Vítězství v Příbrami! Body vystřelil Musa | SK Slavia Praha
Více

Vítězství v Příbrami! Body vystřelil Musa

0:1
(0:0)
27. kolo, 2. 6. 2020, Na Litavce
27. kolo, 2. 6. 2020, Na Litavce
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
V pořadí třetí utkání od pauzy zaviněné koronavirem odehrála Slavia na půdě poslední Příbrami. Z venkovního duelu si nakonec sešívaní odvezli tři body za výhru 1:0. V závěru rozhodnul střídající Petar Musa.

Slavia vstoupila do zápasu velmi aktivně a už od samého začátku bylo na hřišti jasně vidět, že hraje tým z čela tabulky proti bojovníkovi o udržení v lize. Příbram ale dobře bránila a sešívané pouštěla pouze do náznaků šancí. V první patnáctiminutovce největší vzrušení na stadionu U Litavky způsobila tyčka Nica Stancia a následná branka Stanislava Tecla, kterou ovšem rozhodčí správně neuznali pro ofsajd.

Do dobré příležitosti se sešívaní dostali až ve 30. minutě. Příbram udělala na polovině Slavie chybu ve výstavbě kombinace, čehož okamžitě využil rychlý Lukáš Provod, prchnul prakticky přes dvě třetiny hřiště a následně míč na hranici vápna přihrál Stanislavu Teclovi. Bohužel, útočník v červenobílém měl už balon příliš v úhlu, volil proto přihrávku pod sebe a Slavia tak ze slibné příležitosti vytěžila pouze rohový kop.

Sešívaní pak od pětatřicáté minuty Příbram doslova zamknuli na její polovině a pustili se do souvislého obléhání branky Středočechů. Bohužel, branka z toho nevzešla. Nejblíže k jejímu vstřelení měl po dobré průnikové přihrávce Stanislav Tecl, který ale trefil pouze hlavu zasahujícího brankáře. Z těsné blízkosti pak v samém závěru hlavičkoval Ibrahim Traoré, ale mířil pouze vedle. První půle skončila nerozhodně 0:0.

Úvodní minuty druhého poločasu přinesly podobnou podívanou, jako v prvním poločase. Slavia sice měla více ze hry, ale ve finální fázi hráči naráželi na dobrou obranu Příbrami a také vlastní nepřesnost. Příbramští navíc podnikali dobré protiútoky a zaměstnali i obranu sešívaných.

První velkou šanci Slavie měl v druhém poločase až v 62. minutě Ibrahim Traoré. Ten se dobře uvolnil ve velkém vápně a dobře si našel centr od Vladimíra Coufala. Bohužel ale jeho střelu zlikvidoval brankář Melichar. Sešívané ale tato šance nakopla a bylo vidět, že chtějí za každou cenu výsledek utkání překlopit na svoji stranu.

Vysvobození Slavie z nerozhodného stavu přišlo až v 82. minutě. Po centru Nica Stancia a skrumáži ve velkém vápně se míč dostal ke střídajícímu Petaru Musovi, ten se skvěle zorientoval, akrobaticky zvedl nohu a míč poslal přímo k tyči Melicharovi branky, čímž sešívané poslal do vedení 1:0. Tímto výsledkem pak i přes divoký závěr utkání skončilo a Slavia si tak připsala těsnou venkovní výhru a především důležité tři body do boje o titul.

0:1

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Melichar – Dramé, Kingue, Nový, Antwi (68. Pazdera), Kvída (68. Škoda), Tregler, Polidar, Soldát (85. Hájek), Rezek (85. Cmiljanovic) – Zorvan (74. Slepička)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil – Traoré, Takács (69. Musa) – Masopust (59. Hellebrand), Stanciu (86. Frydrych), Provod – Tecl (87. Yusuf)

Detaily utkání

Branky
82. Musa
Žluté karty
90. Yusuf
Rozhodčí
Pechanec - Hájek, Horák

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články