Slavia na závěr přípravy rozdrtila Žižkov | SK Slavia Praha
Více

Slavia na závěr přípravy rozdrtila Žižkov

6:0
(3:0)
přát., 10. 7. 2019, Střížkov
přát., 10. 7. 2019, Střížkov
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov
Slávisté si v generálce na ligový ročník poradili s Viktorií Žižkov, kterou porazili vysoko 6:0. Své první góly v sešívaném vstřelili Júsuf a Nicolae Stanciu.

V generálce na novou sezonu se slávisté utkali na Střížkově s Viktorií Žižkov a už od prvních chvil utkání dominovali.

V útoku dostal od začátku důvěru Mick van Buren a splatil ji téměř hned okamžitě. Ze všech nejvýše se totiž vyhoupnul na centr z kopačky Vladimíra Coufala a přesnou hlavičkou k tyči otevřel gólový účet – 1:0 pro Slavii!

Sešívaní byli naprostými pány hřiště, a tak přišel brzo druhý gól. Centrovaný míč z levé strany ještě žižkovská obrana dokázala odvrátit, bohužel pro ni ovšem pouze k nohám Vladimíra Coufala. Ten se do míče tvrdě opřel a na přední tyči prostřelil Soukupa – 2:0!

V průběhu prvního dějství, kdy slávisté téměř neopustili soupeřovu polovinu hřiště, se do hry dostal Júsuf, který v plánovaném střídání nahradil střelce prvního gólu Micka van Burena. A stejně jako jeho kolegovi mu stačilo pouze pár minut k tomu, aby se prosadil a odškrtnul si pověstný milník prvního gólu v sešívaném dresu. Ve 36. minutě využil své centimetry a nasměroval po centru Josefa Hušbauera míč hlavou do sítě – 3:0!

Do druhé půle vyběhla téměř kompletně obměněná jedenáctka. První minuty ve slávistickém si tak připsala i hvězdná posila – Nicolae Stanciu.

Sešívaní sice jedenáctku značně obměnili, co se ale nezměnilo, byla jejich dominance. V 60. minutě dostala dokonce Slavia výhodu pokutového kopu. Alexandru Baluta, který si vzal jeho exekuci na starost, však o chlup branku minul.

Mezi střelce se tak o pár minut později zapsal až Nicolae Stanciu, který na svůj první gól ve slávistickém potřeboval necelých 20 minut. Na hranici pokutového území ho přesnou přihrávkou našel Peter Olayinka a rumunský reprezentant chytrým dloubáčkem nedal brankáři šanci – 4:0!

Slavia soupeře jasně přehrávala a odměnou ji za to byly góly na konci zápasu. V 86. minutě si prostor ve vápně našel Alexandru Baluta a tvrdou ranou do šibenice odčinil zahozenou penaltu – 5:0!

Gólové hody pak o pouhou minutu později završil Tomáš Holeš, který po centru z levé strany zavíral prostor na pravé tyči. Tvrdou ranou z úhlu zpečetil výsledek zápasu na 6:0!

Slávisté se s přípravou rozloučili vysokou výhrou nad Viktorií Žižkov. Už v pondělí je však čeká první soutěžní zápas sezony 2019/20. V prvním kole FORTUNA:LIGY na cestě za obhajobou mistrovského titulu je čeká utkání na hřišti Zlína. 

6:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kovář – Coufal (46. Holeš), Kúdela (46. Frydrych), Hovorka (46. Hromada), Bořil (46. Zelený) – Souček (46. Král) – Masopust (46. Baluta), Hušbauer (46. Stanciu), Traoré (46. Ševčík), Zmrhal (46. Olayinka), van Buren (30. Júsuf) (61. Tecl)

FK Viktoria Žižkov

Soukup – Antl, Opluštil, Březina, Tusjak, Bazal, Batioja, Halgoš, Čapek, Gutiner, Urbanec

Detaily utkání

Branky
2. van Buren , 10. Coufal, 36. Júsuf, 64. Stanciu, 86. Baluta, 87. Holeš

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články