Šest gólů a Teclův hattrick odstartovaly ligu v Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

Šest gólů a Teclův hattrick odstartovaly ligu v Budějovicích

0:6
(0:3)
1. kolo, 23. 8. 2020, Střelecký Ostrov
1. kolo, 23. 8. 2020, Střelecký Ostrov
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Sešívaní na úvod ročníku 2020/21 FORTUNA:LIGY porazili domácí České Budějovice drtivým rozdílem 6:0. Hattrickem přispěl skvěle hrající Stanislav Tecl.

Rozpis FORTUNA:LIGY určil, že slávisté ligový ročník 2020/21 zahájí na hřišti Českých Budějovic. K radosti trenéra i fanoušků se na utkání stihli připravit po vážných zraněních i David Hovorka s Peterem Olayinkou, přičemž první zmíněný dokonce nechyběl ani v základní sestavě, kde se na stopera postavil po boku Davida Zimy. Kromě toho byl zbytek sestavy velmi podobný té, se kterou sešívaní nastupovali na jaře – čtyři obránci a tři střední záložníci.

Na hrotu dostal od úvodu přednost Stanislav Tecl a během prvního poločasu nenechal nikoho na pochybách, že se jednalo o správnou volbu. Už v 1. minutě si, jak má ve zvyku, seběhl za obranu, kde jej skvěle po zemi našel z pravé strany Petr Ševčík. Míč si dobře zpracoval, v zakončení zachoval klid a střelou na přední tyč poslal Slavii do vedení – 1:0!

Domácí se ještě ani nestihli oklepat z toho, že hned od úvodu prohrávají, a přišel další zásah sešívaných. Na roh Nicolaeho Stancia si seběhl Stanislav Tecl a v nacvičené situaci prodloužil šikovně na zadní tyč, kde míč do odkryté branky poslal kapitán Jan Bořil2:0 pro sešívané!

O tři minuty později mohlo být ještě veseleji, když servíroval nebezpečný míč do vápna z pravé strany Vladimír Coufal. Před Standou Teclem ale míč na poslední chvíli uklidil jeden z obránců.

Co nevyšlo v minutě osmé, vyšlo o dvacet minut později. Nicolae Stanciu v pádu míč dokázal naservírovat unikajícímu Standovi Teclovi a ten jej s pomocí drobné teče obránce poslal za záda Drobného – 3:0!

Pokud si někdo myslel, že se sešívaní ve druhé půli spokojí s pohodlným náskokem, byl rychle vyveden z omylu. Slávisté neustále soupeře neúnavně napadali, znepříjemňovali mu rozehrávku a nutili k chybám, ze kterých neváhali těžit.

Nejprve z hranice vápna těsně vedle mířil Nico Stanciu, o chvíli později Drobný vychytal tvrdou ránu Standy Tecla. V 58. minutě už ale kapituloval. Stanislav Tecl unikl obraně a zasáhnout musel opět Drobný. Míč se ale jen odrazil k Lukáši Masopustovi, který zachoval potřebný klid, obešel všechny ležící a míč poslal do sítě – 4:0 pro Slavii!

Pátá branka na sebe nenechala dlouho čekat, přišla v 64. minutě. Akci zahájil Nico Stanciu vyhraným soubojem a krásným centrem na Petra Ševčíka, kterého vysunul do vápna. Šéva dobře zpracoval a míč doslova posadil na hlavu Standovi Teclovi, který kompletoval hattrick – svůj první v sešívaném dresu a celkově druhý v kariéře. O první se postaral ještě v dresu Plzně v říjnu 2014 v zápase proti Mladé Boleslavi.

Pohodlný výsledek umožnil trenérovi na konci zápasu výrazně protočit sestavu, ale i ta se gólově prosadila. V 86. minutě vyrazil Drobný technický pokus Petera Olayinky jen do míst, ve kterých číhal Tomáš Holeš. Ten neváhal a tvrdou ranou pod břevno uzavřel skóre zápasu – 6:0!

Sešívaní vykročili do ročníku 2020/21 FORTUNA:LIGY proti Českým Budějovicím, jak nejlépe mohli, a to třemi góly v obou poločasech, hattrickem Standy Tecla, čistým kontem a třemi zaslouženými body.

0:6

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Drobný – Čolić, Králik, Havel, Skovajsa (30. Kladrubský) – Čavoš (70. Valenta), Javorek – Jánošík (46. Brandner), Šulc, Mršić (46. Meszaros) – Matějka (70. Matějka)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Zima (76. Kúdela), Hovorka, Bořil – Traoré – Masopust (76. Olayinka), Ševčík (82. Lingr), Stanciu (76. Holeš), Provod (76. Musa) – Tecl

Detaily utkání

Branky
1., 26. a 64. Tecl, 5. Bořil, 58. Masopust, 86. Holeš
Žluté karty
Šulc – Tecl, Masopust
Rozhodčí
Zelinka – Paták, Hájek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články