Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň"

0:1
(0:1)
13. kolo, 4. 11. 2012, Multifunkční areál Eden, Praha
13. kolo, 4. 11. 2012, Multifunkční areál Eden, Praha
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branky:</b> 31. Hubáček (vl.). <b>ŽK:</b> Mičola, Nitrianský, Škoda, Hubáček, Petrák, Latka, Tusjak – Kolář, Horváth, Kozáčik. <b>Rozhodčí:</b> Bílek – Košec, Urban.
PRAHA/EDEN – Slavia v pátek oslavila své 120. výročí, v neděli přivítala na svém stadionu Viktorii Plzeň a fanoušci i hráči doufali v oslavu vítězstvím. Ve vyrovnaném zápase se ale nakonec radovali hosté, kteří zvítězili 1:0 díky nešťastnému vlastnímu gólu Davida Hubáčka z prvního poločasu.

První poločas přinesl vyrovnanou hru bohužel se smutným koncem pro Slavii. Do největší šance úvodu zápasu se dostával Řezník, těsně před Čontofalským ale odkopával Latka. Vzrušení se však nakonec ukázalo zbytečné, neboť plzeňskému hráči byl odpískán ofsajd.

Jediná branka první půle a nakonec i jediná v zápase padla ve 31. minutě a byla z těch hodně smolných. Horváth rozehrával přímý kop na naší polovině, jeho dlouhý centr ve vzduchu hlavou nepatrně přizvedl David Hubáček a Kamil Čontofalský v brance už na míč nedosáhl. V zápase, který do té doby neviděl větší šanci, se Plzeň ujala vedení 1:0.

O šest minut později postihla Slavii další rána. Milan Nitrianský si v souboji s Kolářem poranil ruku a musel být střídán, v sestavě jej pro zbytek zápasu nahradil Róbert Cicman.

Náznakem šance na vyrovnání byla situace ze 42. minuty, kdy po krásném Jarolímově průniku vznikla skrumáž před Kozáčikem, ani Korešova hlavička ani následná Mičolova snaha ale k přímému ohrožení branky Plzně nevedly.

Druhá půle přinesla tlak Slavie, která chtěla za každou cenu vyrovnat, a na druhé straně tuhou obranu plzeňských, kteří bránili jednogólový náskok. Ve 47. minutě zkoušel po Latkově sklepnutí z voleje štěstí Škoda, mířil ale nad branku.

V 59. minutě vystřídal Štěpána Koreše Luboš Tusjak, který se prezentoval nebezpečnými průniky po levé straně, do největší šance Slavie se ale prozměnu po akci středem dostal Tomáš Mičola. V 65. minutě Škoda za sebe prodloužil dlouhý míč, který ve vápně přistál před naším záložníkem. Mičola tvrdě vypálil z otočky, Kozáčik ale stačil jeho střelu reflexivně vyrazit na roh.

Slavia stupňovala svůj tlak, větší šanci si ale proti kompaktně bránící a úspěšně zdržující Plzni nevytvořila. Poprvé v sezóně tak zůstává na domácím hřišti bez bodu, s Viktorií Plzeň prohrála smolně 0:1.

0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Čontofalský – Nitrianský (37. Cicman), Latka, Hubáček, Čonka, Koreš (59. Tusjak), Petrák, Jarolím (74. Kisel), Zmrhal, Mičola, Škoda.

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Čišovský, Ševinský, Limberský, Rajtoral (87. Malakjan), Kolář, Horváth, Darida (90. Hejda), Ďuriš, Bakoš (81. Procházka).

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 31. Hubáček (vl.). <b>ŽK:</b> Mičola, Nitrianský, Škoda, Hubáček, Petrák, Latka, Tusjak – Kolář, Horváth, Kozáčik. <b>Rozhodčí:</b> Bílek – Košec, Urban.
Diváci
8931

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články