Výhra proti Liberci. Pálili Bah, Kuchta a Olayinka | SK Slavia Praha
Více

Výhra proti Liberci. Pálili Bah, Kuchta a Olayinka

3:1
(1:0)
11. kolo, 16. 10. 2021, Eden Aréna
11. kolo, 16. 10. 2021, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Sešívání v 11. kole FORTUNA:LIGY porazili na domácím stadionu Liberec 3:1. Vítěznou branku zařídil Jan Kuchta, gólově se prosadili i Alexander Bah s Peterem Olayinkou. Severočeši snížili zásluhou Miroslava Stocha.

Do branky se po sedmitýdenní pauze zaviněné zraněním postavil Ondřej Kolář, na stoperu nastoupili uzdravení Jakub Hromada s Tarasem Kačarabou. Ukrajinský obránce se v sestavě objevil poprvé od 16. září, kdy v zápase Evropské konferenční ligy proti Unionu Berlín utrpěl zlomeninu v obličeji. Jeho tvář zakrývala ochranná maska.

Petera Olayinku a Nicolae Stancia čekal jubilejní 100. zápas v české nejvyšší soutěži, rumunský reprezentant vedl tým proti Liberci jako kapitán.

Do první šance se v Edenu dostali domácí, po centru Petera Olayinky a přiťuknutí Michaela Krmenčíka pálil Alexander Bah do bloku. V 10. minutě se k volnému přímému kopu postavil Nicolae Stanciu, jeho kroucený pokus pravačkou Knobloch udržel v náručí. Po čtvrthodině hry prokázal Ondřej Kolář dobré čtení hry, včasným vyběhnutím překazil rychlý kontr Liberce. Střílený centr Ivana Schranze z pravé strany hřiště zblokovala hostující obrana na roh.

V 19. minutě pádil k brance Ondřeje Koláře Matoušek, křižnou střelu vyrazila gólmanská opora Slavie na roh. Výborný zákrok! Hlavičkující Mészáros v záklonu nemířil přesně, po ráně Alexandera Baha zahrávali sešívaní rohový kop. Ve 34. minutě střílel z nebezpečné pozici na hranici velkého vápna Pavelka, míč proletěl těsně nad břevnem. O chvíli později z dálky halfvolejem minul i Nicolae Stanciu.

Dvě minuty před koncem první půle se svěřenci Jindřicha Trpišovského dostali do vedení! Dělovku Nicolae Stancia Knobloch pouze vyrazil před sebe, kde byl nejrychleji Alexander Bah a hlavičkou dorazil balon do sítě – 1:0. Dánský univerzál se v letošním ročníku gólově prosadil už potřetí, přesně pálil proti Legii i Unionu Berlín, všechny trefy zaznamenal v Edenu.

Do kabin odešli slávisté s jednogólovým náskokem. Druhý poločas začal individuálním průnikem Matouška, Ondřej Kolář si jeho zakončení z úhlu pohlídal. Halfvolej Michaela Krmenčíka se mezi tři tyče nevešel, o chvíli později stejný hráč vyprášil Knoblochovy rukavice. Do třetice Krmenčík zkusil štěstí akrobatickou hlavičkou, liberecký brankář předvedl povedenou robinzonádu.

V 64. minutě Jakuba Hromadu nahradil Ubong Ekpai a o tři minuty později se se svými spoluhráči mohl radovat z druhé branky. Centr Michaela Krmenčíka usměrnil do sítě jemnou tečí Jan Kuchta, Knobloch se ke vzdálenější tyči natahoval marně – 2:0. Nejlepší střelec uplynulého ročníku se v lize prosadil letos už pošesté a dorovnal Ivana Schranze.

Liberec snížil v 73. minutě zásluhou střídajícího Miroslava Stocha, který v sešívaném získal v sezoně 2018/19 mistrovský titul a dvakrát ovládl domácí pohár – 2:1. Slovenský záložník se z branky neradoval a fanoušci ocenili jeho gesto hlasitým potleskem.

O osm minut později měli slávisté dvougólové vedení zpět. Nicolae Stanciu zahrál rohový kop, který prodloužil na zadní tyč Jan Kuchta a Peter Olayinka ho hlavou doklepl do sítě – 3:1.

V 88. minutě se na hřiště podíval i Filip Horský. 18letý útočník, který střídal Petera Olayinku, zapsal první minuty v kariéře v nejvyšší soutěži. Další branku už 12 462 fanoušků v Edenu nevidělo, slávisté porazili Liberec 3:1 a natáhli domácí ligovou neporazitelnost na 54 utkání v řadě.

Další utkání čeká výběr Jindřicha Trpišovského ve čtvrtek, ve 3. kole základní skupiny Evropské konferenční ligy představí v Haifě proti Maccabi. Na ligové trávníky sešívaní vyběhnou v neděli 24. října v Českých Budějovicích. 

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Hromada (64. Ekpai), Kačaraba, Oscar – Traoré, Stanciu (C) (87. Samek) – Schranz (74. Plavšić), Kuchta, Olayinka (88. Horský) – Krmenčík (74. Madsen)

FC Slovan Liberec

Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula (C), Fukala – Koscelník (84. Gembický), Matoušek (68. Stoch), Havelka (84. Faško), Mészáros (56. Tupta) – Rondić (56. Rabušic)

Detaily utkání

Branky
43. Bah, 67. Kuchta, 81. Olayinka - 73. Stoch
Diváci
12462
Žluté karty
Stanciu, Schranz - Stoch
Rozhodčí
Franěk – Caletka, Antoníček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články