Slávisté v charitativním virtuálním derby nestačili na Spartu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v charitativním virtuálním derby nestačili na Spartu

6:2
e-Derby, 10. 5. 2020, ČT Sport
e-Derby, 10. 5. 2020, ČT Sport
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <p>Petar Musa - Adam Karabec 1:2 (0:1)</p><p>KobbyCZ - Emerickson 1:2 (0:1)</p><p>Tomáš Jablonský - Jiří Kladrubský 3:1 (2:1)</p><p>Ben Cristovao - Jakub Štáfek 0:1 (0:0)</p><p>Vojta Kotek - David Novotný 1:5 (1:3)</p><p>Alex Král - Juraj Kucka 3:0 (0:0)</p><p>Riijk94 - Johny 4:5 (0:2)</p><p>Lukáš Provod - Adam Hložek 0:3 (0:2)</p>
Sešívaní prohráli historicky první virtuální e-derby se Spartou 2:6 na zápasy. Cílem celé akce bylo přispět na pomoc zdravotním sestřičkám, na jejichž podporu se vybralo více než 1,2 milionu korun.

Petar Musa - Adam Karabec 1:2 (0:1)

Výkopu prvního utkání charitativního e-derby se ujali hráči A-týmů obou celků Petar Musa a Adam Karabec. V první půli jsme viděli vyrovnanou bitvu s šancemi na obou stranách, těsně před koncem první půle se však díky střele Dočkala dostala do vedení Sparta. V druhé půli Petar Musa zabral a vypracoval si několik slibných šancí, ze kterých v 62. minutě vytěžil vyrovnání - k odraženému míči před bránou letenských se dostal Lukáš Masopust a nekompromisní ranou poslal míč do sítě.

Více ze své převahy však Petar Musa vytěžit nedokázala a hra se opět vyrovnala. Karabec se navíc patnáct minut před závěrečným hvizdem uvolnil ve vápně a pomocí ranou vrátil Spartě vedení, které udržel i po zbytek zápasu a mohl se tak radovat z těsného vítězství.

KobbyCZ - Emerickson 1:2 (0:1) 

Stejným výsledkem jako první zápas skončilo i utkání mezi profesionálními e-sport hráči Kobbym a Emericksonem. Oba soupeři postavili v dresu svých týmů to nejlepší, co mají ve hře FIFA k dispozici, na soupiskách obou týmů se tak objevili hráči jako Mahrez, Henderson, Van Dijk či Mbappé. A právě poslední jmenovaný otevřel v dresu Sparty skóre zápasu, přestože měl Kobby v úvodu utkání poměrně výrazný tlak. Sešívaný e-sportový reprezentant se ale nevzdal, tvrdě bojoval a v 80. minutě utkání díky střele Mahreze vyrovnal a poslal utkání do prodloužení.

V obou patnáctiminutových prodlouženích oba hráči spíše taktizovali a nechtěli udělat žádnou chybu, dlouho to proto vypadalo, že uvidíme penaltový rozstřel. V poslední minutě druhého prodloužení se však Emerickson uvolnil před sešívanou bránou a Mbappé podruhé v utkání propálil bezmocného Alisona. Sparťané si tak připsali celkově druhé vítězství osmizápasového střetnutí.

Tomáš Jablonský - Jiří Kladrubský 3:1 (2:1)

Třetí utkání virtuálního e-derby obstarali bývalí hráči Slavie a Sparty, Tomáš Jablonský a Jiří Kladrubský. Letenští vedení současným kapitánem Českých Budějovic se sice už ve 12. minutě dostali do rychlého vedení, Tomáš Jablonský se však nenechal nepříznivou situací rozhodit, celé utkání tlačil sparťany a ještě o poločasu zásluhou Júsufa a Nica Stancia otočil skóre. V 63. navíc díky prudké ráně rumunského záložníka přidal Tomáš Jablonský i druhý gól, ve zbylých minutách si pohlídal vedení a sešívaní se tak po vítězství 3:1 mohli radovat z prvního získaného bodu.

Ben Cristovao - Jakub Štáfek 0:1 (0:0)

V souboji dvou nezkušených hráčů se proti sobě postavil zpěvák Ben Cristovao s hercem Jakubem Štáfkem. V první půli měli navrch sešívaní, kteří se tlačili do útočných akcí, nevycházela jim ale příliš koncovka. V druhé půli přebral otěže aktivity Jakub Štáfek, který nejprve v 65. minutě poslal míč do břevna, o pět minut později už ale zásluhou Trávníka rozvlnil síť za zády Ondry Koláře a sparťané tak nakonec slavili těsné vítězství.

