Dva vlastní góly, remíza v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Dva vlastní góly, remíza v Příbrami

3:3
(2:1)
18. kolo, 7. 2. 2021, Na Litavce
18. kolo, 7. 2. 2021, Na Litavce
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Sešívaní vstoupili do druhé poloviny FORTUNA:LIGY remízou 3:3 v Příbrami. V první půli si slávisté vstřelili dva vlastní góly, o výhru přišli v 95. minutě.

Jindřich Trpišovský měl před utkáním obavy ze stavu hrací plochy. „Zápasy v Příbrami jsou hodně nepříjemné, zvlášť v tuhle roční dobu. Bude záležet, jak bude vypadat terén," nechal se v preview pro Slavia TV slyšet hlavní trenér.

Jeho slova se ukázala jako prorocká... Trávník stadionu Na Litavce byl při nedělním odpoledni pokrytý bílou zledovatělou vrstvou, hřiště halil mlžný opar. Před úvodním hvizdem začaly padat sněhové vločky. Rozhodčí utkání přinesli oranžový míč, jako první se ho při rozehrávce dotkl Jan Kuchta.

Od první minuty bylo zřejmé, že pohyb působí hráčům velký problém. Alexander Bah po souboji odklouzal několik metrů za postranní čáru. Domácí brankář Melichar si na balon poprvé sáhl v 6. minutě, před dobíhajícím Peterem Olayinkou ho ale dokázal zkrotit. Po rohovém kopu Lukáše Provoda pálil z voleje Abdallah Sima, střelou ale trefil jen spoluhráče Ondřeje Kúdelu.

Po čtvrt hodině hry nebezpečně zpoza vápna střílel Nicolae Stanciu, jeho pokusu scházelo jen pár centimetrů.

Předposlední tým tabulky udeřil ve 21. minutě. Na Voltrovu přihrávku z pravé strany si seběhl Nový a s přispěním teče Davida Zimy dostal balon do sítě - 1:0. Sešívaní srovnali o tři minuty později. Nicolae Stanciu zakroutil míč z rohového kopu tak dobře, že dopadl na břevno. V mlýnici před brankovou čárou se nejlépe zorientoval důrazný Peter Olayinka a pošesté v letošní ligové sezoně mohl oslavit svou trefu - 1:1.

Slávisté vstřelili gól ve 14. venkovním utkání v řadě a vytvořili nový klubový rekord ve FORTUNA:LIZE.

Svěřenci Pavla Horvátha následně nevyužili dvě nebezpečné situace, Voltr po zaváhání Tomáše Holeše branku netrefil a Tregler na nebezpečný centrovaný míč nedosáhl. Před koncem první půle rozehrával Nicolae Stanciu nadvakrát rohový kop, obránci Příbrami si dokázali poradit. Hlavní rozhodčí Karel Hrubeš nastavil jednu minutu a domácí si s velkým štěstím vzali vedení zpět.

Ondřej Kúdela malou domů nasměroval do protipohybu Ondřeje Koláře, který podklouzl a už jen vleže sledoval míč, který se dokutálel do sítě - 2:1. Příbram v prvním poločase nevyslala na branku ani jednu střelu, přesto odcházela do kabin s náskokem.

Druhý poločas začal velkým tlakem sešívaných. Výbornou akci na jeden dotek po ose Bah – Kuchta – Sima zakončoval poslední jmenovaný, balon jen těsně minul vzdálenější tyč Melicharovy branky.

Abdallah Sima se svého 11. gólu ve 13. ligovém utkání v letošní sezoně přesto dočkal. V 55. minutě senegalský křídelník nekompromisně napálil míč pod břevno po přihrávce Lukáše Provoda – 2:2.

O chvíli později sáhl Jindřich Trpišovský ke dvojitému střídání, na hřiště zamířili Lukáš Masopust a také staronová posila z belgických Brugg Simon Deli. Stoper z Pobřeží slonoviny si svůj první ligový start zapsal v roce 2014 právě v dresu Příbrami, za kterou nastoupil do sedmi utkání, aby v lednu 2015 přesídlil do Edenu.

V 66. minutě se do vápna přes čtyři protihráče probil Nicolae Stanciu, jeho střelu z úhlu ale Melichar zlikvidoval. Domácí gólman dobře vyběhl mimo pokutové území i proti Olayinkovi a míč odkopl na tribunu. Čtvrt hodiny před koncem zápasu do střely Lukáše Provoda, který jednou trefou zařídil vítězství 3:0 v první letošní konfrontaci s Příbramí, obětavě lehl jeden z obránců.

V 78. minutě byl v pokutovém území sražen Abdallah Sima a rozhodčí Hrubeš odpískal penaltu. Své rozhodnutí si několik minut ověřoval u videa a poté ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil smolař z konce prvního poločasu Ondřej Kúdela a střelou k pravé tyči překonal Melichara – 2:3.

Sešívaní poprvé v utkání vedli. V 92. minutě na rohový kop vyrazil do pokutového území Slavie i brankář Melichar a z následného brejku mohl zpečetit výhru Abdallah Sima. Po dlouhém sprintu ale prázdnou branku netrefil. A slávisty to mrzelo…

O dělbě bodů v utkání plném zvratů rozhodl v 95. minutě Voltr, který svou hlavičku otřel o břevno a překonal Ondřeje Koláře – 3:3.

Sešívaní Příbram podesáté v řadě porazit nedokázali, Na Litavce remizovali 3:3. Další zápas je čeká v sobotu v Edenu proti nováčkovi z Pardubic. První vzájemný duel skončil smírně 1:1.

3:3

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Melichar – Kvída, Tregler, Vilotić (84. Antwi) – Laňka, Hájek (84. Dočekal), Lalkovič (68. Vávra), Nový (84. T. Pilík), Cmiljanović (90+1. Svoboda) – Zorvan (C), Voltr

SK Slavia Praha

Kolář – Bah (58. Masopust), Kúdela, Zima (58. Deli), Bořil (C) – Holeš, Provod – Sima, Stanciu (85. Traoré), Olayinka (90. Lingr) – Kuchta (90. Tecl)

Detaily utkání

Branky
21. Zima (vlastní gól), 45. Kúdela (vlastní gól), 90. Voltr - 24. Olayinka, 55. Sima, 81. Kúdela (pen.)
Žluté karty
Lalkovič, Vilotić, Nový, Kvída - Zima, Olayinka, Tecl
Rozhodčí
Hrubeš – Celetka, Kříž

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články