Slavia prohrála v pražském derby 1:3 | SK Slavia Praha
Více

Slavia prohrála v pražském derby 1:3

3:1
(2:0)
23. kolo, 13. 4. 2013
23. kolo, 13. 4. 2013
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 27. Kadlec, 84. Krejčí – 19. Hubáček (vl.), 50. Vošahlík <b>ŽK:</b> Skácel, Vošahlík <b>Rozhodčí:</b> Jech - Filípek, Mencl <b>Diváci:</b> 19 410
PRAHA/LETNÁ – Vítězství v derby a symbolický klíč od města Prahy zůstane tentokrát na Letné. Po podzimním vítězství Slavie se jarní derby stalo kořistí Sparty, která vyhrála 3:1.
Skóre načal smolný vlastní gól Davida Hubáčka, snížení sešívaných přišlo z kopačky Jana Vošahlíka, který se tak po Teplicích trefil ve druhém venkovním zápase za sebou.

Trenér rada udělal oproti zápasu s Duklou tři změny v sestavě. Juhara nahradil na pravé straně Rudolf Skácel, Škutku v útoku Škoda a místo nemocného Bortela nastoupil po dlouhé pauze na stoperu právě David Hubáček

Zápas začal opatrně z obou stran a ani jeden tým se do velkých šancí nehnal. Prvním zápisem do statistik byla až žlutá karta pro Rudolfa Skácela ze 16. minuty. O dvě minuty dříve hlavičkoval po centru z rohového kopu Milan Škoda, v těžké pozici ale poslal míč nad.

První branka přišla v 19. minutě, vstřelil ji slávista, radovali se ale fanoušci v rudých dresech. Po centru Josefa Hušbauera z levé strany se nedohodli David Hubáček s Kamilem Čontofalský a náš stoper, který nahradil v sestavě nemocného Milana Bortela, tečoval hlavou míč do sítě.

První šťastná branka sparťany nabudila a domácí byli následujících několik minut aktivnějším týmem. Ve 26. minutě přišlo první varování po zaváhání v naší rozehrávce, po němž střílel Krejčí ještě nad. O minutu později se už ale po další chybě naší obrany dostal ke střele z velkého vápna Kadlec a přesnou ranou k tyči navýšil vedení Sparty na dvě branky.

Do druhé půle naskočila Slavia velmi aktivně, napadala rozehrávku Sparty a agresivní hrou dostala domácí pod tlak. Ve 48. minutě se sice do první příležitosti dostal na druhé straně David Lafata, když mířil z deseti metrů do boční tyče a o dvě minuty později se radovali červenobílí. Nitrianský doběhl na pravé straně přetažený centr a vrátil míč před branku, kam naběhl Jan Vošahlík a krásnou ranou k pravé tyči překonal Vaclíka.

Sparta znervózněla a Slavia ještě zvýšila svůj tlak, do šancí se ale dlouho nemohla dostat. Naopak na druhé straně byl ve velké šanci v 67. minutě Lafata, který na hranici ofsajdu převzal přihrávku a křížnou střelou z pravé strany trefil vzdálenější tyč Čontofalského brány.

Do největší slávistické šance druhé půle se v 74. minutě dostal Ruda Skácel, který v sestavě nahradil oproti předchozím zápasům Martina Juhara. Dobře hrající Vošahlík zavezl míč po levé lajně až před vápno Sparty a nacentroval na bližší tyč, kde Skácel svou hlavičku z osmi metrů namířil nad branku.

Místo vyrovnání tak přišel o dalších deset minut později protiútok Sparty a definitivní pojistka. Kadlec prostrčil přihrávku mezi našimi stopery na Krejčího, který střelou podél Čontofalského pečetil výsledek na 3:1.
3:1

Sestavy

AC Sparta Praha

Vaclík – Vidlička, Švejdík, Polom, Hybš – Kadlec, Vácha, Hušbauer, Krejčí – Matějovský (90. Jarošík) – Lafata (84. Kweuke)

SK Slavia Praha

Čontofalský – Nitrianský, Dobrotka, Hubáček, Čonka – Petrák, Gecov – Vošahlík, Kisel (88. Škutka), Skácel (83. Juhar) – Škoda (78. Fenin)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 27. Kadlec, 84. Krejčí – 19. Hubáček (vl.), 50. Vošahlík <b>ŽK:</b> Skácel, Vošahlík <b>Rozhodčí:</b> Jech - Filípek, Mencl <b>Diváci:</b> 19 410

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články