​Výhra nad Duklou, postup v MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

​Výhra nad Duklou, postup v MOL Cupu

4:1
(3:0)
3. kolo, 19. 1. 2021, Sinobo Stadium
3. kolo, 19. 1. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
Sešívaní postoupili do osmifinále MOL Cupu, druholigovou Duklu porazili na domácím hřišti za hustého sněžení díky výborné první půli 4:1.

Místenku mezi šestnácti nejlepšími týmy letošní pohárové soutěže zajistili v Edenu góly David Hovorka, krásnou ranou z přímého volného kopu Ondřej Lingr, Jakub Hromada a v posledních vteřinách Peter Olayinka.

Oproti sobotnímu ligovému zápasu proti Olomouci došlo v základní sestavě sešívaných k osmi změnám. Ke svému debutu nastoupili brankář Jan Stejskal a posila z Liberce Taras Kačaraba, poprvé od první minuty hrál Michal Beran, který proti Sigmě šel na hřiště v úplném závěru.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského ovládli domácí pohár dvakrát v letech 2018 a 2019, vloni vypadli v osmifinále s Baníkem Ostrava.

Jan Stejskal si první úspěšný zákrok ve Slavii připsal v 6. minutě, když zkrotil v rukavicích střelu Součka. Branku aktuálně osmého týmu FORTUNA národní ligy, za který nastoupil i osmnáctiletý útočník Štěpán Šebrle, syn olympijského vítěze v desetiboji Romana Šebrleho, ohrozil jako první Mick van Buren. Jeho rána ze 13. minuty ale mířila nad.

O čtyři minuty později už se sešívaní radovali. Nebezpečný centr brankář Rada ještě zvládl vyboxovat, Oscar Dorley ale rozjel další útočnou akci, míč do vápna vrátil Ondřej Lingr a volný David Hovorka placírkou překonal Radu - 1:0.

Odvážným průnikem se ve 28. minutě prezentoval Lukáš Masopust, který obešel tři protihráče a dlouhou přihrávkou našel Stanislava Tecla. V tomto utkání s kapitánskou páskou hrající útočník Slavie ještě vylepšil pozici pro Jakuba Hromadu, ten ale tváří v tvář Radovi neuspěl. 36letý brankář dokázal díky včasnému vyběhnutí střelu vytěsnit na roh.

Tlak slávistů pokračoval. Ve 34. minutě si balon po faulu hostující obrany postavil Ondřej Lingr a nádhernou ranou do bližší šibenice navýšil náskok - 2:0. Na rozdíl tří gólů upravil výsledek tři minuty před koncem prvního poločasu Jakub Hromada. Jeden z trojlístku hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě i v sobotu s Olomoucí, po narážečce se Stanislav Teclem uklidil míč k tyči - 3:0.

Druhá půle začala ostrým zákrokem, kterým Mohamed Doumbia poslal na trávník Ondřeje Lingra. Sudí Petr Hocek za něj udělil obránci Dukly žlutou kartu.

Dukla snížila na 1:3 v 53. minutě, o čisté konto připravil Jana Stejskala křižnou střelou slovenský útočník Marek Fábry. Brankář Slavie si na míč sáhl, cestě do sítě ale zabránit nedokázal. Jindřich Trpišovský zareagoval na inkasovaný gól dvojitým střídáním, Ondřej Lingra nahradil Peter Olayinka a Petar Musa vystřídal Stanislava Tecla.

V 76. minutě zkoušel Olayinkův centr usměrnit do sítě Mick van Buren, v těžké pozici ale branku netrefil. Proti ráně Ibrahima Traorého zasáhl Rada. Mezi tři tyče se závěru nevešla ani hlavička Petara Musy, kterého svým centrem našel po úniku Alexander Bah.

Gólovou tečku za utkáním udělal ve druhé minutě nastavení Peter Olayinka, který v pokutovém území přelstil obránce Dukly a ranou do horního růžku překonal Radu počtvrté - 4:1. Pár vteřin poté rozhodčí Hocek malé pražské derby svým hvizdem ukončil. 

Sešívání porazili Duklu 4:1, soupeře pro osmifinále MOL Cupu jim určí los.

4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Stejskal – Masopust, Hovorka, Kačaraba, Oscar – Hromada (76. Bah), Holeš (75. Traoré) – van Buren, Beran, Lingr (55. Olayinka) – Tecl (C) (56. Musa)

FK Dukla Praha

Rada (C) – Ayong, Piroch, Fišl – Souček (84. Kovernikov), Krunert (72. Kovaľ), Doumbia, Chlumecký – Šebrle (63. Faleye), Fábry (84. Kozel), Buchvaldek (72. Hadaščok)

Detaily utkání

Branky
17. Hovorka, 34. Lingr, 42. Hromada, 90. Olayinka - 53. Fábry
Žluté karty
- Fišl, Doumbia
Rozhodčí
Hocek – Pečenka, Kotalík

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články