U19: Sešívaní podlehli Barceloně | SK Slavia Praha
Více

U19: Sešívaní podlehli Barceloně

0:4
(0:0)
LM3, 23. 10. 2019, Xaverov
LM3, 23. 10. 2019, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Barcelona
Ve třetím duelu UEFA Youth League narazili dorostenci Slavie na Barcelonu. Po bezbrankovém prvním poločase si nakonec hosté z Barcelony odváží tři body za výhru 4:0.

První poločas se hrál ve velkém tempu, hosté zahrozili už ve třetí minutě. Soupeř postupoval do rychlého protiútoku, který zakončoval Konrad De La Fuente, mířil ale nad branku. V 10. minutě pronikl středem hřiště hostující Nicolas Gonzalez, také on ale nemířil přesně.

Ve 14. minutě si sešívaní vytvořili dva rohové kopy, po druhém z nich se k hlavičce dostal František Matys, jeho zakončení zblokovala obrana. O pár minut později sešívaní vybojovali míč, konkrétně vybojoval míč Jakub Zeronik a přihrával na Adama Toulu, také tentokrát zakončení Slavie obrana zablkovala.

35. minuta přinesla povedenou střelu ze střední vzdálenosti v podání Jakuba Křišťana, brankář Tenas jeho pokus vyrazil na roh. V poslední minutě prvního poločasu měli sešívaní největší šanci první půle. Lukáš Červ vybojoval míč ve středu pole, díky jeho přihrávce se sám před brankářem ocitl Joao Felipe, jeho střela ale mezi tři tyče nemířila.

Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

V úvodu druhého poločasu si dorostenci Slavie vytvořili velkou příležitost, Jakub Křišťan se dostal ke střele z hranice vápna, míč ale jen těsně minul tyč. Hosté se prakticky z další akce dostali do vedení, zaváhání v zadních řadách využil Kondrad De La Fuente, který přesnou ranou k zadní tyči otevřel skóre.

O malou chvíli později přidali hosté druhou trefu, tentokrát přišel centr z pravé strany, po kterém se trefil Mils Mortimer. 59. minutě přinesla třetí zásah Barcelony, povedenou ranou se prezentoval Jaume Jardi, který přesnou střelou k tyči nedal Markovičovi šanci.

Sešívaní se snažili o snížení, ovšem z dalšího gólu se radovali hosté. Konrad De La Fuente se prosmýkl mezi obránci a sám před brankářem zvýšil už na 4:0 z pohledů hostů z Barcelony.

Slavia U19 tak po bezbrankovém prvním poločase nakonec podlehla Barceloně 0:4.

0:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Kosek, Zinhasovič, Matys, Douděra - Křišťan, Vaněk (65. Langhamer), Červ - Felipe (65. Janoušek), Toula (78. Kneifel), Zeronik (78. Alijagič)

FC Barcelona

Tenas Urena - Rosanas (77. Altimira), Mbuyamba, Medina, Balde (66. Gomes) - Jesus, Sanz Catalan (67. Pico), Gonzalez - Jardi (67. Barry), Mortimer, De La Fuente (81. Soldevila Puig)

Detaily utkání

Branky
48. a 74. De La Fuente, 51. Mortimer, 60. Jardi
Diváci
1300
Žluté karty
Křišťan, Kosek, Červ - Rosanas, Sanz

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články