​Hladký postup do čtvrtfinále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

​Hladký postup do čtvrtfinále MOL Cupu

10:3
(6:1)
Osmifinále, 3. 3. 2021, Sinobo Stadium
Osmifinále, 3. 3. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary
Sešívaní postoupili mezi nejlepších osm týmů letošní pohárové soutěže. V Edenu porazili v osmifinále MOL Cupu Karlovy Vary 10:3, Stanislav Tecl podpořil vysokou výhru čtyřmi góly.

Po úspěšném tažení v Evropské lize přes Leicester a ligové výhře na Slovácku přivítali svěřenci Jindřicha Trpišovského ve středu večer účastníka ČFL. FC Slavia Karlovy Vary byla jediným týmem ze třetí nejvyšší soutěže, který došel v poháru tak daleko.

Slávisté v sestavě s řadou mladíků začali náporem. Tomáš Rigo v úvodní šanci nechal vyniknout Cháru, ve 3. minutě se oba aktéři utkali opět. Brankář Karlových Varů si proti Rigově kličce pomohl faulem a rozhodčí odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ibrahim Traoré a mířil přesně - 1:0.

Další příležitosti následovaly v rychlém sledu. Aktivní Tomáš Rigo trefil Cháru, stejně si počínal po hezké kombinaci i Denis Višinský. Lob Stanislava Tecla po čtvrt hodině hry byl příliš dlouhý. Ve 20. minutě mířil Ibrahim Traoré hlavičkou těsně mimo.

Ve 21. minutě si na trávníku po ostrém souboji chvilku poležel Michal Beran. Z následného volného přímého kopu ještě Ondřej Lingr přestřelil. Ve 23. minutě už ale skórovali sešívaní podruhé. Denis Višinský po narážečce s Michalem Beranem přešel přes dva obránce a na vzdálenější tyč vstřelil svůj první gól v áčku Slavie - 2:0.

Ve 26. minutě potrestal zmatky v obraně Karlových Varů Ondřej Lingr, který gólově navázal na svou vítěznou trefu z nedělního ligového souboje na Slovácku - 3:0. Po 30 minutách musel Jindřich Trpišovský poprvé střídat. Michal Beran nerozběhal předchozího souboj a přepustil své místo Petru Ševčíkovi. Reprezentační záložník nastoupil do svého první soutěžního zápasu po zranění, které utrpěl zkraje prosince v Leverkusenu.

O čtyři minuty později svítil na ukazateli skóre rozdíl čtyř branek. Stanislav Tecl zachoval v úniku chladnou hlavu a z těžkého úhlu prostřelil Cháru - 4:0. Útočník Slavie se prosadil i ve 39. minutě, když zpoza vápna trefil přesně k tyči - 5:0. Stanislav Tecl profitoval z šikovného sklepnutí Denise Višinského, který se podílel na všech pěti úvodních brankách duelu. 17letý záložník v první půli jeden gól vstřelil a čtyři vymyslel.

Karlovy Vary dokázaly se štěstím snížit. Skala ve 42. minutě trefil svým stříleným centrem hlavu Lukáše Masopusta a balon doplachtil až do sítě - 5:1. Tečku za prvním poločasem ale udělali domácí, Stanislav Tecl zkompletoval ve skluzu po centru Ondřeje Lingra hattrick střelou mezi Chárovy nohy - 6:1.

Střelecký účet druhé půle otevřel svým druhým zásahem Ondřej Lingr, který se v 50. minutě prosadil pohotovou ranou na vzdálenější tyč. Chára se natahoval marně - 7:1. Následně předvedl fantastický zákrok Jan Stejskal, který po dlouhé kličce dokázal zneškodnit zakončení Vokáče do prázdné branky. Z následného rohu už ale gólman sešívaných kapituloval po zajímavém signálu a hlavičce Tůmy - 7:2.

V 58. minutě podruhé v utkání skóroval Denis Višinský, jehož střelu po přihrávce Oscara tečoval mimo dosah svého brankáře Tůma - 8:2. V 61. minutě dalekonosná rána Vokáče skončila na břevně. Na gólu na 9:2 měl lví podíl opět Denis Višinský, po jehož akci si vlastní branku vstřelil Brabec – 9:2.

V 84. minutě potrestal zaváhání Matouše Nikla střelou mezi nohy Jana Stejskala Fencl – 9:3. Reakce slávistů trvala jen několik vteřin, Stanislav Tecl propálil Cháru a vstřelil svůj čtvrtý gól v zápase – 10:3. Minutu před koncem utkání Júsuf Hilál ve velké příležitosti napálil míč jen do rukavic brankáře Karlových Varů.

Nic dalšího už se v Edenu nestalo. Sešívaní porazili Karlovy Vary 10:3 a postoupili do čtvrtfinále MOL Cupu. Další zápas odehrají v neděli, kdy na domácím utkání přivítají v ligovém střetnutí Baník Ostrava. 

10:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Stejskal – Masopust, Kúdela (70. Zima), Kačaraba, Oscar (70. Nikl) – Traoré (70. Samek) – Lingr, Beran (30. Ševčík), Rigo (55. Júsuf), Višinský – Tecl

FC Slavia Karlovy Vary

Chára – Brabec (74. Mašata), Dubnička (46. Yaya), Jáša (74. shorný), Maňák, Pěkný (C), Prágr (32. Fencl), Skala, Tůma (59. Hudec), Vokáč, Vyleta

Detaily utkání

Branky
3. Traoré (pen.), 24. a 58. Višinský, 26. a 50. Lingr, 34., 38., 45. a 85. Tecl, 65. Brabec (vla.) - 42. Skála, 52. Tůma, 84. Fencl
Žluté karty
Oscar - Vokáč, Maňák, Hudec
Rozhodčí
Petřík – Váňa, Hurych

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články