Sešívaní přišli v Opavě o vítězství v samotném závěru | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní přišli v Opavě o vítězství v samotném závěru

1:1
(0:1)
8. kolo, 1. 9. 2019, Městský stadion, Opava
8. kolo, 1. 9. 2019, Městský stadion, Opava
Slezský FC Opava - SK Slavia Praha
Sešívaní doplatili na neefektivitu a v závěru utkání 8. kola FORTUNA:LIGY přišli v Opavě o výhru.

Sešívaní se pro utkání osmého kola FORTUNA:LIGY na hřišti Opavy nemohli ze zdravotních důvodů spolehnout na Ibrahima Traorého, Jakuba Hromadu, Davida Hovorku a Jana Bořila. Tento seznam navíc při rozcvičce rozšířil kvůli problémům se zády i Ondřej Kolář, kterého tak musel v brance na poslední chvíli nahradit Přemysl Kovář.

Začátek utkání na Městském stadionu v Opavě působil velmi vyrovnaným dojmem. Na zajímavý střelecký pokus Jaroslava Zeleného ze 7. minuty, který o kousek minul zadní tyč Šromovy branky, odpověděl o pár chvil později Simerský, který po centru z pravé strany nebezpečně mířil volejem – i jemu ale scházela potřebná přesnost.

Jeden z rozhodujících momentů nejen prvního poločasu, ale i celého utkání přišel v 11. minutě, kdy se po přihrávce Tomáše Součka dostal do úniku Júsuf Hilál. Toho před hranicí pokutového území stáhl k zemi Svozil a bahrajnský útočník musel být ošetřován. Rozhodčí Berka zprvu zákrok nijak nepotrestal, ale po konzultaci s videorozhodčím své rozhodnutí přehodnotil a Svozila poslal červenou kartou do sprch.

Slavisté navíc obdrželi možnost zajímavé standardní situace na hranici šestnáctky. K její exekuci se postavil Josef Hušbauer, svůj pokus ale zamířil jen těsně vedle Šromovy šibenice.

Obraz hry se po vyloučení zcela změnil. Opavští se zatáhli do hustého defenzivního bloku a sešívaní už se nemohli příliš spoléhat na brejkové situace. Rozložit domácí obranu ale sešívaným netrvalo dlouho a architektem gólové situace nebyl nikdo jiný než Tomáš Souček. Ten si ve 24. minutě všiml po pravé straně nabíhajícího Tomáše Holeše a vybídl jej k postupu do vápna Opavy. Pravý bek zachoval chladnou hlavu, všiml si dobře postaveného a hlavně osamoceného Petera Olayinky a míč mu předložil. Před nigerijským křídelníkem už byl snadný úkol – 1:0 pro Slavii!

I přes drtivý tlak se do poločasového hvizdu sešívaní další branky nedočkali a do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení hostí.

Nebylo žádným překvapením, že i po přestávce byla Slavie aktivnějším týmem. V 50. minutě branku domácích ohrozil po zajímavé kombinaci tvrdou střelou Tomáš Holeš, Šrom ale míč dokázal zpacifikovat.

Úspěšný byl i v 61. minutě při přímém volném kopu Nicolaeho Stancia, kde jeho pokus mířící do šibenice vyškrábl na roh. Ve velké šanci se o pár minut později po přihrávce Nica Stancia ocitl také Peter Olayinka, tentokrát ale Šrom zasahovat nemusel. Střelec první branky nezamířil přesně.

Postupně se ale Opava i přes oslabení začínala dostávat do hry a za předchozí neefektivitu málem sešívaní zaplatili v 68. minutě, kdy se po přihrávce Šulce octl v obrovské šanci Dedič. A jenom díky všudypřítomnému Ondřeji Kúdelovi, který jeho následný pokus zablokoval, opavský útočník branku neohrozil.

Definitivně rozhodnout utkání mohl v 80. minutě nově příchozí Milan Škoda. Tváří v tvář gólmanovi se rozhodl pro lob, ten ale Šrom reflexivně vystihl.

Když už to vypadalo, že si slávisté pohlídají těsné vedení až do konce, přišla rána. V nastavení se k centru na pravé straně dostal Manzia a míč namířil do vápna. Pro něj vyběhl Přemysl Kovář, míč však minul a ten propadl až k osamocenému Žídkovi, který ho doklepl do odkryté branky – 1:1.

V krátké době, která z nastavení zbyla, se sešívaní už na nic nezmohli a utkání tak skončilo výsledkem 1:1. Sešívaní v Opavě zaznamenali druhou bodovou ztrátu v letošní sezoně a své vedení na čele tabulky zmenšili na tři body.

1:1

Sestavy

Slezský FC Opava

Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Židek – Zavadil, Schaffartzik – Jurečka (84. Manzia), Šulc (82. Juřena), Mondek (62. Zapalač) – Dedič

SK Slavia Praha

Kovář – Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený – Souček – Masopust (60. van Buren), Hušbauer, Stanciu (78. Tecl), Olayinka – Júsuf (67. Škoda)

Detaily utkání

Branky
24. Olayinka - 90. Žídek
Diváci
4795
Žluté karty
Simerský, Šulc, Zapalač – Souček
Červené karty
Svozil
Rozhodčí
Berka – Kubr, Vaňkát

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články