Sešívaní remízou v Brně vytvořili nový rekord | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní remízou v Brně vytvořili nový rekord

0:0
(0:0)
25. kolo, 4. 4. 2021, Stadion Srbská
25. kolo, 4. 4. 2021, Stadion Srbská
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Slávisté v Brně remizovali 0:0, čímž vytvořili nový rekord v počtu neprohraných zápasů v lize. Slavia už odehrála bez porážky 37 utkání v řadě!

Slavia sehrála po reprezentační pauze utkání v Brně s domácí Zbrojovkou v pozměněné sestavě. K dispozici nebyli po utkáních národních výběrů Ondřej Kúdela a Jan Bořil, kvůli karetním trestům nemohli do zápasu zasáhnout Oscar Dorley a Abdallah Sima. V bráně opět začal Matyáš Vágner, který nahradil zraněného Ondřeje Koláře. Na krajích obrany nastoupili Alexander Bah a Lukáš Masopust, stoperskou dvojici tvořili Zima s Kačarabou, zálohu pak Holeš, van Buren, Hromada, Provod a Olayinka, na hrotu začal Kuchta.

V 10. minutě měli sešívaní první velkou šanci. Tomáš Holeš vyslal průnikovou přihrávku za obranu Brna Alexanderu Bahovi, který ještě přihrával před prázdnou branku Janu Kuchtovi. Přihrávku ale skvěle zablokovala obrana.

V 15. minutě se se dostal do úniku za obranu Jan Hladík. Matyáš Vágner vyběhl z vápna, aby míč odkopl, ale Hladík si ho těsně před brankářem Slavie stihl předkopnout, takže Vágner zasáhl jeho nohu. Sudí nejprve vytáhl pouze žlutou kartu, ale po přezkoumání situace na videu se rozhodl svůj trest zpřísnit a Vágner musel po červené kartě odejít ze hřiště.

Ve 26. minutě přihrával Mick van Buren Přemyslu Kovářovi, který nahradil v bráně Vágnera, ale přihrávka neměla dostatečnou razanci. Míč ukradl Antonín Růsek, obešel brankáře a z velkého úhlu ještě přihrával před bránu Jan Hladíkovi. Jeho střelu do odkryté brány však dokázala obrana zablokovat.

Jen dvě minuty potom měli velkou šanci sešívaní. Volný přímý kop několik metrů před hranicí velkého vápna zahrával Lukáš Provod. Střelu zatočil kolem zdi k brankářově bližší tyči, Berkovec ale jeho pokus konečky prstů vytáhl.

Začátkem druhého poločasu se míč pohyboval především ve středu hřiště a neobjevily se žádné vyložené šance. Až v 55. minutě se dostal do úniku Hladík, Tarasi Kačarabovi se ho však podařilo ve vápně čistým zákrokem zastavit. O tři minuty později mělo Brno další šanci, když se dostal Záhumenský k zakončení z hranice šestnáctky. Jeho střela mířila do levé šibenice, Kovář ale jeho pokus vytěsnil na rohový kop.

V 73. minutě byl David Zima trefen bránícím hráčem rukou do obličeje ve vápně při standardní situaci. VAR celou akci přezkoumával, nakonec ji ale rozhodčí jako penaltovou neposoudil. O pár minut později mělo Brno zajímavou příležitost, když se po standardce dostal ke střele z voleje Texl. Jeho pokus zablokoval Lukáš Provod.

V 89. pronikl do vápna Fila a dostal se až před brankáře Kováře, dostihl ho ale Taras Kačaraba, který ho skvělým skluzem obral o míč a neumožnil mu v nebezpečné šanci zakončit.

Slavia uhrála v Brně remízu 0:0 a vytvořila nový rekord ve šňůře zápasů bez prohry v lize. Tato série začala 8. března 2020 remízou 1:1 se Spartou a zatím trvá 37 utkání. Další zápas odehrají sešívaní ve čtvrtek 8.4. od 21:00 v Londýně v rámci čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu.

0:0

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

Berkovec – Gajič, Pernica, Hlavica – Záhumenský, Čermák, Pachlopník (80. Reiter), Texl, Moravec  – Hladík (64. Fousek), Růsek (80. Fila)

SK Slavia Praha

Vágner – Bah, Kačaraba, Zima, Masopust – Holeš – van Buren (57. Ševčík), Hromada (19. Kovář), Provod, Olayinka – Kuchta (57. Lingr)

Detaily utkání

Žluté karty
Bah, Olayinka
Červené karty
18. Vágner
Rozhodčí
Orel – Blažej, Dobrovolný

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články