Prohra na Baníku znamená konec v poháru | SK Slavia Praha
Více

Prohra na Baníku znamená konec v poháru

2:0pr
(0:0)
Osmifinále, 30. 10. 2019, Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích
Osmifinále, 30. 10. 2019, Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Cesta za třetím výhrou v řadě v domácím MOL Cupu skončila v osimifnále, když sešívaní prohráli v Ostravě 0:2 po prodloužení.

Jako první zahrozili domácí, ke střele se dostal Martin Fillo, který ale branku přestřelil. V páté minutě pak byl Baník blízko gólu, hlavičku Patrizia Stronatiho ale naštěstí zastavilo břevno. V další příležitosti byl opět Martin Fillo, skvělý zákrok ale vytáhl Ondra Kolář.

Příliš mnoho brankových příležitostí první půle nenabídla Sešívaní zahrozili povedenou ranou Tomáše Holeše, kterou ale zblokovali obránci Baníku. K odraženému míči se dostal Lukáš Provod, také jeho zakončení ale skončilo na obráncích domácího celku.

Do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Ani po změně stran nebylo k vidění příliš nebezpečných příležitostí. Ohrozit branku z přímého kopu zkoušel Josef Hušbauer, střelec vítězného gólu z Plzně ale branku minul. Po přihrávce Lukáše Masopusta se k nebezpečnému zakončení dostal Mick van Buren, jeho střelu ale brankář vytáhl. V době přihrávky se ale Mick van Buren nacházel v ofsajdu, případný gól by tak stejně neplatil.

Na druhé straně se do sóla pustil Rudolf Reiter, svým vyběhnutím ho k zakončení sešívaní v čele s Ondřejem Kolářem nepustili, záložník Baníku ještě přihrával pod sebe, střelu nakonec obrana zblokovala.

Sešívaní v závěru utkání měli více ze hry, po přihrávce střídajícího Júsufa si míč na střelu chystal Nico Stanciu, v poslední chvíli ale včas dokázala zasáhnout obrana Baníku. Ani ve druhé části tak diváci gól neviděli.

Za stavu 0:0 se tak šlo do prodloužení.

Na první trefu zápasu se čekalo do 102. minuty. Po centru z pravé strany se do centru položil hlavou Dame Diop a přesnou hlavičkou k tyči otevřel skóre zápasu. V úvodu druhého nastavení se Slavia dostala do velké šance, na rohový kop si naskočil Stanislav Tecl, jeho hlavičku vykopli obránci Baníku z brankové čáry.

Domácí ve 116. minutě zvýšili na 2:0. Na centr si tentokrát naskočil Tomáš Smola a hlavou uklidil míč k tyči. V poslední minutě se ještě k zakončení dostal Stanislav Tecl, z úhlu ale branku netrefil.

Sešívaní prohráli v Ostravě po prodloužení 0:2 a v MOL Cupu tak končí v osmifinále.

2:0pr

Sestavy

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman, Reiter (107. Holzer), Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič (101. Smola), Diop (109. Granečný)

SK Slavia Praha

Kolář – Holeš (91. Coufal), Kúdela, Frydrych, Zelený – Traoré (106. Tecl) – Masopust, Hušbauer, Hora, Provod (64. Stanciu) – van Buren (72. Júsuf)

Detaily utkání

Branky
102. Diop, 116. Smola
Diváci
6878
Žluté karty
Jirásek, Fleišman, Diop, Graněčný - Traoré, Júsuf, Frydrych
Rozhodčí
Královec – Mokrusch, Nádvorník

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články