Slávisté si vezou z Trnavy superpohár! | SK Slavia Praha
Více

Slávisté si vezou z Trnavy superpohár!

0:3
(0:1)
Superpohár, 6. 7. 2019, City Arena Trnava
Superpohár, 6. 7. 2019, City Arena Trnava
Spartak Trnava (SVK) - SK Slavia Praha
Sešívaní přehráli Trnavu 3:0 a mohou se radovat ze zisku Česko-slovenského superpoháru. Po zisku ligového titulu a poháru tak kompletují treble!

Přípravu před sezonou 2019/20 Slavia ukončila zápasem v Trnavě, ve kterém se hrálo o zisk Česko-slovenského superpoháru, a tak se rozhodně od úvodních minut nejednalo o ledajaký přátelský zápas.

První šanci si vypracovali slávisté v 6. minutě, kdy se na centr Vladimíra Coufala vyhoupl nejvýše Mick van Buren. Jeho hlavičkový pokus ale zvládl zkrotit Rusov.

Ačkoliv Slavia držela míč na svých kopačkách, na dlouhou dobu to bylo jediné vzrušení, které mohli diváci v Trnavě vidět. Náznakem šance byla pouze hlavička Tomáše Součka po rohovém kopu. Středopolař s kapitánskou páskou však bohužel v záklonu branku příliš neohrozil.

K první šanci se Trnava dostala ve 29. minutě, kdy Tavares vypíchl míč Tomáši Součkovi na středu hřiště a upaloval směrem k Ondřeji Kolářovi. Jeho přihrávka ve vápně však byla zablokována a k ohrožení branky nedošlo. O pár chvil později mohl svoje drobné zaváhání Tomáš Souček hned odčinit. Zpoza vápna se odhodlal ke střele a Rusova výrazně protáhl.

Když už to vypadalo, že první poločas v poklidu a za bezbrankového stavu dospěje ke svému konci, přišel faul na Alexe Krále v pokutovém území a rozhodčí bez váhání nařídil penaltu! Té se ujal Tomáš Souček a stylovým dloubákem poslal ve 40. minutě sešívané do vedení – 1:0 pro Slavii!

V samotném závěru nastavení ještě mohl zvýšit vedení sešívaných Mick van Buren. Jeho tvrdou hlavičku však fantastickým zákrokem vytěsnil trnavský gólman! Do kabin se proto šlo za stavu 1:0 pro Slavii.

Druhé dějství začalo beze změn a sešívaní ho zahájili stejně aktivně jako dějství první. Po kombinaci Petra Ševčíka a Vladimíra Coufala dokonce míč do branky dostal Tomáš Souček, kvůli ofsajdovému postavení slávistického pravého beka gól ale nemohl platit.

Další možnost dostal Tomáš Souček po zajímavém postupu Alexe Krále, jeho střela ale mířila nad branku soupeře. Naštěstí pro něj ale dostal důvod k radosti o pár chvil později. V 61. minutě se po rohu Petra Ševčíka jako první probojoval k míči na malém vápně a pravačkou ho nasměroval k tyči trnavské brány – 2:0!

Definitivní rozhodnutí výsledku přišlo o deset minut později. Ihned po svém příchodu na hřiště se technickou střelou blýskl Josef Hušbauer a provětral šibenici Rusovovy branky. Vedení Slavie svým ukázkovým pokusem zvýšil už na 3:0!

Závěr utkání už odehráli sešívaní v poklidu a došli si zkušeně pro vítězství 3:0 po brankách Tomáše Součka a Josefa Hušbauera pro Česko-slovenský superpohár a zkompletovali po zisku ligového titulu a MOL Cupu unikátní treble!

0:3

Sestavy

Spartak Trnava (SVK)

Rusov – Turňa, Menich (87. Menik), Mitrea, Tešia, Jakúbek (65. Mihálek), Oršula (57. Halilovic), Dangubić, Lovat, Tavares (90. Horvat), Sobczyk (76. Kelemen)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil – Souček (81. Hromada), Král (68. Král) – Masopust (77. Baluta), Ševčík (81. Traoré), Zmrhal (73. Júsuf) – van Buren (61. Olayinka)

Detaily utkání

Branky
40. a 62. Souček, 72. Hušbauer
Diváci
7523
Žluté karty
Tavares – Kúdela, Masopust
Rozhodčí
Kružliak

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články