopera možnost jít sám na gólmana. Na Stochovu tvrdou ránu byl brankář Brentfordu krátký a balón mu tak proplul mezi nohami do sítě – 2:0! Více toho první půle nenabídla a do kabin se tak šlo za tohoto stavu.

Jak skončil poločas první, tak začal i ten druhý – gólově. Na středu hřiště se výborně zorientoval Alexandru Baluta a přesnou přihrávkou vyslal do úniku Lukáše Masopusta. Ten neponechal nic náhodě a z hranice vápna vyslal míč do šibenice soupeřovy branky – 3:0!

Ojedinělá příležitost ke vstřelení branky se anglickému soupeři naskytla v 62. minutě. Po malé domů od Simona Deliho vzal Přemysl Kovář míč do ruky před dotírajícím útočníkem a rozhodčí nařídil nepřímý volný kop v pokutovém území Slavie. Sešívaný gólman svoje zaváhání odčinil po hvizdu píšťalky včasným vyběhnutím, kterým zabránil ohrožení branky.

Slavia mohla vedení navýšit v 73. minutě, ovšem Van Buren si v bezprostřední blízkosti brankové čáry s nadějnou situací neporadil. Další příležitost se naskytla o pár minut později a tentokrát u ní byl Alex Král. Po pohledné kombinaci se dostal ve vápně ke střele, ovšem proti byl brankář, který konečky prstů jeho pokus vytěsnil nad břevno. Radost si ale spravil o pouhých pár chvil později v 81. minutě. Miroslav Stoch jej přesnou přihrávkou na hranici vápna vybídl k šanci, Alex Král si tělem poradil s dotírajícím obráncem, tvrdou ranou poslal míč k tyči a zvýšil již na 4:0!

Většinu zápasu slávisté na hřišti jasně dominovali a soupeře až na výjimky k ničemu nepustili. Slavia si tak po prohraném utkání se Salzburgem spravila chuť a zvítězila nad výběrem Brentfordu do 23 let vysoko 4:0. 

0:4

Sestavy

Brentford FC B

Gunnarsson – Titov, Racic, Kirk, Dasilva – Coote, Žambůrek, Onen – Archibald, Hardy, Johansson

SK Slavia Praha

Kovář – Frydrych, Deli, Ngadeu (65. Vlček), Zelený – Král, Hušbauer – Masopust, Stoch, Baluta (72. van Buren) – van Buren (49. Mešanovič)

Detaily utkání

Branky
19. van Buren, 42. Stoch, 48. Masopust, 81. Král

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články