Dělba bodů s nováčkem z Pardubic | SK Slavia Praha
Více

Dělba bodů s nováčkem z Pardubic

1:1
(1:0)
3. kolo, 12. 9. 2020, Ďolíček, Praha-Vršovice
3. kolo, 12. 9. 2020, Ďolíček, Praha-Vršovice
FK Pardubice - SK Slavia Praha
Ve třetím ligovém utkání remizovali sešívaní v Ďolíčku s Pardubicemi 1:1, za Slavii se prosadil Petar Musa.

Oproti domácímu duelu s Příbramí udělal trenér v sestavě jednu změnu v zahajovací jedenáctce, místo Ibrahima Traorého nastoupil Peter Olayinka, který se postavil na levé křídlo místo Lukáše Provoda, ten zaujal pozici ve středu záložní řady.

Do první velké příležitosti se v Ďolíčku dostali domácí Pardubice. Na přihrávku za obranu si naběhl Cadu a šel sám na Ondřeje Koláře, svou akci ale zakončil nepřesnou střelou.

10. minuta přinesla také šanci Slavie. Na roh Nica Stanciua si naskočil Ondřej Kúdela, v dobré pozici ale hlavičkoval pouze do prostoru, kde byl připraven brankář Boháč. Ve velké šanci byl po zblokované střele Jana Bořila Stanislav Tecl, který byl sám před brankářem, pálil ale nad branku.

Ve 38. minutě se z gólu radovaly Pardubice. Emil Tischler obral o míč Davida Hovorku a postupoval sám na branku Slavie, svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou.

V poslední minutě první půle se ke střele dostal Nico Stanciu, Boháč ale jeho ránu skryl v rukavicích.

Do druhého poločasu už nezasáhli Stanislav Tecl a Peter Olayinka, které na hřišti nahradili Petar Musa a Ibrahim Traoré.

Po pěti minutách na hřišti se chorvatský střelec dokázal prosadit! Petar Musa si naskočil na centr Petra Ševčíka od rohového praporku a přesnou hlavou k tyči nedal golmanovi šanci!

Hodně nebezpečnou situaci si vytvořili domácí po standardní situaci, na kterou vybíhal Ondřej Kolář, těsně před brankářem sešívaných ještě ofenzivní hráč hostů dokázal míč tečovat, na poslední chvíli ho však před brankovou čarou odvrátil Jan Bořil.

Obrovskou šanci měl v 80. minutě Vladimír Coufal, kterého pěkným centrem našel Petar Musa, hlavička pravého beka Slavie se ale o zem odrazila nad branku. V 87. minutě se k míči ve vápně dostal opět Petar Musa, uvolnil se přes obránce a svou ranou jen těsně minul zadní tyč branky.

V nastavení zápasu se pak Petar Musa dostal do další příležitosti, tentokrát jeho střelu zblokovala obrana, následnou střelu Petra Ševčíka Boháč vyrazil.

Slavia tak remizovala s Pardubicemi 1:1. Další ligový duel odehrají sešívaní v pátek 18. 9., kdy v Edenu přivítají Teplice.

1:1

Sestavy

FK Pardubice

Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka (83. Pfeifer) – Jeřábek (C) – Cadu (66. Ewerton), Solil, Tischler, Surzyn (66. Sláma) – P. Černý (53. Petráň)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil (C) – Ševčík – Masopust (76. Oscar), Stanciu (90. Takács), Provod (90. Lingr), Olayinka (46. Traoré) – Tecl (46. Musa)

Detaily utkání

Branky
38. Tischler - 51 Musa
Diváci
2671
Žluté karty
Solil, Černý, Prosek, Jeřábek - Hovorka, Stanciu, Traoré, Musa
Rozhodčí
Královec – Mokrusch, Vodrážka

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články