Prohra s Interem zhasla naději na postup | SK Slavia Praha
Více

Prohra s Interem zhasla naději na postup

1:3
(1:1)
LM5, 27. 11. 2019, Eden Arena
LM5, 27. 11. 2019, Eden Arena
SK Slavia Praha - Inter Milán
Sešívaní bojovali v utkání s Interem o naději na postup do jarní části evropských pohárů, Slavia ale s celkem z Milána prohrála 1:3 a nemá šanci na postup.

I přes prvotní obavy, které zapříčinila zranění, nastoupila Slavia v takřka kompletní sestavě, v níž nechyběly opory jako Ondřej Kolář nebo Tomáš Souček. Ve stoperské dvojici se představilo duo Michal Frydrych a Ondřej Kúdela s tradičními krajními obránci Vladimírem Coufalem a Janem Bořilem. Vše tak naznačovalo tomu, že chtějí sešívaní do zápasu vsadit vše, aby udrželi naděje na postup ze skupiny „smrti“.

Poslední domácí duel UEFA Champions League začal ve zcela zaplněném pražském Edenu ve 21 hodin večer a už od zahajovacího hvizdu polského rozhodčího Szymona Marciniaka bylo jasné, že sešívaným jde o vše. Červenobílí se totiž na hřišti příliš nerozpakovali, hned se ujali držení míče a převzali útočnou iniciativu.

První opravdu velkou příležitost měl už v páté minutě středopolař Josef Hušbauer, kterého na pomezí penalty a malého vápna našel svým centrem Petr Ševčík. Bohužel, hráč sešívaných s číslem deset na zádech mířil těsně mimo. Slavia ale i po jeho šanci držela míč a snažila se hrát útoční fotbal naordinovaný trenérem Jindřichem Trpišovským.

Bohužel, jinak pevná obrana Slavie si v 19. minutě vybrala slabou chvilku. Svůj osobní souboj s obrovitým Lukakem nejprve prohrál Jan Bořil a pak i stoper Michal Frydrych a Belgičan tak měl dost času nalézt přihrávkou útočníka Interu Martinéze, který střelou s odrazem o trávu překonal Ondřeje Koláře a poslal milánské do vedení 0:1.

Sešívaní se ovšem inkasovaného gólu nezalekli, dál se snažili útočit a ve 27. a 28. minutě měli dokonce dvě velké příležitosti ke skórování. Nejprve Josef Hušbauer centroval na Michala Frydrycha, který hlavou těsně minul a podobně si počínal i Lukáš Masopust, jenž mířil střelu z penalty také vedle.

Velké drama a klíčové momenty první půle se odehrály na mezi 35. a 40. minutou. Eden nejprve rozčílil zákrok Škriniara na Petera Olayinku, který ovšem jako penaltový nejprve posouzen nebyl a hra pokračovala dál. Na druhé straně hřiště ale předvedl hrubou chybu v rozehrávce Michal Frydrych, když doslova „namazal“ míč Martínezovi, tak pak přihrál Lukakuovi, který se do odkryté branky téměř nemohl netrefit.

Naštěstí pro Slavii do celé situace zasáhl videorozhodčí, který upozornil na penaltový zákrok ve vápně Intru, jenž později potvrdil i hlavní rozhodčí a nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Tomáš Souček, zamířil do středu branky a překonal Handanoviče, čímž srovnal na 1:1. První půle nakonec tímto stavem i skončila.

Úvod druhé půle příliš šancí nenabídnul a v Edenu sledovali fanoušci, kterých si na stadion našlo cestu přesně 19 370, spíše boj. První příležitosti na sebe nechaly čekat až do 60. minuty. Střely Lukáše Masopusta a střídajícího Ibrahima Trorého však brankou neskončily. Šance měl ale i Inter Milán, kdy dvě jeho příležitosti skončily na břevně branky Ondřeje Koláře.

Největší šance Slavie na vstřelení branky přišla v 73. minutě. Do samostatného úniku směrem k Handanovičovi se dostal Lukáš Masopust, brankáře Interu si dokonce dobře položil na zem, ale pak trefil přímo jeho. Naneštěstí Inter Milán sešívané za neproměněnou šanci potrestal. V jednoduché situaci totiž na půlící čáře podklouzl stoper Michal Frydrych a jeho zaváhání využil Romelu Lukaku, který udělal kličku Kolářovi a pohodlně zakončil do prázdné branky. 1:2.

Sešívaní na konci utkání museli vsadit vše na jednu jedinou kartu a to útočnou. Bohužel, to výrazně zjednodušilo Interu práci a díky střele Martíneze ještě 88. minutě zvýšil vedení na 1:3.

Slavie se tak ve středu 27. listopadu představila doma v Edenu v rámci evropských pohárů naposledy. Poslední místo ve skupině F UEFA Champios League totiž nezajišťuje ani start v jarní fázi Evropské ligy. Poslední duel, kde půjde sešívaným hlavně o čest, proběhne v prosinci proti Borussii Dortmund. 

SESTŘIH ZÁPASU NA SLAVIA TV

1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych (83. Takács), Bořil - Souček, Hušbauer (70. Zelený) - Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík - Olayinka

Inter Milán

Handanovič - Godin, de Vrij, Škriniar - Candreva, Vecino (80. Esposito), Brozovič, Borja Valero (77. Gagliardini), Biraghi (76. Lazaro) - Martinez, Lukaku

Detaily utkání

Branky
37. Souček (pen.) - 19. a 88. Martinez, 81. Lukaku
Diváci
19370
Žluté karty
Kúdela - Vecino, Martinez
Rozhodčí
Marcinak - Sokolnicki, Listkiewicz

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články