Těsná výhra na hřišti Olomouce | SK Slavia Praha
Více

Těsná výhra na hřišti Olomouce

0:1
(0:0)
31. kolo, 9. 5. 2021, Andrův stadion
31. kolo, 9. 5. 2021, Andrův stadion
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha
Sešívaní odehráli zápas na Andrově stadionu se Sigmou Olomouc a ve vyrovnaném utkání zvítězili po gólu Jana Kuchty 1:0!

Trenér Jindřich Trpišovský vyslal do zápasu klasickou sestavu 4-2-3-1. V obraně začali Bah, Kúdela, Zima a Oscar. Na pozici defenzivních štítů nastoupili Tomáš Holeš s Lukášem Provodem. Ofenzivní trojici zálohy tvořili van Buren, Stanciu a Lingr. V útoku začal Jan Kuchta. 

Ze zdravotních důvodů nenastoupili do hry Hovorka, Traoré a Deli. Volno dostali od trenérů Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Na lavičku se vrátil po zranění Sima.

První větší šance utkání přišla v 15. minutě, když se do útoku vydal obránce David Zima. Vyvezl míč téměř až k hranici velkého vápna a přihrál na stranu Oscarovi. Ten v šestnáctce našel přízemní přihrávkou nehlídaného Ondřeje Lingra, který vyslal na bránu razantní střelu, trefil ale jen boční tyč.

Pouze o několik minut později se po otočce s míčem podlomilo kolenu Lukáši Provodovi, který nakonec musel střídat. Na hřišti ho v 19. minutě nahradil Jakub Hromada. Provoda čeká v pondělí ráno vyšetření kolena.

Ve 28. minutě prchl Jan Kuchta s balonem od poloviny hřiště až do vápna soupeře, kde byl faulován, a rozhodčí odpískal penaltu. Po přezkoumání celé situace videem se ale ukázalo, že faul proběhl těsně před hranicí šestnáctky, takže byl odpískán pouze volný přímý kop.

O poločase musel kvůli zdravotním problémům vystřídat Nicolae Stanciu, kterého nahradil Peter Olayinka. Olayinkova přítomnost na hřišti byla znát a oživila útoky sešívaných. Slavia si během prvních patnácti minut druhého poločasu vypracovala několik zajímavých šancí, nedokázala z nich ale výraznějším způsobem ohrozit Mandousovu bránu.

V 56. minutě naskočil z lavičky do hry Abdallah Sima, který několik zápasů nemohl nastoupit kvůli zranění.

Šance měli i domácí. V 63. minutě fauloval David Zima před vápnem a rozhodčí nařídil přímý kop. K němu si stoupl Zmrzlý, který vyslal prudkou střelu jen těsně vedle levé tyče.

Průlom přišel v 78. minutě. Kuchtova střela byla zablokována obranou Olomouce a Alexander Bah zahrával roh. Ve vápně našel krásně Kuchtu, který zakončoval hlavou na zadní tyč a poslal Slavii do vedení!

Sešívaní vyhráli v Olomouci 1:0 po gólu Kuchty a prodloužili svou sérii zápasů bez prohry na 43. Další utkání čeká sešívané 16. května v Edenu proti Karviné.

0:1

Sestavy

SK Sigma Olomouc

Mandous – Látal, Poulolo (60. Beneš), Hubník, Zmrzlý (79. Mihálík) – Gozález, Breite, Houska, Daněk (82. Assoubre), Hála (60. Sladký) – Nešpor (60. Chytil)

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Oscar – Holeš, Provod (19. Hromada) – van Buren (56. Sima), Stanciu (46. Olayinka), Lingr (56. Tecl) – Kuchta (78. Júsuf)

Detaily utkání

Branky
78. Kuchta
Diváci
967
Žluté karty
Hubník, Poulolo, Daněk, González – Zima, Oscar
Rozhodčí
Marek – Paták, Novák

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články