Remíza v Budějovicích. Trefili se Olayinka a Oscar | SK Slavia Praha
Více

Remíza v Budějovicích. Trefili se Olayinka a Oscar

2:2
(2:0)
12. kolo, 24. 10. 2021, Fotbalový stadion Střelecký ostrov
12. kolo, 24. 10. 2021, Fotbalový stadion Střelecký ostrov
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Sešívaným se po nepovedeném prvním poločase podařilo vyrovnat zápas s Českými Budějovicemi potom, co se trefili Olayinka s Oscarem, a utkání skončilo 2:2.

Oproti čtvrtečním zápasu v Izraeli zůstala obrana beze změn, ve středu zálohy začal vedle kapitána Ibrahima Traorého sedmnáctiletý Daniel Samek, který nahradil zraněného Nica Stancia. Z krajů hrozila nigerijská dvojka Olayinka – Ekpai. Na hrotu hrál Michael Krmenčík, kterého z pozice desítky podporoval Ivan Schranz. Na lavičce byli už po zranění připraveni Petr Ševčík, Lukáš Masopust i Jakub Hromada.

První velkou šanci zápasu měli sešívaní už po 40 vteřinách, když se po spolupráci s Michalem Krmenčíkem dostal do vápna Ubong Ekpai, který centroval před bránu. Míč nejistě vyrazil brankář Vorel jen k Peteru Olayinkovi. Ten na míč sotva dosáhl a balon se od jeho kopačky odrazil pouze několik centimetrů nad břevno.

V 6. minutě měli slávisté zatím největší příležitost zápasu. Roh, který zahrával Daniel Samek, po hlavičce Michaela Krmenčíka odehrála obrana pouze zpět k sešívaným a po následném centru hlavičkoval Peter Olayinka do břevna!

Úvodní gól daly ale ze své první šance České Budějovice. V 10. minutě dostal Brandner od Mihálika přihrávku na hranici vápna, vypálil na zadní tyč a Ondřej Kolář nestihl na střelu zareagovat – 1:0.

Druhý gól vstřelily Budějovice o čtyři minuty později. Volný přímo kop rozehrála záloha černobílých do středu šestnáctky, kde si míč našel Lukáš Havel, který zakončoval přesně hlavou na zadní tyč – 2:0.

Ve 23. minutě měly Budějovice další velkou šanci. Centr z levé strany Ondřej Kolář nejistě vyrazil jen před sebe, následná dorážka ale mířila naštěstí jen těsně nad branku sešívaných.

Další větší šance v zápase přišla až ve 41. minutě. Přímý kop z levé strany rozehráli sešívaní centrem do šestnáctky. Ekpaiova hlavička mířila jen do středu vápna, odkud zakončoval z otočky Olayinka, ale jen nad bránu.

O dvě minuty později zahrával roh opět Daniel Samek. Obrana Budějovic dokázala odvrátit míč před vápno, kde si ho přebral Oscar, který po zpracování zakončoval tvrdou střelou, ale jen vedle pravé tyče.

O poločase udělal trenér Jindřich Trpišovský tři změny. Michaela Krmenčíka nahradil Jan Kuchta, Ubonga Ekpaie vystřídal Ondřej Lingr a místo Ibrahima Traorého nastoupil Petr Ševčík.

V 50. minutě dostal přihrávku do vápna Petr Ševčík, brankář Vorel ale včas vyběhl a dokázal míč vykopnout. K němu se ale dostal Jan Kuchta, kterého fauloval jeden z obránců Budějovic, a rozhodčí ukázal na penaltu! K ní si stoupl Peter Olayinka, který zakončil spolehlivě k pravé tyči – 2:1.

O pár minut později mohl vyrovnat Ivan Schranz, když po centru hlavičkoval doprostřed brány, ale brankář Vorel míč jen těsně udržel před brankovou čarou.

V 58. minutě se podařilo sešívaným vyrovnat! Ondřej Lingr poslal za obranu Jana Kuchtu, který míč převzal až ve velkém úhlu na hranici šestnáctky, odcentroval na zadní tyč na úplně volného Oscara, který zakončoval hlavou do odkryté brány – 2:2.

V 72. minutě nahradil Petera Olayinku Lukáš Masopust, který se vrátil do zápasu poprvé po zranění od derby se Spartou. Ve stejné minutě šel sám na brankáře Vorla Jan Kuchta s obránci v zádech, jeho střelu ale gólman Budějovic vytáhl nohou.

V 75. minutě zasáhl Skovajsa Lingra kopačkou zezadu do hlavy, když se snažil odehrát balon. Rozhodčí nejdříve ukázal hráči Budějovic žlutou kartu, po kontrole videa ale změnil svůj verdikt na červený trest. Ondřej Lingr mohl po rychlém ošetření ve hře pokračovat.

Další gól už v zápase nepadl a sešívaní si tak z Českých Budějovic odvezli bod za remízu 2:2. Ve středu 27. října čeká Slavii dohrávka 3. kola FORTUNA:LIGY v Edenu proti Olomouci.

2:2

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Vorel – Sladký, Havel, P. Novák, Skovajsa – Čavoš (79. Čolić), Hora – Brandner, Mihálik (90. Škoda), Mršić – Bassey (64. Valenta)

SK Slavia Praha

Kolář – Oscar, Kačaraba, Ousou, Bah – Traoré (46. Ševčík), Samek – Olayinka (72. Masopust), Schranz (83. Plavšić), Ekpai (46. Lingr) – Krmenčík (46. Kuchta)

Detaily utkání

Branky
10. Brandner, 14. Havel – 52. Olayinka (pen.), 58. Oscar
Diváci
6289
Žluté karty
Havel, Čavoš, Vorel – Traoré
Červené karty
77. Skovajsa
Rozhodčí
Machálek – Nádvorník, Váňa

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články