Stanciu a Lingr řídili obrat na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Stanciu a Lingr řídili obrat na Slovácku

2:3
(2:1)
21. kolo, 28. 2. 2021, Městský fotbalový stadion (Uherské Hradiště)
21. kolo, 28. 2. 2021, Městský fotbalový stadion (Uherské Hradiště)
1.FC Slovácko - SK Slavia Praha
Sešívaní v těžkém utkání na půdě třetího celku tabulky Slovácka zvítězili v rámci 21. kola FORTUNA:LIGY 3:2, přestože v utkání dvakrát prohrávali.

Vítěznou trefu si připsal v 81. minutě Ondřej Lingr. Lví podíl na zisku tří bodů měl i autor dvou branek Nicolae Stanciu.

Slávisté dorazili do Uherského Hradiště na souboj s týmem, který z posledních devíti ligových zápasů osmkrát zvítězil. Slovácko navíc jako poslední dokázalo skoro přesně před rokem sešívané v lize porazit. Na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty se dalo čekat na góly bohaté utkání, potkal se nejlepší ligový útok se třetím.

Jindřich Trpišovský oproti čtvrteční vítězné odvetě na půdě Leicesteru v Evropské lize udělal dvě změny. Ondřeje Kúdelu, autora dvou branek z podzimního prvního vzájemného duelu, nahradil ve stoperské dvojici Simon Deli, místo Jakuba Hromady hrál Oscar.

Úvod utkání nabídl opatrnou podívanou. V 11. minutě se z nenápadné akce prosadili domácí. Na Sadílkův kroucený centr skákalo několik hráčů, nikdo jej ale netečoval a balon zapadl na vzdálenější tyč - 1:0. Ve 26. minutě rozehrál rohový kop Nicolae Stanciu, Abdallah Sima se probil k hlavičce, která skončila na břevně. Vzrušení bylo předčasné, rozhodčí mávali ofsajd. Rumunský záložník a nejpilnější ligový střelec napřáhl k nebezpečné ráně o pět minut později, brankář Nemrava byl ale pozorný a míč vyrazil na roh.

Sešívaní pokračovali v tlaku, průniky Petera Olayinky a Jana Kuchty Slovácko ubránilo. Ve 36. minutě už se sešívaní radovali, hlavní rozhodčí Proske přezkoumal u videa obranný zákrok Jurečky, který zahrál v pokutovém území rukou po hlavičce Jana Kuchty. VAR hru rukou potvrdil a Nicolae Stanciu z penaltového puntíku vstřelil svou pátou branku v ročníku - 1:1.

Domácí si vzali vedení zpět v nastaveném čase první půle. Kalabiška prodloužil rohový kop na zadní tyč, kam si sběhl kapitán Slovácka Kadlec a hlavičkou z bezprostřední blízkosti určil poločasový výsledek - 2:1.

Necelou minutu po příchodu z kabin mohl srovnat Jan Kuchta, klička brankáři Nemravovi byla ale příliš dlouhá a útočník Slavie zakončit nestihl. V 53. minutě podržel své spoluhráče Ondřej Kolář, když si pohlídal zakončení Jurečky z ostrého úhlu. O chvíli později ukázal dobré čtení hry jeho protějšek Nemrava, daleko od své branky zabránil rodícímu se brejku Slavie.

V 63. minutě sáhl Jindřich Trpišovský k trojitému střídání. Jana Kuchtu nahradil Ondřej Lingr, Lukáš Masopust šel do hry místo Alexandera Baha a Taras Kačaraba vystřídal Davida Zimu. O šest minut později dlouhý nákop Simona Deliho perfektně zpracoval Abdallah Sima, proti kterému vyběhl Nemrava. K dorážce se dostal Lukáš Masopust, jeho gólovou střelu bohužel zblokoval probíhající Sima.

V 72. minutě dostali sešívaní možnost rozehrání volného přímého kopu. Balon si metr za velkým vápnem postavil Nicolae Stanciu a nádhernou ranou vymetl šibenici Nemravovy branky – 2:2.

Devět minut před koncem se slávisté dostali poprvé v utkání do vedení! Na centr z levé strany kapitána Jana Bořila si naskočil Ondřej Lingr a hlavičkou na vzdálenější tyč nedal Nemravovi šanci – 2:3. Odchovanec Karviné si v euforii po vstřeleném gólu sundal dres a inkasoval žlutou kartu, radost mu to ale zkazit nemohlo.

Pojistit vedení mohl po akci Lukáše Provoda hrajícího poprvé se žlutým číslem pro nejlepšího ligového nahrávače opět Ondřej Lingr, místo zakončení ale zvolil zpětnou přihrávku. Slávisté vyhráli ve šlágru 21. kola na půdě silného Slovácka 3:2 a udrželi svou letošní ligovou neporazitelnost. Další utkání je čeká už ve středu, kdy v Edenu přivítají v osmifinále MOL Cupu Karlovy Vary.

2:3

Sestavy

1.FC Slovácko

Nemrava – Reinberk, Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – V. Daníček, Havlík, L. Sadílek, M. Petržela (83. Kubala) – Kohút (68. Cicilia) – Jurečka (83. Divíšek)

SK Slavia Praha

Kolář – Bah (63. Masopust), Deli, Zima (63. Kačaraba), Bořil (C) – Provod, Oscar – Sima, Stanciu (85. Kúdela), Olayinka (90. Hromada) – Kuchta (63. Lingr)

Detaily utkání

Branky
11. Sadílek, 45. Kadlec - 36. (pen.) a 72. Stanciu, 81. Lingr
Žluté karty
Petržela, Kadlec, Kubala - Kuchta, Lingr, Kúdela
Rozhodčí
Proske – Kotík, Dresler

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články