Po vlastním gólu Olayinky prohra v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Po vlastním gólu Olayinky prohra v Liberci

1:0
(1:0)
25. kolo, 13. 3. 2022, U Nisy
25. kolo, 13. 3. 2022, U Nisy
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Slávisté ve 25. kole FORTUNA:LIGY podlehli v Liberci 0:1, o třetí porážce v sezoně rozhodl smolný vlastní gól Petera Olayinky. Soupeř hrál od 20. minuty bez vyloučeného Štetiny, sešívaní ale početní výhodu využít nedokázali.

Slávisté klesli v tabulce na druhou příčku, na vedoucí Plzeň ztrácí tři body.

Jindřich Trpišovský a jeho kolegové udělali oproti čtvrtečnímu zápasu s Lincem pět změn. Do branky se postavil Ondřej Kolář, který na jaře ještě neinkasoval, nulu udržel proti Bohemians i v 302. derby. V záloze nahradil vykartovaného Ibrahima Traorého Jakub Hromada, místo Madse Emila Madsena nastoupil Ivan Schranz. Na pravé straně zálohy hrál od první minuty Lukáš Masopust, v útoku operoval Stanislav Tecl, který vedl tým jako kapitán.

Do první šance se v nedělním slunečném odpoledni dostali sešívaní, rána Srdjana Plavšiće byla ve 3. minutě sražena na roh. Pokus Alexandera Baha z pravé strany hřiště proletěl nad brankou. Ve 13. minutě si velkou porci smůly vybral Peter Olayinka, který po centru Mikuly usměrnil balon za záda Ondřeje Koláře – 1:0.

První žlutou kartu utkání obdržel za zákrok na Lukáše Masopusta Štetina. Hlavní rozhodčí Hocek nebezpečný skluz libereckého stopera přezkoumal u videa, původní rozhodnutí přehodnotil a Štětinu vyloučil. Slávisté hráli od 19. minuty v početní výhodě.

Hlavička Maksyma Talovjerova skončila vedle pravé tyče Knoblochovy branky, následně ukrajinský univerzál mířil z dobré pozice nad břevno. Do třetice aktivní Talovjerov hlavičkoval, Knobloch situaci kontroloval a balon skončil v zámezí.

Po půlhodině hry sešívaní předvedli v pokutovém území Liberce obrovský závar, míč ale za brankovou čáru neprotlačili. O pět minut později nastavil Lukáš Masopust levačku do rány Petera Olayinky a balon těsně minul levou tyč. Srdjan Plavšić vzápětí pálil halfvolejem nad. Tři minuty před koncem prvního poločasu centr Alexandera Baha tečoval v pádu Ivan Schranz, Knobloch vyrazil na roh.

Tečku za první pětačtyřicetiminutovkou udělal průnik Lukáše Masopusta, ve finální fázi mu ale balon na těžkém terénu poskočil a Stanislav Tecl nemohl na jeho přihrávku dosáhnout. O pauze trenérský tým Slavie dvakrát střídal, kvůli zranění opustil hřiště Masopust, nahradil ho Daniel Samek, Ondřej Lingr nahradil Maksyma Talovjerova.

Ránu Aihama Ousoua zablokovala domácí obrana, na nebezpečný centr Tiéhiho žádný z jeho spoluhráčů nedoskočil. Proti dělovce Alexandera Baha z ostrého úhlu musel zakročit Knobloch. Ve snaze posílit útok vyslal na hřiště trenérský tým Slavie Yiru Sora s Danielem Filou, odpracováno měli Peter Olayinka s Jakubem Hromadou.

V 64. minutě sahali červenobílí po vyrovnání, vystřídavší Sor se zavěsil do vzduchu, jeho hlavičku po centru Alexandra Baha zastavila levá tyč. Autora čtyř branek z Evropské konferenční ligy dělily od prvního ligového gólu v sešívaném dresu milimetry. Samek ze střední vzdálenosti nebyl přesný.

V 70. minutě zahrávali domácí volný přímý kop z hranice pokutového území, balon po kroucené ráně Rondiće proletěl nad brankou. V rámci posledního střídání Slavie zamířil na hřiště Mads Emil Madsen místo Ivana Schranze. Do stříleného Bahova centru vložil nohu na poslední chvíli Purzitidis, Lingrův hlavičkový pokus zády k brance nebyl přesný.

V poslední minutě základní hrací doby ukryl Knobloch do náruče centr Srdjana Plavšiće. Rozhodčí nastavili hru o 240 vteřin, Tomáš Holeš napálil míč do břevna a stejný hráč v úplném závěru na zadní tyči v dobré pozici minul. Navzdory velké územní převaze, 74 % ku 26 % držení míče, podlehli sešívaní v Liberci 0:1. Ze 17 střel prošly na Knoblochovu branku jen dvě.

Další duel odehraje výběr Jindřicha Trpišovského ve čtvrtek v St. Pöltenu proti Linci, v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy bude hájit náskok 4:1 z prvního utkání. Na ligové trávníky vyběhnou sešívaní v neděli 20. března od 18:00 v Edenu proti Českým Budějovicím.

1:0

Sestavy

FC Slovan Liberec

Knobloch – Gebre Selassie, Štetina, Plechatý (24. Fukala), Mikula (C) – Tiéhi, Purzitidis – Koscelník, Frýdek (67. Višinský), Tupta (67. Havelka) – Rondić (87. Rabušic)

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Ousou, Holeš, Plavšić – Hromada (61. Sor), Talovjerov (46. Lingr) – Masopust (46. Samek), Schranz (74. Madsen), Olayinka (61. Fila) – Tecl

Detaily utkání

Branky
13. Olayinka (vl.)
Diváci
6123
Žluté karty
Mikula, Frýdek, Višinský - Olayinka, Schranz, Plavšić, Bah
Červené karty
19. Štetina
Rozhodčí
Hocek – Hájek, Hrabovský

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články