Remíza v Karviné, první bodová ztráta v sezoně | SK Slavia Praha
Více

Remíza v Karviné, první bodová ztráta v sezoně

3:3
(1:2)
6. kolo, 29. 8. 2021, Městský stadion Karviná
6. kolo, 29. 8. 2021, Městský stadion Karviná
MFK Karviná - SK Slavia Praha
Slávisté v rámci 6. kola FORTUNA:LIGY remizovali v Karviné 3:3, o výhru přišli v první minutě nastavení. Sešívané trefy obstarali Ivan Schranz, Taras Kačaraba a Ibrahim Traoré.

Slávisté po čtyřech vítězstvích poprvé v ligovém ročníku ztratili body, v aktuální tabulce jim patří třetí místo, mají ale odehráno o jedno střetnutí méně. Na všech třech brankách červenobílých měl podíl sedmnáctiletý Daniel Samek.

Pro utkání s Karvinou se Jindřich Trpišovský musel vypořádat s řadou absencí. Do zápasu nemohli zasáhnout Bořil, Masopust, Ševčík, Plavšić, Olayinka, Stanciu, Hovorka ani Provod. Proto se do základní sestavy dostal vůbec poprvé švédský obránce Aiham Ousou. Na levé straně obrany začal utkání Oscar a ve středu zálohy sedmnáctiletý Daniel Samek. V útočné trojici se představili Ekpai, Lingr a Schranz, kteří podporovali na hrotu hrajícího Stanislava Tecla.

Karviná začala hned v úvodu utkání sešívané tvrdě napadat, což se projevilo udělením dvou žlutých karet v prvních jedenácti minutách. V 5. minutě fauloval Šehić tvrdým skluzem Ondřeje Lingra a o šest minut později hrál za hranou pravidel i Papadopulos.

V 15. minutě se díky centru Ondřeje Kúdely za obranu dostal k míči Ivan Schranz, který přihrával přes vápno volnému Stanislavu Teclovi. Tomu se podařilo dopravit míč do odkryté brány, ale gól nebyl uznán, Schranz se nacházel v ofsajdovém postavení. Ve 24. minutě zahrozili domácí, po centru z levé strany hřiště se dostal k nebezpečné hlavičce Šindelář. Jeho pokus měl sice razanci, ale nemířil mezi tři tyče Kolářovy brány.

První gól utkání vstřelila Karviná ve 27. minutě. Při brejku ukázal přehled Qose, který těsně za půlkou hřiště vyslal přihrávku na pravou stranu nabíhajícímu Papadopulosovi. Ten se s míčem dostal na hranici šestnáctky, vyslal prudkou ránu na vzdálenější tyč a poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Ve 35. minutě se podařilo sešívaným vyrovnat! Daniel Samek poslal od půlky hřiště perfektní přihrávku za obranu Ubongu Ekpaiovi, který na sebe navázal dva obránce a posunul míč volnému Ivanu Schranzovi. Slovenský reprezentant prudkou střelou prostřelil brankáře Bolka - 1:1. Ivan Schranz se svým pátým gólem v sezoně osamostatnil na čele ligové tabulky střelců.

Konec první půle nabídl přinesl dva důležité okamžiky. Nejprve musel bohužel kvůli problémům s kolenem vystřídat Ondřej Kúdela. A hned poté, co ho na hřišti nahradil David Zima, zahrával rohový kop Daniel Samek. Ve vápně našel Tarase Kačarabu, který hlavičkoval na přední tyč, od které se míč odrazil do brány! Ukrajinský stoper mohl začít slavit svůj premiérový gólový zásah v sešívaném dresu - 1:2.

Do druhého poločasu poslal Jindřich Trpišovský na hřiště Ibrahima Traorého, který nahradil Aihama Ousoua. Karviné se podařilo vyrovnat v 55. minutě. Bartošákův rohový kop se odrazil k Santosovi, který vypálil na bránu. K jeho nepřesné střele se dostal jako první Svoboda, který ji tečoval a rozvlnil síť slavistické branky - 2:2. Z vyrovnání se domácí tým radoval přesně deset minut. Rohový kop rozehrál Daniel Samek, v letu hlavičkoval Ondřej Lingr. Bolek předvedl na čáře reflexivní zákrok, míč ale po několika odrazech doputoval k Ibrahimu Traorému, který jej dotlačil do sítě - 2:3.

U zrodu všech tří gólů sešívaných stál Daniel Samek, který potvrdil skvělou fazonu z posledních duelů. V 71. minutě předvedl proti hlavičce Santose spolehlivý zákrok Ondřej Kolář a minutu později zamířili na hřiště Jakub Hromada a Michael Krmenčík. Odpracováno měli Daniel Samek a Stanislav Tecl.

Deset minut před závěrečným hvizdem mohl sešívané uklidnit Ibrahim Traoré, který se probil do zakončení, jeho pokus ale na poslední chvíli zblokovala domácí obrana. Míč proskákal těsně vedle levé tyče Bolkovy branky. Následně musel být po souboji se Zychem ošetřen už podruhé v utkání Ondřej Kolář, hra byla na pár minut přerušena a brankářská jednička Slavie pokračovala v zápasu. Střela Ubonga Ekpaie v 90. minutě letěla vysoko nad.

Na začátku pětiminutového nastavení domácí vstřelili vyrovnávací branku. Ve skrumáži po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Zych, který napálil balon do sítě - 3:3. Další gól v napínavém duelu nepadl, 3 680 fanoušků opouštělo stadion po remíze 3:3.

Další utkání čeká svěřence Jindřicha Trpišovského až 12. září, FORTUNA:LIGU přeruší reprezentační přestávka. Po jejím skončení zavítá do Edenu Slovácko.

3:3

Sestavy

MFK Karviná

Bolek – Křapka, Santos, Šindelář, Drame, Šehić – Stropek (90. Buchta), Qose – Svoboda (70. Sinyavskiy), Papadopulos, Bartošák (81. Zych)

SK Slavia Praha

Kolář – Ousou (46. Traoré), Kúdela (44. Zima), Kačaraba, Oscar – Holeš, Samek (72. Hromada) – Ekpai, Lingr (80. Madsen), Schranz – Tecl (72. Krmenčík)

Detaily utkání

Branky
27. Papadopulos, 55. Svoboda, 90. Zych – 35. Schranz, 45. Kačaraba, 65. Traoré
Diváci
3680
Žluté karty
Šehić, Papadopulos, Bartošák, Stropek – Ousou, Traoré, Ekpai
Rozhodčí
Julínek – Hájek, Hurych

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články