Výhra nad Pardubicemi, posun do čela tabulky | SK Slavia Praha
Více

Výhra nad Pardubicemi, posun do čela tabulky

0:5
(0:0)
14. kolo, 7. 11. 2021, Ďolíček
14. kolo, 7. 11. 2021, Ďolíček
FK Pardubice - SK Slavia Praha
Slávisté stráví listopadovou reprezentační přestávku na prvním místě FORTUNA:LIGY. Ve 14. kole porazili v Ďolíčku Pardubice 5:0 a na nejbližšího pronásledovatele mají náskok jednoho bodu. Vítězství zajistili dvougóloví střelci Michael Krmenčík a Ondřej Lingr, jednou skóroval i Ubong Ekpai.

Sešívaní nastříleli úvodní tři branky v rozmezí 58. a 64. minuty. Klíčovu postavou při třetí ligové výhře v řadě byl také Aleš Mandous, který po půlhodině hry zneškodnil pokutový kop pardubického kapitána Jeřábka. Gólman Slavie natáhl svou neprůstřelnost na čtyři soutěžní duely za sebou.

Oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské konferenční ligy s Maccabi Haifa udělal Jindřich Trpišovský a jeho trenérský tým pět změn. Do základní sestavy se vrátil po zdravotních problémech Nicolae Stanciu, který navlékl kapitánskou pásku, na hrot se od první minuty postavil Michael Krmenčík.

Taras Kačaraba nastoupil do svého 100. duelu v české nejvyšší soutěži.

Do první šance se v Ďolíčku, kde Pardubice druhým rokem hrají svá domácí utkání, dostali slávisté. Rohový kop Alexandera Baha dopadl ve 2. minutě přímo na hlavu Aihama Ousoua, který trefil levou tyč. Boháč plachtil vzduchem marně, švédského stopera od první branky v červenobílém dresu dělily centimetry!

O čtyři minuty později domácí gólman předvedl těžký zákrok po samostatném úniku Lukáše Masopusta. Včasným vyběhnutím Boháč zmenšil úhel a míč za svá záda nepustil. Po vzdušném souboji s dvojicí soupeřů a bolestivém dopadu na trávník byl ošetřován Srdjan Plavšić, naštěstí mohl v zápase pokračovat. Rána Alexandra Baha byla sražena na roh.

V 18. minutě viděl za ostrý skluz na Tomáše Holeše žlutou kartu Šimek. Ve 28. minutě hlavní rozhodčí Petřík přezkoumal na videu situaci po rohovém kopu, Taras Kačaraba dle záběrů VAR zahrál v pokutovém území rukou a domácí dostali možnost zahrání penalty. Aleš Mandous předvedl proti střele Jeřábka fantastický zákrok a stejně úspěšný byl i proti dorážce. Díky výborné práci reprezentačního brankáře trval bezbrankový stav.

Šest minut před koncem prvního poločasu Jindřich Trpišovský nuceně střídal, zraněného Srdjana Plavšiće nahradil Ondřej Lingr. Ve 42. minutě mohl otevřít skóre po přihrávce Alexandra Baha z levé strany hřiště Michael Krmenčík, Boháč jeho zakončení zázračně zneškodnil nohou. Pardubický gólman podržel svůj tým i proti ráně z úhlu Nicolae Stancia.

Druhá půle začala centrem Alexandera Baha, Ondřej Lingr ve snaze hlavičkovat na balon nedosáhl. Střelecký pokus Nicolae Stancia byl v 52. minutě zblokován a k Boháčovi nedoputoval. Před sprintujícím Lukášem Masopustem už brankář Pardubic musel na zem a ukryl balon v náručí.

V 57. minutě se slávisté dostali do vedení. Alexander Bah si předkopl míč a po dlouhém sprintu nacentroval z pravé strany hřiště přesně na nohu Michaela Krmenčíka, který se nemýlil - 0:1. Letní posila se prosadila ve druhém ligovém utkání v řadě, Krmenčík gólem v závěru jistil i týden staré vítězství nad Plzní.

O šest minut později to bylo o dvě branky. Takřka totožnou akci, kde se role přihrávajícího hráče zhostil místo Alexandra Baha Lukáš Masopust, zakončoval znovu Michael Krmenčík0:2. Lukáš Masopust se výrazně podepsal také pod třetí trefou, sehrál pod sebe na Ondřeje Lingra, který ranou na vzdálenější tyč propálil Boháče – 0:3.

Druhý a třetí zásah sešívaných dělilo necelých 60 vteřin! Michael Krmenčík zaútočil na hattrick v 70. minutě, jeho akrobatické zakončení ale letělo mimo. Vlastní gól Pardubic neplatil pro ofsajd.

Čtvrthodinu před koncem zápasu si druhou gólovou radost v utkání užil také Ondřej Lingr, 22letý záložník se prosadil krásnou střelou do šibenice bližší tyče – 0:4. Na pětibrankový rozdíl zvýšil po samostatném úniku v 80. minutě Ubong Ekpai, jeho branku ještě musel posvětit VAR – 0:5. Po gólu proti Legii mohl nigerijský křídelník oslavit svou první ligovou trefu za Slavii.

V nastaveném čase se ještě po sklepnutí Madse Madsena za obranu dostal k míči Ubong Ekpai, který krásně zakončil na přední tyč a dal svůj druhý gól. Ten ale bohužel po přezkoumání videa rozhodčí odvolal kvůli ofsajdu.

Zápas tedy šestý gól už neviděl, slávisté porazili Pardubice 5:0 a posunuli se před Plzeň na první místo tabulky. Další zápas čeká výběr Jindřicha Trpišovského v neděli 21. listopadu doma s Jabloncem, FORTUNA:LIGU na dva týdny přerušuje reprezentační přestávka.

0:5

Sestavy

FK Pardubice

Boháč – Halász, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek (C) (82. Lee S-R) – Kostka (71. Huf), Tischler, S. Šimek (71. Černý), Cadu (81. Junior) – Chytil (87. Lupač)

SK Slavia Praha

Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar (82. Olayinka) – Holeš (72. Madsen), Hromada – Masopust (72. Ekpai), Stanciu (C), Plavšić (39. Lingr) – Krmenčík (72. Kuchta)

Detaily utkání

Branky
58. a 63. Krmenčík, 64. a 75. Lingr, 80. Ekpai
Diváci
3492
Žluté karty
Šimek, Cadu
Rozhodčí
Petřík – Horák, Paták

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články