Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Ferencvárosi TC (Maďarsko) | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Ferencvárosi TC (Maďarsko)"

5:1
(3:1)
0. kolo, 3. 8. 2019, Slavia, Eden
0. kolo, 3. 8. 2019, Slavia, Eden
SK Slavia Praha - Ferencvárosi TC (Maďarsko)
Branky: <p>Do zápasu nastoupila netradiční sestava, kdy prostor dostaly všechny nové tváře. Slavia byla od úvodu aktivnější, ale do větší šance se až v 11. minutě dostala Kožárová, jenže v samostaném v úniku branku netrefila. O minutu později hlavičkovala Pincová do břevna. Do hry se postupně dostával i Ferencvároš a nakonec se ve 22. minutě ujal vedení, přízemní střelu Lukášová vyrazila před sebe a Zlidnis se z dorážky nemýlila. Slavia však zabojovala a do poločasu přidala tři branky. Ve 33. minutě poslala Jarchovská míč za obranu a tentokrát se již Kožárová prosadila. Po chvilce byla ve vápně faulována Žemberyová a následnou penaltu proměnila Kožárová. V samém závěru poločasu ještě skórovala Černá po závaru před hostující brankou.</p><p>Do druhého poločasu nastoupily Svitková s Divišovou. Slavia získala ještě větší převahu, ale k zakončení se holky nedostávaly. Po čtvrthodině hry Kožárová patičkou posunula míč na Svitkovou, jenže její křižnou střelu brankářka vyrazila. V 61. minutě vybojovala Svitková míč, poslala centr do vápna a Kožárová hlavou završila hattrick. Slávistky si postupně vytvářely postupně hodně šancí, ale nedařilo se je proměnovat. Svitková netrefila prázdnou branku a orazítkovala břevno. V poslední minutě se nakonec prosadila Divišová.</p><p>„Výsledek je jedna věc, předvedená hra věc druhá. Bylo to třetí utkání v přípravě, na hřišti se chceme určitým způsobem prezentovat. I když výsledek je lichotivý, a navíc jsme řadu šanci neproměnili, ve hře vidím ještě nedostatky. Není to o tom, že se nám vše bude hned dařit a bude šlapat tak, jak má. Je otázkou, jak rychle se budeme zlepšovat, ale samozřejmě vnímám, že utkání od utkání je to lepší“ okomentoval utkání trenér <strong>Kolomazník</strong>.</p><p><strong>Slavia - Ferencvároš 5:1 (3:1)</strong></p><p><strong>Slavia</strong>: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Dědinová - Žemberyová (46. Divišová), Černá (Svitková), Bartovičová, Persson (74. Krejčiříková), Khýrová (74. Szewieczková) - Kožárová (65. Veselá)</p><p><strong>Branky</strong>: 33., 36. (pen.) a 61. Kožárová, 43. Černá, 90. Divišová - 22. Zlidnis</p>
5:1

Detaily utkání

Branky
22&apos;Zlidnis, 33&apos; 36&apos; 62&apos; Kožárová, 43&apos;Černá, 89&apos;Divišová

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články