Slavia v generálce porazila Hammarby 4:2 | SK Slavia Praha
Více

Slavia v generálce porazila Hammarby 4:2

4:2
(3:1)
přát., 8. 2. 2020, Lagos, Portugalsko
přát., 8. 2. 2020, Lagos, Portugalsko
SK Slavia Praha - Hammarby IF (Švé.)
Hráči Slavie vyzvali v generálce na jarní část domácí soutěže švédský celek Hammarby IF. Po skvělé první půli nakonec sešívaní zvítězili 4:2.

Sešívaní naskočili do generálky na stadionu v Lagosu, kde v sobotu večer panovalo deštivé a větrné počasí. I tak se ale od samého začátku hrál rychlý a aktivní fotbal, kterému nechyběly ani branky.

Aktéři utkání se na hřišti ještě ani nestačili rozkoukat a Slavia už vedla. Hned ve 3. minutě utkání Peter Olayinka výborně zapresoval obránce Hammarby, ten pod tlakem hrubě chyboval a špatnou přihrávkou vybídl ke skórování Nica Stancia, který se neostýchal a sešívaní tak rychle vedli 1:0. 

O čtyři minuty později ale bylo ještě veseleji. V sedmé minutě totiž skvěle zafungovala spolupráce mezi Stanislavem Teclem, který naskočil s kapitánskou páskou, a Lukášem Masopustem. První jmenovaný na hranici velkého vápna připravil míč tomu druhému a Lukáš Masopust skvělou střelou na zadní tyč nedal brankáři Hammarby žádnou šanci.

Slavii dodalo brzké vedení sebevědomí a na hřišti pak jasně dominovala. Červenobílí dobře kombinovali a snažili se využívat děr v obraně švédského celku. Svůj tlak navíc potvrdili i dalším gólem, to když ve 23. minutě využil Jan Bořil zmatek ve vápně Hammarby a po standardní situaci a z blízkosti propálil vše, co mu stálo v cestě. Na tabuli skóre tak rázem svítil průběžný stav 3:0.

Třetí branka jakoby hráče v sešívaném lehce uklidnila a i přes fakt, že i nadále na hřišti drželi míč právě oni, si své šance začalo vypracovávat i Hammarby. Varování, že i soupeř umí hrát fotbal, přišlo ve 34. minutě. Samostatnou akcí se na levé straně předvedl Stankovic a z úhlu střelou překonal Ondřeje Koláře, čímž snížil na 3:1. Tím ostatně stanovil i konečné skóre první půle, která už další šance ani branky nepřinesla, i když Slavia dál držela míč a snažila se o iniciativu. 

Druhý poločas začal velkou příležitostí Hammarby, které dostalo šanci skórovat z přímého kopu na hranici velkého vápna, střelu ale skvěle zneškodnil Ondřej Kolář. Taktovky se pak znovu ujala Slavia a dvě velké příležitosti v rychlém sledu měl záložník Peter Olayinka. Nejprve v 53. minutě po rohu Petra Ševčíka pálil do boční sítě a o tři minuty později jeho střelu z úhlu kryl brankář Blazevic. 

Na hřišti pak následovala klidnější pasáž hry, ve které nedošlo k žádným větším příležitostem ani na jedné straně, byť měla Slavia více ze hry. Přibližně po osmdesáti minutách mělo větší šanci Hammarby, dobře ale opět zasáhl Ondřej Kolář. 

Branek se diváci na stadionu dočkali až v poslední desetiminutovce. Nejprve po zaváhání obrany snížilo Hammarby v 86. minutě, Slavia na sebe ale s odpovědí nenechala dlouho čekat a Vladimír Coufal v 87. minutě po samostatné akci vrátil dvougólové vedení na stranu sešívaných. Červenobílí tak i díky jeho brance v generálce porazili švédský celek 4:2 a soustředění v portugalském Algarve zakončili výhrou. 

4:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela (85. Holeš), Bořil, Zelený (85. Frydrych) – Ševčík, Červ (76. Júsuf) – Masopust (82. Hellebrand), Stanciu (9. Dorley, 82. Provod), Olayinka – Tecl (76. Musa)

Hammarby IF (Švé.)

Blazević – Sandberg (40. de Brito), Fenger, Magyar, Söderström, Bojanic (72. Ludwigson), Junior, Andersen, Kacaniklic, Johannsson, Tanković (60. Rodic)

Detaily utkání

Branky
3. Stanciu, 7. Masopust, 23. Bořil, 87. Coufal - 34. Tanković, 86. Ludwigsson
Žluté karty
90. Musa - 18. Magyar

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články