Úvodní bitva proti Leicesteru bez branek | SK Slavia Praha
Více

Úvodní bitva proti Leicesteru bez branek

0:0
(0:0)
Round of 32 UEL, 18. 2. 2021, Sinobo Stadium
Round of 32 UEL, 18. 2. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - Leicester City FC (Ang.)
Sešívaní remizovali v prvním utkání vyřazovací části Evropské ligy s Leicesterem 0:0. Odveta na půdě aktuálně třetího týmu Premier League je na programu za týden.

Kouč Leicesteru Brendan Rodgers nasadil proti sešívaným všechny hvězdy, které měl k dispozici. Od první minuty hrál Vardy, Maddison, Barnes i Tielemans. S kapitánskou páskou nastoupil brankář Schmeichel, na soupisce došlo v porovnání s víkendovou výhrou nad Liverpoolem k jediné změně. Místo zraněného Pereiry nastoupil na kraji obrany Thomas.

Slavia proti anglickému soupeři nastoupila na den přesně 22 měsíců od bitvy s Chelsea na Stamford Bridge v rámci odvety čtvrtfinále Evropské ligy.

Do první šance se v Edenu dostali na konci první minuty hosté, Albrighton těsně minul vzdálenější tyč branky Ondřeje Koláře. Z protiútoku zahrozil David Zima, jeho pokus byl sražený na roh. Po jeho rozehrání balon propadl na zadní tyč k číhajícímu Ondřeji Kúdelovi, stoper Slavie ale míč z voleje netrefil ideálně.

Mezi tři tyče se na konci 5. minuty nevešly ani dva pokusy aktivního Maddisona. Hra měla vysoké tempo, slibná akce Abdallaha Simy ani zblokovaná dělovka Lukáše Provoda ale Schmeichela zasahovat nepřinutily.

V 15. minutě udržel bezbrankový stav výborným zákrokem Ondřej Kolář, když zmenšil střelecký úhel pronikajícímu Barnesovi. O čtyři minuty později měla brankářská jednička Slavie štěstí, v nebezpečné pozici Barnes nemířil přesně. Stejně dopadla na druhé straně i hlavička Alexandera Baha.

Po ošetření Tomáše Holeše a dlouhém pasu se do zakončení hnal Abdallah Sima, v poslední chvíli mu balon ukopl jeden z obránců. Holeš nepříjemný střet zkoušel rozběhat, bohužel neúspěšně. Ve 30. minutě tak přepustil své místo na pozici defenzivního štítu Jakubu Hromadovi. O tři minuty později Abdallah Sima zpracoval obtížný míč a přihrál Peteru Olayinkovi, který přestřelil.

Pět minut před koncem prvního poločasu ukázal Ondřej Kolář dobré čtení hry, když daleko od své branky odkopl balon sprintujícímu Vardymu. Po rohovém kopu, který vybojoval Jakub Hromada, chybělo Abdallahu Simovi ve výskoku jen pár centimetrů, aby hlavičkou zakončoval. Do kabin oba týmy zamířily za stavu 0:0.

Druhá půle odstartovalo žlutou kartou pro Ndidiho a stříleným centrem Lukáše Provoda, na který žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl. Zakončení z úhlu Jana Kuchty našel Schmeichel ve svých rukavicích. V 52. minutě se k rozehrání přímého kopu postavil Nicolae Stanciu a povedenou ranou vyzkoušel Schmeichelovu pozornost. Dánský reprezentant ale zasáhl spolehlivě.

Slavia stupňovala tlak. V 58. minutě opět napřáhl Nicolae Stanciu k ráně pravačkou a Schmeichel robinzonádou balon konečky rukavic vytlačil na roh. Z následných tří rohových kopů větší příležitost sešívaní nevytěžili. Po hodině hry opustil hřiště nejlepší střelec Leicesteru Vardy, autora 12 gólů v letošním ročníku Premier League nahradil Iheanacho.

V 70. minutě do obrany obětavě zapracoval Peter Olayinka, který skluzem zblokoval střelu vystřídavšího Ündera. O tři minuty později poslal Jindřich Trpišovský na hřiště čerstvé síly, Nico Stancia nahradil Ibrahim Traoré a Lukáš Masopust vystřídal Jana Kuchtu.

V 84. minutě nedosáhl na nebezpečný centr Barnese Iheanacho. Závěr utkání už větší příležitosti nenabídl.  

Slavia remizovala v prvním zápase Round of 32 s Leicesterem 0:0. Další zápas čeká sešívané v neděli 21. února proti Teplicím, odvetu s liškami odehrají ve čtvrtek 25. února.

0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Holeš (30. Hromada), Provod (90+1. Lingr) – Sima, Stanciu (73. Traoré), Olayinka – Kuchta (73. Masopust)

Leicester City FC (Ang.)

Schmeichel (C) – Amartey, J. Evans, Söyüncü, Thomas – Ndidi, Tielemans – Albrighton (64. Ünder), Maddison (76. Choudhury), H. Barnes – Vardy (64. Iheanacho)

Detaily utkání

Žluté karty
Bořil - Ndidi, Iheanacho, Tielemans
Rozhodčí
Guida - Carbone, Peretti

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články