​Ligová generálka skončila remízou. Pálil Stanciu | SK Slavia Praha
Více

​Ligová generálka skončila remízou. Pálil Stanciu

1:1
(0:0)
přát., 16. 7. 2021, Ottensheim (AUT)
přát., 16. 7. 2021, Ottensheim (AUT)
SK Slavia Praha - Piast Gliwice (Pol.)
Slávisté v ligové generálce remizovali v Rakousku s polským týmem Piast Gliwice 1:1. Na úvodní krásnou branku Nicolae Stancia z kraje druhého poločasu soupeř odpověděl v 67. minutě.

Do jediného přípravného utkání, které svěřenci Jindřicha Trpišovského před blížícím se startem FORTUNA:LIGY odehrají, nastoupil ke své premiéře v sešívaném Srdjan Plavšić. Srbský záložník navlékl kapitánskou pásku a dres s číslem 10. A dostal se i do první vážnější příležitosti, v 10. minutě po rozehrávce rohového kopu pálil po odskoku nad břevno.

Slávisté v utkání postrádali Jana Bořila, Petra Ševčíka, Tomáše Holeše a Lukáše Masopusta, kteří se po náročné sezoně završené účastí na ME připojí k týmu až v pondělí.

Šestý celek uplynulé sezony polské ligy a mistr ročníku 2018/19 na stadionu v rakouském Ottensheimu blízko Linze zahrozil dvakrát mezi 17. a 20. minutou. Vidova křížná rána z rohu šestnáctky ani hlavičkující Czerwiński Ondřeje Koláře k zákroku nepřiměli. Oba pokusy hráčů Piastu mířily vysoko nad. Po půl hodině hry polský tým nuceně střídal, zraněný Żyro přepustil své místo Steczykovi.

Největší šanci prvního poločasu si připravili slávisté. Po faulu na pronikajícího Jana Kuchtu si balon na hranici velkého vápna postavil Nicolae Stanciu, zakroutil ho přes zeď a Plach jeho pokus vyrazil efektní robinzonádou. A zdaleka nemělo jít o poslední konfrontaci rumunského reprezentačního záložníka se slovenským brankářem...

Do druhé půle vystřídal Jana Kuchtu slovenský útočník Ivan Schranz a o tři minuty později už se další slávistická posila mohla radovat se spoluhráči z gólu. Nicolae Stanciu využil chybné rozehrávky Piastu, prošel středem hřiště a pravačkou napálil balon přímo do vzdálenější šibenice. Plach letěl vzduchem marně - 1:0.

V 52. minutě si na jedničku splnil defenzivní povinnosti David Zima, navrátilec z EURA dosprintoval pronikajícího Steczyka a balon mu ukopl na roh. Nepříjemná skákavá střela Alvese o chvíli později zamířila těsně vedle levé tyče Ondřeje Koláře.

V 57. minutě sáhl Jindřich Trpišovský k trojnásobnému střídání. Ze hřiště odešli Mick van Buren, Ondřej Lingr a Nicolae Stanciu, jejich místa zaujali Abdallah Sima, Stanislav Tecl a Jakub Hromada. Po hodině hry se povedenou akcí prezentoval právě Abdallah Sima, který se snažil vysunout Srdjana Plavšiće. U míče byl ale dříve brankář Plach.

Piast srovnal v 67. minutě zásluhou Sokołowskiho, který se dostal ke sražené střele a nechytatelnou ranou prostřelil Ondřeje Koláře – 1:1.

Brankářská opora sešívaných udržela remízový stav při velké šanci Ameyawa devět minut před koncem. Ondřej Kolář těžkou střelu dokázal vyrazit a stejně úspěšně si počínal i proti hlavičce Torila.

V 89. minutě si slávisté vypracovali obrovský závar. Po centru Alexandera Baha se míč odrazil na hranici velkého vápna k Ondřeji Kúdelovi, který pravačkou vystřelil. Balon ale na brankové čáře zastavil jeden z obránců a Stanislav Tecl si při pokusu o dorážku počínal nedovoleně.

Ligová generálka proti Piastu Gliwice tak v Rakousku skončila remízou 1:1.

Další utkání čeká výběr Jindřicha Trpišovského už za devět dní. Cestu za čtvrtým titulem v řadě začnou slávisté v neděli 25. července ve Zlíně. 

Záznam utkání

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Kačaraba, Zima (78. Hošek) – van Buren (57. Sima), Stanciu (57. Tecl), Traoré, Lingr (57. Hromada), Plavšić (75. Musa) – Kuchta (46. Schranz)

Piast Gliwice (Pol.)

Plach (75. Szymański) – Konczkowski (75. Jodłowiec), Czerwiński, Huk (75. Mosór), Holúbek (68. Toril) – Sokołowski, Chrapek (75. Muñoz) – Pyrka (60. Lipski), Vida (68. Mokwa), Alves (60. Ameyaw) – Żyro (29. Steczyk, 82. Winciersz)

Detaily utkání

Branky
48. Stanciu - 67. Sokolowski
Žluté karty
Lingr, Bah, Tecl

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články