Mistři porazili Plzeň! V Edenu padlo šest gólů | SK Slavia Praha
Více

Mistři porazili Plzeň! V Edenu padlo šest gólů

5:1
(2:0)
30. kolo, 2. 5. 2021, Sinobo Stadium
30. kolo, 2. 5. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
​Slavia v nedělním domácím utkání 30. kola FORTUNA:LIGY porazila v Edenu Plzeň 5:1 a stvrdila zisk třetího mistrovského titulu v řadě!

Svěřenci Jindřicha Trpišovského nastoupili do utkání s vědomím, že o mistrovský pohár už je žádný ze soupeřů nemůže připravit. Jistotu třetího titulu v řadě, čtvrtého za posledních pět let a jednadvacátého celkově dala remíza Sparty v Liberci.

Sešívaní začali domácí utkání, na které díky rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví mohli zavítat fanoušci, stylově. V 6. minutě po centru Alexandera Baha dobře na zadní tyči zapracoval Simon Deli, míč se odrazil k Tomáši Holešovi, který nekompromisní ranou překonal Staňka - 1:0.

O pár vteřin později podržel své spoluhráče Ondřej Kolář, když vytěsnil střelu Káčera. Dorážka se mezi tři tyče nevešla. V 9. minutě srazil Staněk pronikajícího Micka van Burena a rozhodčí Berka nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Simon Deli, jeho pokus k levé tyči Staněk vyrazil a následně Mick van Buren přestřelil.

Staněk se blýskl i proti zakončení Jana Bořila. Kapitán Slavie ale nemusel smutnit, ve 22. minutě po přihrávce Micka van Burena centr kapitána sešívaných tečoval Kaša a balon zapadl na bližší tyč - 2:0. Rozhodčí branku označili jako vlastní. Druhá trefa sešívaných padla na počest zisku 21. titulu symbolicky v čase 21:12!

Pátý tým tabulky, který v kalendářním roce 2021 prohrál jediné z devatenácti utkání, zkusil odpovědět hlavičkou Beauguela, Ondřej Kolář zasahovat nemusel. Následně se ve velkých šancích ocitli Alexander Bah a Lukáš Masopust, ke třetí gólové radosti chyběly centimetry.

Ve 32. minutě běžel po dlouhém sprintu Mick van Buren sám na Staňka, obstřel mířený na vzdálenější tyč síť nerozvlnil. O pět minut později nebezpečně střílel Falta, míč těsně minul vzdálenější šibenici. Výbornou ránu Lukáše Masopusta pak lehce tečoval jeden z obránců, Staněk si poradil. Tečku za podařeným prvním poločasem udělaly pokusy Ondřeje Kúdely a Jana Bořila.

Sešívaní v prvních 45 minutách vyslali celkem sedmnáct střel, sedm z toho na branku.

Do druhé půle poslal Jindřich Trpišovský na hřiště Nicolae Stancia, který nahradil Jakuba Hromadu, a Ibrahima Traorého. Záložník z Pobřeží slonoviny vystřídal autora první trefy Tomáše Holeše. A jen o pár desítek vteřin později se oba mohli radovat ze třetího gólu. Mick van Buren nádhernou ranou k tyči propálil Staňka. Gólman Viktorie plachtil vzduchem marně – 3:0.

Nizozemský útočník oslavil svůj první gól v červenobílém dresu po návratu z hostování v Českých Budějovicích.

V 64. minutě zakombinovali další střídající hráči. Jan Kuchta vybojoval míč, nahrál Lukáši Provodovi, který střelou zpoza vápna na zadní tyč protáhl Staňka. Gólman Viktorie podržel svůj tým i po sólu Micka van Burena. V 67. minutě Plzeň snížila, střelou z hranice velkého vápna se prosadil Káčer – 3:1.

Sešívaní si vzali zpět tříbrankové vedení o pět minut později. Na centr Nicolae Stancia si naběhl Alexander Bah a hlavičkou v 72. minutě vstřelil svůj premiérový gól ve Slavii – 4:1.

V 82. minutě předvedl Ondřej Kolář reflexivní zákrok nohou proti Čermákovi a o dvě minuty později mohl slavit pátý gól. Nicolae Stanciu natáhl ke své obávané střele pravačkou a z velké dálky překonal Staňka popáté - 5:1. Rumunský záložník vstřelil v probíhajícím ligovém ročníku svou dvanáctou branku a osamostatnil se na třetím místě v tabulce střelců FORTUNA:LIGY.

Slávisté porazili Plzeň vysoko 5:1 a stylově oslavili zisk 21. mistrovského titulu! Další utkání čeká svěřence Jindřicha Trpišovského ve středu, kdy se v semifinále MOL Cupu utkají se Spartou.

5:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust (57. Provod), Kúdela, Deli, Bořil (C) – Holeš (46. Traoré), Hromada (46. Stanciu) – Bah, Ševčík (62. Kuchta), Oscar – Van Buren (71. Olayinka)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – M. Havel, Kaša, Brabec (C), Hybš – Káčer, Kalvach, P. Šulc (56. Al. Čermák) – Ba Loua (56. Mihálik), Beauguel, Falta (56. J. Kopic)

Detaily utkání

Branky
6. Holeš, 22. Kaša (vl. gól), 47. Van Buren, 72. Bah, 84. Stanciu - 67. Káčer
Diváci
1937
Žluté karty
- Staněk, Beauguel, Mihálik
Rozhodčí
Berka – Blažej, Kotík

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články