Vojta Kotek - David Novotný 1:5 (1:3)

Druhé utkání známých tváří, herců Vojty Kotka za Slavii a Davida Novotného za Spartu, mělo vcelku jasný průběh. Sešívaní se sice v 15. minutě dostali zásluhou Standy Tecla do vedení, poté se však trefovali už pouze sparťané. Na 1:1 srovnal už ve 20. minutě Dočkal a do konce prvního poločasu vedl David Novotný 3:1. Vojta Kotek se sice v úvodu druhé půle snažil vývoj utkání otočit, v největší šanci jej však vychytal pozorný Bičík, sparťané naopak ještě dvakrát skórovali a po vítězství 5:1 si připsali celkově čtvrtý bod.

Alex Král - Juraj Kucka 3:0 (0:0)

Pokud sešívaní chtěli z virtuálního e-derby vybojovat alespoň remízu, museli bezpodmínečně vyhrát všechna tři zbývající utkání. Jako první se k ovladači posadil Alex Král, který se nelehkého úkolu zhostil na výbornou a bývalého hráče Sparty porazil jasně 3:0.

Ve dvou velkých příležitostech se Alex Král ocitl už v prvním poločase, v nadějných akcích však orazítkoval nejprve tyč a posléze i břevno brány letenských. Na první branku jsme si tak museli počkat až do 70. minuty utkání, kdy se trefil Peter Olayinka. O pět minut později skóroval nigerijský reprezentant i podruhé, třetí a závěrečnou branku pak, stejně jako v podzimním ligovém derby, poslal do sparťanské sítě křídelník Lukáš Masopust.

Riijk94 - Johny 4:5 (0:2)

Patrně nejatraktivnější utkání celého derby obstarali profesionální e-sport hráči Riijk a Johny. Sparťanský reprezentant vstoupil do utkání lépe a v prvním poločase se zásluhou Neymara dostal do dvoubrankového vedení. V druhé půli však Kobby zabral a zejména díky schopnostem Mbappého už v 61. minutě vyrovnal na 2:2. Vypadalo to, že sešívaní mají převahu a dotáhnou utkání k vítěství, Johny ale v 75. minutě z brejku opět poslal Spartu do vedení. Riijk zachoval ledový klid, přitlačil svého soka k vápnu a z poslední akce v základní hrací době vyrovnal zásluhou Mbappého na 3:3.

Bláznivý zápas se tak dostal do prodloužení. V něm nejprve skóroval sparťanský Aguero, na jehož trefu Riijk odpověděl ve 115. minutě. V infarktové koncovce utkání měl ale i tak nakonec poslední slovo Johny, který tři minuty před koncem po rychlé akci rozhodl napínavé utkání ve prospěch letenských. Sparťané tak v e-derby získali pátý bod a zajistili si celkové vítězství.

Lukáš Provod - Adam Hložek 0:3 (0:2)

Poslední utkání obstarali talentovaní hráči A-týmů obou celků Lukáš Provod a Adam Hložek. Druhý jmenovaný měl utkání téměř celou dobu pod kontrolou a do vedení se dostal už ve 14. minutě. O chvíli později zakončil akci pomocí svého virtuálního alter-ega a poslední branku utkání i celého turnaje vsítil deset minut před koncem osmého zápasu. V prvním virtuálním e-derby na pomoc nemocničním sestřičkám tak sparťané nakonec zvítězili 6:2 na zápasy.

6:2

Sestavy

AC Sparta Praha

Adam Karabec, Emerickson, Jiří Kladrubský, Jakub Štáfek, David Novotný, Juraj Kucka, Johny, Adam Hložek

SK Slavia Praha

Petar Musa, KobbyCZ, Tomáš Jablonský, Ben Cristovao, Vojta Kotek, Alex Král, Riijk94, Lukáš Provod

Detaily utkání

Statistiky
<p>Petar Musa - Adam Karabec 1:2 (0:1)</p><p>KobbyCZ - Emerickson 1:2 (0:1)</p><p>Tomáš Jablonský - Jiří Kladrubský 3:1 (2:1)</p><p>Ben Cristovao - Jakub Štáfek 0:1 (0:0)</p><p>Vojta Kotek - David Novotný 1:5 (1:3)</p><p>Alex Král - Juraj Kucka 3:0 (0:0)</p><p>Riijk94 - Johny 4:5 (0:2)</p><p>Lukáš Provod - Adam Hložek 0:3 (0:2)</p>

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články