K výhře 5:3 nad Chrudimí přispěli i nováčci | SK Slavia Praha
Více

K výhře 5:3 nad Chrudimí přispěli i nováčci

5:3
(3:0)
přát., 5. 9. 2019, Čelákovice
přát., 5. 9. 2019, Čelákovice
SK Slavia Praha - MFK Chrudim
Slávisté v přípravném utkání porazili druholigovou Chrudim poměrem 5:3. Gólově k výhře přispěli i nováčci Lukáš Provod a Jakub Hora.

Na začátku reprezentační přestávky čekal sešívané přípravný duel ve středočeských Čelákovicích, kde se utkali s druholigovou Chrudimí. V základní sestavě slávistů se objevily všechny tři nové tváře v červenobílé kabině – Lukáš Provod, Jakub Hora i Laco Takács, který se zhostil role nováčka s kapitánskou páskou. Jindřich Trpišovský vyslal svůj tým na hřiště netradičně ve formaci 4–2–2, ve které útočnou dvojici utvořil Stanislav Tecl společně s Milanem Škodou. V základní sestavě se měl objevit i Petr Ševčík, vinou zdravotních problémů ho byl ale nucen zastoupit Mick van Buren.

Na značně podmáčeném trávníku dělala trvalejší kombinační hra potíže oběma týmům, a k prvnímu ohrožení branky tak došlo až v 8. minutě po střele Laca Takácse ze střední vzdálenosti, proti které musel na zadní tyči zasáhnout gólman.

Na první gólový příspěvek si museli diváci počkat do 18. minuty, kdy na pravé straně využil svých fyzických předpokladů Mick van Buren a vypracoval si prostor k centru. Míč následně naservíroval před bránu, kam si seběhl Tomáš Holeš a nekompromisně hlavou rozvlnil chrudimskou síť – 1:0 pro sešívané!

Slávisté svého druholigového soka do šancí téměř nepouštěli a v 28. minutě naopak sami opět udeřili. Michal Frydrych si vzal na středu míč a namířil si to do volného prostoru, který mu záloha Chrudimi vytvořila. V ideální okamžik pak vysunul Stanislava Tecla, který byl sice v nevýhodném úhlu ke střelbě, ale i tak našel lépe postaveného Jakuba Horu, který před bránou ve skluzu nezaváhal a připsal si první branku ve slávistickém dresu – 2:0!

Netrvalo dlouho a sešívaní se opět radovali. Laco Takács využil svých centimetrů a vybojoval míč pro Milana Škodu před vápnem Chrudimi. Slávistický kapitán tentokrát bez pásky se dobře zorientoval a našel na středu Stanislava Tecla, který chytrým zakončením do protipohybu nedal brankaři šanci – 3:0 pro Slavii!

Do druhého poločasu vstoupili slávisté stejně aktivně avšak s jednou změnou v základní sestavě. Ondřeje Kúdelu vystřídal Daniel Langhamer. Na pozici stopera se tak přesunul Laco Takács.

Stačilo pouhých pět minut z druhého dějství a slávisté svůj náskok zvýšili. Po centru Tomáše Holeše z pravé strany byl v pokutovém území faulován Milan Škoda a rozhodčí bez váhání nařídil penaltu. K její exekuci se postavil sám faulovaný a nekompromisní ranou pod břevno zvýšil na 4:0!

Svého prvního gólu v sešívaném se kromě Jakuba Hory dočkal i Lukáš Provod. Levonohý křídelník se v 56. minutě dostal ve vápně po zaváhání jednoho z obránců k míči a tvrdou ranou mezi nohy brankáře otevřel svůj gólový účet ve Slavii – 5:0!

Čistý štít se ale Slavii podržet nepodařilo. V 67. minutě se Chrudim dostala ke střele uvnitř vápna, se kterou si zprvu dobře postavený Radotič poradil a míč vyrazil. Bohužel pro slávisty se ale balon snesl pouze k nohám dobíhajícího Vašulína, který ho doklepl do odkryté branky – 5:1.

V 77. minutě navíc po zajímavé kombinační akci z pravé strany snížili chrudimští přízemní ranou Krčála na 5:2. Po chybě obranné řady slávistů, která v 83. minutě nezachytila náběh Rybičky, se měnil dokonce stav už na 5:3.

Skóre se v samotném závěru neměnilo a slávisté tak nad Chrudimí zvítězili poměrem 5:3. Ačkoliv vypadal zápas do 60. minuty zcela jednoznačně, hráči Chrudimi dokázali góly v poslední půlhodině podobu konečného skóre výrazně upravit.

5:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Kovář (53. Radotič) – Holeš, Kúdela (45. Langhamer), Frydrych, Zelený – van Buren (74. Toula), Takács, Hora, Provod – Tecl, Škoda (74. Křišťan)

Detaily utkání

Branky
18. Holeš, 28. Hora, 34. Tecl, 50. Škoda, 56. Provod – 67. Vašulín, 77. Krčál, 83. Rybička

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články