Legendární výkon posouvá Slavii do čtvrtfinále EL! | SK Slavia Praha
Více

Legendární výkon posouvá Slavii do čtvrtfinále EL!

4:3pr
(1:1)
Evropská liga, 14. 3. 2019, Sinobo Stadium
Evropská liga, 14. 3. 2019, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - Sevilla FC
Vyprodaný stadion byl svědky zápasu, který se jistě zapíše do historie! Slávisté v prodloužení otočili nepříznivý stav a postupují po výhře 4:3 do čtvrtfinále Europa League UEFA!

Oproti prvnímu utkání v Seville vyběhl od úvodních minut na trávník Michael Ngadeu-Ngadjui a Milan Škoda, kteří nahradili Jaromíra Zmrhala a vykartovaného Vladimíra Coufala. Zvučný soupeř a nadějný výsledek z prvního utkání napomohli k vyprodání celého stadionu a sešívaní tak měli za zády od začátku velmi hlasitou podporu.

Utkání odstartovalo ve velmi solidním tempu z obou stran a k první příležitosti se dostali hráči Sevilly. Na levé straně si míč doprostřed navedl Promes a nebezpečně vypálil. Ondřej Kolář měl tak plné ruce práce, aby míč vytěsnil na roh.

K radosti naplněných tribun to však byli sešívaní, kteří se dostali jako první do vedení. Ve 14. minutě po rohovém kopu Miroslava Stocha proplul míč na zadní tyč k Milanu Škodovi, který jej chytře vrátil do nebezpečného prostoru před branku. Toho využil Michael Ngadeu, který bez váhání balon poslal do sítě – 1:0 pro Slavii!

Ve druhé polovině poločasu převzala otěže Sevilla a k brance měla nejblíže ve 30. minutě, kdy sražená střela Promese obloučkem přeletěla Koláře. Naštěstí pro domácí pouze orazítkovala břevno slávistické branky.

Ve výborné atmosféře se Slavia statečně bránila a čas od času se i sama po ztrátách Sevilly osmělovala do útoku. Ovšem brejk Masopusta, ani střela Stocha se neujala. Sevilla toho využila ve 44. minutě, kdy dostala po faulu Ondřeje Koláře na Promese výhodu pokutového kopu. Této zodpovědnosti se ujal Ben Yedder a střelou do levého dolního rohu vyrovnal na 1:1. Více toho první poločas nepřinesl a do kabin se tak šlo za vyrovnaného, leč stále postupového stavu.

Druhá půle začala pro slávisty, jak nejlépe mohla. Již pár sekund po hvizdu rozhodčího byl Jan Bořil nedovoleně stažen v pokutovém území a také slávisté dostali možnost si kopnout penaltu. Tomáš Souček již několik důležitých penalt za Slavii v poslední době proměnil a ujal se i této. Vaclíka poslal na druhou stranu a sám bezpečně zavěsil pod břevno – 2:1 pro sešívané!

Radost však netrvala příliš dlouho a utnul ji v 54. minutě Munir skvělou ranou ze střední vzdálenosti, na kterou byl Ondřej Kolář krátký – 2:2.

Vstřelený gól dodal hostům energii a Slavia se ocitla chvílemi pod silným tlakem, kterému odolávala pouze za enormní podpory publika. Na hřiště se postupem času dostal Peter Olayinka a nahradil Milana Škodu, který svedl v dnešním zápase řadu osobních soubojů.

V 85. minutě nastala chvíle Ondřeje Koláře, který bravurním reflexivním zákrokem zlikvidoval tutovou šanci Sevilly a udržel tak naděje slávistů. Základní hrací doba skončila stejným výsledkem jako před týdnem v Seville, a tak se šlo do prodloužení. Do něj vyběhl i Jaromír Zmrhal, který těsně před koncem devadesátiminutovky nahradil Lukáše Masopust a o chvíli později se na hřiště dostal Mick van Buren, který přišel namísto Miroslava Stocha.

I přes sympatický vstup do prodloužení se v 98. minutě stalo to, čeho se všichni obávali – třetího gólu Sevilly. Po centru Promese na levé straně do trajektorie míče hlavou sáhl Vazquez a překonal Ondřeje Koláře na přední tyči – 2:3.

Sešívaní ale rozhodně nic nezabalili a za skandování naplněného stadionu dvojzápas po pohledné kombinaci zdramatizoval Mick van Buren, který z ostrého úhlu ve 102. minutě překonal Vaclíka – 3:3!

Jako poslední se na hřiště před začátkem druhé půle prodloužení podíval Michal Frydrych, přičemž nahradil Alexe Krále.

Sešívaným chyběl k postupovému stavu pouze jediný gól, a to o čem všichni snili, se stalo skutečností v 119. minutě. Na samotném kraji sil dokázali sešívaní a jmenovitě Ibrahim Traoré dotlačit míč do sítě Sevilly a spustili tak bouřlivé oslavy!

Slávisté si už postupový stav 4:3 dokázali v posledních vteřinách zápasu pohlídat a do slávistické historie tak přibyl další legendární zápas, na který se bude vzpomínat po dlouhé generace! HOŠI DĚKUJEME

4:3pr

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Král (106. Frydrych) – Stoch (93. van Buren), Traoré, Masopust (90. Zmrhal) – Škoda (77. Olayinka)

Sevilla FC

Vaclík – Sergi Gómez, Kjær, Carriço, Mesa (74. Gonalons), Ben Yedder (104. Rog), Banega, Navas (C), Sarabia (80. Silva), Munir (90. Vazquez), Promes

Detaily utkání

Branky
15. Ngadeu, 46. T. Souček (pen.), 102. van Buren, 119. Traoré – 44. Ben Yedder (pen.), 54. Munir, 98. F. Vázquez
Diváci
19020
Žluté karty
Kolář, Král, Olayinka, Souček - Vazquez
Rozhodčí
Kulbakov – Žuk, Masljanko

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články