Pět gólů Teplicím přineslo tři body | SK Slavia Praha
Více

Pět gólů Teplicím přineslo tři body

5:1
(3:0)
4. kolo, 18. 9. 2020, Sinobo Stadium
4. kolo, 18. 9. 2020, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FK Teplice
Ve čtvrtém kole FORTUNA:LIGY hostila Slavia Teplice. Sešívaní berou tři body díky vysoké výhře 5:1.

Do duelu s Teplicemi udělal Jindřich Trpišovský několik změn v sestavě. Ve stoperské dvojici po boku Ondřeje Kúdely naskočil David Zima, trojici ve středu zálohy tentokrát tvořili Petr Ševčík, Nico Stanciu a Tomáš Holeš. Na křídlech naskočili Lukáš Provod a Peter Olayinka, na hrotu pak Petar Musa.

Vstup do utkání se Slavii povedl parádně. Petr Ševčík posunul ve středu hřiště míč Lukáši Provodovi, který ho zatáhl až k vápnu soupeře, přesnou přihrávkou našel Petera Olayinku, a ten s lehkou tečí překonal Grigara v brance Teplic!

13. minuta přinesla druhou gólovou radost sešívaných! Vladimír Coufal si na pravé straně narazil míč s Lukášem Provodem, pronikl do vápna, přihrávkou pod sebe vrátil míč na Nica Stancia, který krásnou ranou z dálky zvýšil na 2:0. Velkou příležitost měl v 18. minutě Petr Ševčík, kterému parádně sklepl míč Petar Musa, záložník sešívaných ale v dobré pozici z vápna střílel nad.

V 19. minutě si Petar Musa obhodil Davida Heidenreicha a postupoval sám na brankáře, stoper Teplic našeho útočníka fauloval, za což viděl červenou kartu. Další velkou šanci měl chvíli na to Tomáš Holeš, který se dostal k míči po sklepnutí Jana Bořila, pálil ale nad. Na 3:0 zvyšoval Petar Musa, který využil zaváhání v rozehrávce Teplic a uklidil míč do odkryté branky.

Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro sešívané.

Po sedmi minutách druhé půle se Slavia radovala počtvrté! Sešívaní krásně zakombinovali na půlce soupeře, na konci celé akce přihrál Vladimír Coufal do středu hřiště na Tomáše Holeše, a ten parádní ranou vymetl šibenici teplické branky.

Teplice se dočkaly gólu v 63. minutě, kdy Daniel Trubač dostal míč za obranu, ve vápně ho následně fauloval Vladimír Coufal a nařízenou penaltu proměnil Jakub Mareš. 68. minuta pak ale přinesla další zásah sešívaných. Ondřej Lingr posunul míč do vápna na Petera Olayinku, který obešel obránce a přesným centrem našel Ladislava Takásce. Náš stoper, který přišel na hřiště jen o chvíli dříve, hlavou neomylně usměrnil míč do sítě.

V 81. minutě postupoval sám na Grigara Jan Kuchta, brankáře Teplic ale nepřekonal. Do dvou nadějných pozic se dostali Ondřej Lingr a Lukáš Provod, ani jeden z nich ale nemířil přesně. V nastavení pak hlavičkoval Ladislav Takács jen těsně mimo tyče.

Slavia se tak na první zápas play-off Ligy mistrů naladila parádně, Teplice v Edenu porazila 5:1!

5:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (52. Karafiát) – Holeš (76. Tecl) – Olayinka, Stanciu (52. Lingr), Ševčík (52. Takács), Provod – Musa (71. Kuchta)

FK Teplice

Grigar – Nazarov (13. Kodeš), Heidenreich, Vondrášek, Černý, Mareček, Trubač (72. Knapík), Žitný (82. Ljevaković), Vukadinović, Moulis (82. Hyčka), Řezníček (13. Mareš)

Detaily utkání

Branky
2. Olayinka, 13. Stanciu, 26. Musa, 52 Holeš, 68. Takács - 62. Mareš (pen.)
Diváci
10185
Žluté karty
Coufal, Kuchta
Červené karty
Heidenreich
Rozhodčí
Marek – Horák, Batík

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články