V Izraeli bez bodu po prohře 1:3 | SK Slavia Praha
Více

V Izraeli bez bodu po prohře 1:3

3:1
(1:0)
1. kolo, 22. 10. 2020, ha-Mošava
1. kolo, 22. 10. 2020, ha-Mošava
Hapoel Beer Sheva FC (Izr.) - SK Slavia Praha
Sešívaní v Izraeli podlehli Hapoelu Beer Sheva 1:3. Jediný gól Slavie vstřelil Lukáš Provod.

Sešívaní v Izraeli zahájili skupinu C Evropské ligy proti Hapoelu Beer Sheva. Trenér Jindřich Trpišovský zvolil pro zápas ve městě Petach Tikva netradiční formaci 3-5-2. V brance nastoupil Ondřej Kolář, v obranné trojici pak Jan Bořil, Ondřej Kúdela a David Hovorka. Na krajích naskočili Tomáš Malínský s Lukášem Provodem. Ve středu pole operovali Petr Ševčík, Ibrahim Traoré a Oscar. Na hrotu se doplňovali Petar Musa společně se Stanislavem Teclem.

Ze začátku zápasu drželi míč na svých kopačkách převážně sešívaní. První náznak šance slávistů přišel v 18. minutě, střelu Petara Musy ale zblokovala obrana domácích. Ve 29. minutě zakončoval hlavou Oscar, svojí hlavičkou ale trefil pouze Stanislava Tecla. Nejnebezpečnější šanci Slavie v prvním poločase přinesla 33. minuta, Stanislav Tecl přihrál Oscarovi, který našel Ibrahima Traorého, ten prudce pálil. Jeho ránu ale vyrazil pozorný brankář soupeře. 

V 37. minutě unikal po průnikové přihrávce Ondřeje Kúdely Stanislav Tecl, jeho zakončení ale zlikvidoval hostující gólman. Zničehonic však udeřili domácí, Agudelo, po nedomluvě mezi Davidem Hovorkou a Ondřejem Kolářem, doklepl do odkryté branky centr z pravé strany Dadyi. Sešívaní tak šli do kabin, navzdory svému tlaku, za nepříznivého stavu 0:1.

Pro druhý poločas nahradil Nicolae Stanciu Ibrahima Traorého. První zakončení slávistů přišlo ve 49. minutě, kdy Oscar pálil zpoza vápna, jeho střela ale skončila na připraveném brankáři. V 56. minutě zahrozila opět Slavia, Malínský nebezpečně centroval, jeho centr ale těsně před Stanislavem Teclem tečoval domácí brankář.

 60. minuta přinesla velký závar ve vápně domácích, nejprve pálil z velkého vápna Nicolae Stanciu, k dorážce se tlačili Jan Kuchta i Lukáš Provod, ani jeden však úspěšně nezakončil. Zasloužená sešívaná radost mohla konečně propuknout v 75. minutě, Nicolae Stanciu našel na zadní tyči Lukáše Provoda, který umístěnou ranou srovnal stav utkání. 

Druhý gól ale přidali domácí, v 86. minutě po brejku skóroval Acolatse. Dvě minuty poté stejný hráč přidal třetí zásah domácích, když přehodil vyběhnutého Ondřeje Koláře. Trpká lekce z produktivity a prohra 1:3 znamená, že z Izraele tak Slavia bohužel odjíždí bez bodu.

Druhé kolo Evropské ligy odehrají slávisté ve čtvrtek 29. 10. doma proti Bayeru Leverkusen od 21:00.

3:1

Sestavy

Hapoel Beer Sheva FC (Izr.)

Levita – Dadya, Vitor, Taha (46. Tzedek), Kabha, Goldberg – Sallalich (79. Yosefi), Bareiro, Josue (89. Keltjens), Acolatse (89. Varenne) – Agudelo (70. Meli)

SK Slavia Praha

Kolář – Kúdela, Hovorka, Bořil – Ševčík (75. Lingr), Oscar (90. Sima), Malínský (57. Masopust), Traoré (46. Stanciu), Provod – Musa, Tecl (57. Kuchta)

Detaily utkání

Branky
45. Agudelo, 86. Acolatse, 88. Acolatse - 75. Provod
Žluté karty
25. Barreiro, 45. Josue, 48. Vitor, 90. Varenne - 85. Stanciu
Rozhodčí
Visser – Nijssen, Vanyzere

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články