B-tým: Obrat v deseti lidech přinesl tři body | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Obrat v deseti lidech přinesl tři body

1:3
(1:1)
11. kolo, 19. 10. 2019
11. kolo, 19. 10. 2019
FK Štěchovice - SK Slavia Praha B
Svěřenci Martina Hyského ve Štěchovicích brzy prohrávali, nakonec dokázali i v deseti lidech vybojovat vítězství!

První střelu v utkání si připsal Imad Rondić, který na levé straně vápna zasekl míč, jeho rána ale mířila mimo. Do vedení tak šli domácí, na rohový kop si naskočil Štěpán Kučera a ve 4. minutě zápasu otevřel gólový účet.

V 11. minutě měli sešívaní dobrou příležitost na srovnání skóre. Povedený centr poslal z pravé strany do vápna Martin Douděra, míč propadl na zadní tyč na Vojtěcha Šilhana, který ale hlavou branku netrefil. Na druhé straně se k hlavičce dostal útočník hostů, jeho zakončení Luka Radotić vyrazil na roh.

Domácí hrozili hlavně ze standardních situací, brankář Luka Radotić měl několikrát plné ruce práce s tím, aby zabránil míči v cestě do brány.

V závěru poločasu se sešívaní dočkali vyrovnání. Farid Nabiyev našel přihrávkou mezi obránci naběhnutého Imada Rondiće, jehož zakončení obrana zblokovala. Míč se ovšem odrazil k Jiřímu Janouškovi, který uklidil míč do branky.

Druhou půli začala Slavia velkým tlakem, ve 48. minutě měli sešívaní dvě zajímavé střely, v obou případech si brankář Štěchovic poradil. Domácí ale byli také nebezpeční a několikrát zahrozili.

V 66. minutě šli sešívaní do deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Miroslav Podrazký. Hned o minutu později měl zajímavou příležitost Farid Nabiyev, který si na vápně připravil míč na střelu, jeho zakončení k tyči ale brankář Kohoutek vyrazil.

B-tým Slavie byl ale i v deseti lidech nebezpečnější, velkou šanci měl Jakub Zeronik, který postupoval sám na gólmana Štěchovic, jeho zakončení ale těsně minulo zadní tyč. Blízko k míči měl také Imad Rondić, ve skluzu ale na míč jen těsně nedosáhl.

Nakonec se ale slávisté dočkali! V 80. minutě nařídil hlavní rozhodčí po faulu na Lukáše Červa pokutový kop, který proměnil Imad Rondić! Bosenský útočník ještě v 89. minutě přidal definitivní razítko na výhru B-týmu ve Štěchovicích. Sešívaní vybojovali míč ztracený po standardní situaci, po přihrávce Lukáše Červa pak Imad Rondić přidal třetí trefu do sítě Štěchovic.

B-tým tak dokázal i v deseti otočit skóre utkání a bere tři body. V dalším kole je na programu derby B-týmů, které se hraje v neděli od 10:15 na Xaverově. Hráče z béčka ale budete moci vidět v akci také ve středečním duelu UEFA Youth League.

1:3

Sestavy

FK Štěchovice

Kohoutek – Busta, Švejda (C) (90. Obermajer), Košata (69. Nehoda), Pavlík, Kučera, Volešák (77. Woitek), Batka, Novák, Jakobovský (82. Štědronský), Těžký

SK Slavia Praha B

Radotić - Douděra (46. Bárta), Podrazký, Zinhasovič, Hošek (46. Zeronik) - Vít, Vaněk (78. Červ) - Janoušek, Nabiyev (90. Krobot), Šilhan - Rondić

Detaily utkání

Branky
4. Kučera – 80. a 89. Rondić (první z pen.), 45. Janoušek
Žluté karty
Košata, Švejda – Podrazký, Nabiyev
Červené karty
Podrazký
Rozhodčí
Hájek – Drábek, Hanáková

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články