Olayinka rozhodl o výhře nad Leverkusenem | SK Slavia Praha
Více

Olayinka rozhodl o výhře nad Leverkusenem

1:0
(0:0)
2. kolo, 29. 10. 2020, Sinobo Stadium
2. kolo, 29. 10. 2020, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - Bayer 04 Leverkusen (Něm.)
Slávisté doma porazili Leverkusen, který hrál od 22. minuty bez vyloučeného Bellarabiho.

Na rozdíl od utkání s Beerševou, ve kterém nastoupili v útoku společně Petar Musa a Stanislav Tecl, nastoupil proti Leverkusenu v útoku Ondřej Lingr. Na stranách hráli Tomáš Malínský s Oscarem Dorleym, na pozici desítky Lukáš Provod. Střed zálohy obstarali Tomáš Holeš společně s Petrem Ševčíkem. Pozici pravého beka netradičně obsadil Lukáš Masopust, obrannou čtveřici s ním utvořili Ondřej Kúdela, David Zima a Jan Bořil. V brance nechyběla sešívaná jednička Ondřej Kolář.

Hned ve 3. minutě po nepřesné rozehrávce Ondřeje Koláře střílel Bellarabi mimo částečně odkrytou bránu Slavie. Míč drželi v úvodu utkání na kopačkách převážně hosté, sešívaní je ale do žádné větší šance nepouštěli. Ve 22. minutě po ubráněné standardní situaci soupeře unikal do protiútoku Lukáš Masopust, toho tvrdým skluzem zastavil Bellarabi. Za ostrý zákrok byl vyloučen a Leverkusen tak dohrával v deseti. Po vyloučení převzali otěže zápasu sešívaní, kombinovali na soupeřově polovině a k prvnímu zakončení se dostal ve 31. minutě Lukáš Provod po centru Lukáše Masopusta. Ve 40. minutě pálil z přímého volného kopu Demirbay, jeho tečovaná rána ale mířila mimo branku Ondřeje Koláře. Tomáš Holeš zkoušel ve 43. minutě pozornost Hrádeckého střelou ze střední vzdálenosti, gólman hostí ale jeho pokus bez problémů zlikvidoval. Do kabin se tak šlo bez branek.

Hned v úvodu druhé půle zahrozili slávisté, po sraženém centru se ke střele dostal David Zima, jeho tvrdý pokus ale zblokovala obrana soupeře. Slávistický stoper zkoušel štěstí i o minutu později, jeho ránu ale zlikvidoval brankář hostí. V 63. minutě obrana Leverkusenu zblokovala střelu Jana Bořila, k míči se dostal střídající Peter Olayinka, který si míč píchl za hostujícího gólmana, který ho stáhl, a rozhodčí ukázal na pokutový kop. Nicolae Stanciu svoji penaltu mířil doleva, Hrádecký však jeho pokus vystihl a poradil si i s dorážkou. Sešívaní se tak ani po penaltě z branky neradovali. 

Sešívaní i nadále drželi míč na svých kopačkách a ke střele se dostal v 77. minutě střídající Abdallah Sima, jeho ránu ze střední vzdálenosti zlikvidoval připravený brankář. Nebezpečnou ránu do horního rohu vyslal o dvě minuty později Nico Stanciu, jeho ránu vyrazil Hrádecký na rohový kop. Z něj Nicolae Stanciu našel přesným centrem specialiistu na pohárovou Evropu Petera Olayinku, který zařídil sešívaným zasloužené vedení. V 85. minutě poprvé ve druhém poločase zahrozili hosté, Diabyho střela zpoza vápna ale branku sešívaných minula. V 90. minutě po centru Demirbaye pálil na malém vápně Amiri, ani jeho pokus však nemířil mezi tři tyče. Závěrečný tlak Leverkusenu slávisté nakonec ubránili a vybojovali tak veledůležité tři body.

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust, Kúdela, Zima, Bořil – Ševčík, Holeš (61. Stanciu) – Malínský (71. Sima), Provod (76. Traoré), Oscar (61. Olayinka) – Lingr (46. Musa)

Bayer 04 Leverkusen (Něm.)

Hrádecký – Jedvaj, Tah, Dragovic, Wendell – Baumartlinger, Demirbay – Bellarabi, Wirtz (67. Amiri), Diaby, Alario (46. Bailey)

Detaily utkání

Branky
80. Olayinka
Žluté karty
Provod, Olayinka, Musa, Ševčík, Kolář
Červené karty
22. Bellarabi
Rozhodčí
Collum – Connor, Ross

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články