Youth League: Z Interu i přes bojovný výkon bez bodu | SK Slavia Praha
Více

Youth League: Z Interu i přes bojovný výkon bez bodu

4:0
(1:0)
LM1, 17. 9. 2019, Stadio Breda
LM1, 17. 9. 2019, Stadio Breda
Inter Milán - SK Slavia Praha
Sešívaní mladíci nastoupili v prvním kole Youth League na hřišti silného Interu. V prvním poločase se slávistům dařilo s domácími držet krok, hráči italského celku však nakonec slaví výhru 4:0.

Na úvod skupinové fáze UEFA Youth League se sešívaný výběr U19 pod vedením Martina Hyského střetl na Stadio Breda s Interem Milán.

Slávisté utkání začali aktivně, ale hned po pár minutách přišla první nepříjemnost. Brankář hostí Jan Sirotník byl při sběru míče na zemi nepříjemně atakován útočícím hráčem. Zdravotnický tým se mu sice několik minut věnoval, do hry se ale mladý gólman už nevrátil. Hned zkraje utkaní tak byla Slavie nucena střídat, Jana Sirotníka v brance nahradil Jakub Surovčík.

Ačkoliv měli hráči Interu výškovou převahu, slávisté agresivitou a nasazeních v osobních soubojích rozhodně nezaostávali a postupem času se začali osmělovat i do kombinační hry po zemi. V tomto směru patřil mezi nejaktivnější Joao Felipe, který ve 25. minutě divákům ukázal samostatným postupem něco ze svého fotbalového umění. Na středu hřiště si nabral míč, překonal několik protihráčů a na hranici šestnáctky míč předával Toulovi. Průnikovou přihrávku ale obrana přečetla.

Ke smůle početné skupinky červenobílých příznivců to byli ale domácí, kteří skórovali jako první. Ve 29. minutě našel přený centr za obranu Esposita, ten se proti Vincourovi dokázal uvolnit a střelou mezi nohy Surovčíka otevřel skóre zápasu – 0:1.

O pár minut později mohla být situace pro sešívané mládežníky ještě komplikovanější. Na hranici vápna se k technickému pokusu odhodlal Vergani, míč směřující do šibenice však fantastickým zákrokem zastavil Surovčík a zamezil tak navýšení vedení domácích. Skóre se i přes několik dalších šancí domácích neměnilo a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhé dějství zahájili sešívaní s jednou změnou v sestavě. Brazilského křídelníka Joaa Felipeho nahradil Jakub Zeronik.

Místo vytouženého vyrovnání však přišla další obdržená branka. V 58. minutě rozhodčí při skluzu Davida Štětky na Persyna odpískal velmi přísnou penaltu, kterou střelou do levého dolního rohu proměnil Esposito – 0:2.

Korigovat skóre mohl v 74. minutě po závaru v pokutovém území Lukáš Červ. Jeho pokus z voleje ale přizvedla obrana na roh.

Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo o malou chvíli později. V 78. minutě si prostor ke střele před vápnem vypracoval Oristanio a trefil přesně pravý dolní roh – 0:3. V závěru si sešívaní už nedokázali vypracovat žádnou výraznější šanci, červenou kartu za druhé žluté napomínání navíc obdržel faulující Hošek.

V samotném závěru utkání odpískal sudí ke smůle sešívaných další přísnou penaltu po souboji Zinhasoviče. K pokutovému kopu si míč postavil Vergani, který překonal Surovčíka a uzavřel skóre utkání na konečných 4:0. 

4:0

Sestavy

Inter Milán

Pozzer – Kinkoue, Ntube, Pirola – Persyn (65. Squizzato), Gianelli (85. Vaghi), Agoume, Schiro (75. Oristanio), Burgio (65. Colombini) – Vergani, Esposito (76. Fonseca)

SK Slavia Praha

Sirotník (7. Surovčík) – Hošek, Vincour, Štětka, Kosek – Vít (59. Zinhasovič) – Douděra, Vaněk, Červ, Felipe (46. Zeronik), Toula

Detaily utkání

Branky
29. a 57. (p) Esposito, 78. Oristanio, 90. Vergani (p)
Žluté karty
Esposito, Squizzato – Hošek, Vaněk, Štětka, Zeronik, Matys
Červené karty
Hošek

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články