Povedený výkon na Interu nakonec přinesl bod | SK Slavia Praha
Více

Povedený výkon na Interu nakonec přinesl bod

1:1
(0:0)
LM1, 17. 9. 2019, San Siro - Giuseppe Meazza
LM1, 17. 9. 2019, San Siro - Giuseppe Meazza
Inter Milán - SK Slavia Praha
Na San Siru se sešívaní prezentovali dobrým výkonem, díky trefě Petera Olayinky také vedli, domácí nakonec ale srovnali v nastavení.

Pro první skupinové utkání Ligy mistrů na hřišti Interu Milán se Jindřich Trpišovský při výběru sestavy rozhodl pro variantu bez klasického hrotového útočníka. Nejblíže k brance Handanoviče tak od úvodních minut operovalo duo Lukáš Masopust, Peter Olayinka.

S výjimkou jedné situace, kdy Tomáš Souček zaváhal při rozehrávce a umožnil tak Lukakovi při pressingu ohrozit Koláře, vstoupili sešívaní do utkání velice povedeně. Hosté donutili Inter k několika faulům, ze kterých mohli následně těžit. K bezprostřednímu ohrožení Handanoviče však ze standardních situací nedošlo.

Epizodu jemné slávistické převahy ukončily dvě velké šance Interu. Nejprve ve 12. minutě nebezpečně hlavičkoval zapomenutý de Vrij, který zamířil mimo branku, a o pár minut později Martínez z brejku málem potrestal ztrátu Slavie na středu hřiště. Tělem ve vápně oklamal Kúdelu a vypracoval si prostor ke střele. Ani tentokrát ale nebyli hráči Interu v zakončení přesní.

Ve 23. minutě musel Slavii poprvé výrazně podržet Ondřej Kolář. Po faulu Ibrahima Traorého dostal Inter výhodu zajímavé standardky, kterou málem hlavou zužitkoval na pravé straně osamocený D’Ambrosio. Slávistická jednička mu ale vystavila stopku skvělým reflexivním zákrokem!

Ve 31. minutě mohli zahrozit i slávisté. Lukáš Masopust se po přihrávce Nica Stancia probil po pravé straně do vápna a následně se přihrávkou pokusil oslovit Petera Olayinku před branu. Ten ale s jeho záměrem nepočítal a z akce tak nakonec nic nebylo. O pět minut později nigerijský křídelník svým neustálým nátlakem na rozehrávku Interu zahnal Handanoviče do problémů, když ho obral před brankou skluzem o míč. Rozhodčímu se ale skluz z nějakého důvodu nepozdával a odpískal útočný faul. I přes několik dalších závarů branka nepadla a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Hned zkraje druhé půle se opět zaskvěl Ondřej Kolář. Na Sensiho centr na zadní tyč nikdo nedosáhl a musel tak reflexivně zasáhnout proti němu. Následně se k dorážce dostal Martínez a sešívaný brankář se musel rychle zvedat, aby zakročil i proti jeho zakončení!

Další nepříjemnosti přišly pro slávisty v 59. minutě, kdy byl vinou zranění nucen střídat Ibrahim Traoré. S absencí za každé situace jistého středopolaře si ale Slavie poradila, jak nejlépe mohla. Na hřiště se dostal Jaroslav Zelený, který na své netradiční pozici začal ukazovat kousky, za které by se nestyděly ani největší hvězdy světového fotbalu. A v 61. minutě přišlo to, o čem snili sešívaní fanoušci dlouhá léta. Střelu Jaroslava Zeleného uvnitř vápna ještě Handanovič dokázal zastavit, ale vyrazil ji pouze do prostoru, kam se nejrychleji přiřítil Peter Olayinka a míč nasměroval pod břevno – 1:0 pro Slavii na San Siru!

Mohlo být však o mnoho veseleji. V 67. minutě se k přímému kopu postavil Nico Stanciu a kroutil jej nebezpečně k šibenici, kterou míč minul jen o kousek! Jaroslav Zelený byl také u další příležitosti, kdy posunul míč na Lukáše Masopusta, ten v dobré pozici ale pálil mimo.

Do další dobré pozice se po krásné akci dostal tentokrát Jan Bořil, jeho střelu ale zblokovala obrana. V závěru utkání se Inter dostal do mírného tlaku. 

Hlavní rozhodčí nastavil osm minut, ve druhé minutě nastavení se bohužel domácí dočkali vyrovnání. Před vápnem nejprve fauloval Tomáš Souček, z přímého kopu nejprve Sensi trefil břevno, k odraženému míči se ještě dostal Barella a s velkým štěstím dostal míč do sítě - 1:1.

V závěru utkání ještě předvedl naprosto exkluzivní zákrok Ondra Kolář, který vyrazil hlavičku Lukaka, útočník domácích byl však v ofsajdu.

Sešívaní sice sahali po třech bodech, o vedení ale nakonec přišli v nastavení a ze San Sira vezou do Prahy bod za remízu 1:1.

SESTŘIH ZÁPASU NA SLAVIA TV

1:1

Sestavy

Inter Milán

Handanovič – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku

SK Slavia Praha

Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Traoré (60. Zelený), Souček, Hušbauer, Stanciu - Masopust (79. Hilál), Olayinka (85. Provod)

Detaily utkání

Branky
90+2. Barella – 63. Olayinka
Diváci
50128
Žluté karty
Asamoah, Lautaro Martínez, Politano – Hovorka, Souček
Rozhodčí
Buquet – Debart, Pacelli

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články