S Budějovicemi nerozhodně 3:3 | SK Slavia Praha
Více

S Budějovicemi nerozhodně 3:3

3:3
(0:1)
přát., 25. 1. 2020, Evžena Rošického
přát., 25. 1. 2020, Evžena Rošického
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Ve druhém přípravném utkání roku 2020 Slavia ztratila v závěru zápasu vedení a s Dynamem České Budějovice remizovala 3:3.

Po nepovedené středeční zápasové premiéře v zimní přípravě, kdy sešívaní padli proti druholigovému Ústí nad Labem 0:1, měl tým pod vedením Jindřicha Trpišovského hned v sobotu od 13:30 šanci na reparát, když na Stadion Evžena Rošického dorazil osmý tým prvoligové tabulky SK Dynamo České Budějovice.

Slavia i v druhém přípravném utkání vsadila na velkou rotaci hráčů a do první půle vyběhla jedenáctka hráčů vedená brankářskou jedničkou Ondřejem Kolářem. Před ním si roli ve stoperské dvojici odbyl mladičký Jakub Křišťan a novic Oscar Dorley nastoupil netradičně na pravé záloze. Šanci v první půli dostala i čerstvá posila Patrik Hellebrand. Mimo ně nastoupili i Tomáš Souček nebo Ibrahim Traoré.

První poločas začal hvizdem rozhodčího Jiřího Musila a sešívaní měli hned z kraje první velkou příležitost. V páté minutě pálil dobře Vladimír Coufal, ale jeho střelu zblokovali obránci Budějovic. Míč se ještě dostal k Ibrahimu Traorému, ani jeho pokus z malého vápna však kvůli zásahu obrany neskončil gólem.

Sešívaní pak v 17. minutě mohli jít po rohu a dorážce Júsufa do vedení, rozhodčí ale branku neuznali kvůli ofsajdu. Gólem následně neskončila ani povedená střela Honzy Bořila, kterou lapil brankář Křížek. Ke smůle Slavie se neuchytila ani rána Patrika Hellebranda.

Navíc se v devětadvacáté minutě do ojedinělé šance dostaly i Budějovice. Na centr Mészároše si naběhl Mršič a bylo to 0:1 pro hosty z jihu Čech.

Zbylých patnáct minut první půle pak sice Slavia dobře držela míč a snažila se kombinovat, bohužel ale dobrá obrana Dynama a nepřesnosti sešívaných zapříčinily to, že se jim za 45 minut branku vstřelit nepodařilo. 

Do druhého dějství nastoupila na promrzlý Stadion Evžena Rošického mimo Oscara Dorleyho a Ondřeje Koláře zcela odlišná sestava s Petrem Ševčíkem, Jaroslavem Zeleným a Nicem Stanciem uprostřed zálohy, Stanislavem Teclem na hrotu útoku a Ladislavem Takácsem s Onřejem Kúdelou ve stoperské dvojici. Šanci dostali i Tomáš Holeš a mladý Daniel Kosek.

Co se děje samotného v druhém poločase týče, Slavia i nadále držela zápas ve své režii a dobře kombinovala, na větší šanci si ale muselo několik stovek fanoušků sešívaných počkat až do 60. minuty, kdy do vápna dobře centroval Tomáš Holeš, ale Stanislav Tecl nadějný míč vůbec netrefil dobře.

O dost veseleji ovšem bylo hned o dvě minuty později. Daniel Kosek se totiž skvěle uvolnil na levé straně hřiště, zvedl hlavu, zamířil a svůj centr posadil přímo na hlavu Oscara Dorleyho. Ten se zachoval jako zkušený kanonýr a zamířil přesně k tyči, čímž srovnal stav utkání na 1:1 a alespoň částečně rozehřál zmrzlé publikum.

Aby toho ale nebylo málo, v 70. minutě se na levé straně u hranice velkého vápna skvěle zorientoval Nico Stanciu a nechytatelnou ránou k radosti přítomných rozvlnil síť za brankářem Budějovic - 2:1.

Bohužel, Slavia se z vedení radovala jen pouhé dvě minuty. Roman Polom z Dynama totiž po rohovém kopu doklepl do branky hlavičku Havla a Budějovice rázem opět srovnaly. Drama ovšem vyvrcholilo v 76. minutě, kdy obránce hostí zahrál ve velkém vápně rukou, sudí Musil nařídil pokutový kop a Nico Stanciu z něj vstřelil svoji druhou branku v utkání. Stanovil tak skóre 3:2. 

Dalších patnáct minut druhého poločasu už se utkání prakticky dohrávalo za stavu, kdy Slavia držela míč a České Budějovice do větších šancí nepouštěla. Naneštěstí ale v samém závěru přišel samostatný únik Schranz, který vyrovnal na konečných 3:3. 

3:3

Sestavy

SK Slavia Praha

I. poločas: Kolář – Coufal, Křišťan, Frydrych, Bořil – Oscar, Traoré, Souček, Hellebrand, Provod – Júsuf 

II. poločas: Kolář – Holeš, Takács, Kúdela, Kosek – Zelený, Oscar, Stanciu, Ševčík, Olayinka – Tecl

SK Dynamo České Budějovice

Křížek – Havel, Talovierov, Čolič, Řezáč, Brandner, Javorek, Schranz, Mészároš, Kulhánek, Mršič

Detaily utkání

Branky
62. Oscar, 70., 76. Stanciu - 29. Mršič, 72. Polom, 88. Schranz
Rozhodčí
Jiří Musil

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články