Porážka na De Kuip, jediný gól zařídil Holeš | SK Slavia Praha
Více

Porážka na De Kuip, jediný gól zařídil Holeš

2:1
(2:0)
2. kolo, 30. 9. 2021, De Kuip (Rotterdam)
2. kolo, 30. 9. 2021, De Kuip (Rotterdam)
Feyenoord Rotterdam - SK Slavia Praha
Slávisté ve druhém kole základní skupiny E Evropské konferenční ligy podlehli Feyenoordu Rotterdam 1:2. Jedinou branku sešívaných dal v 63. minutě Tomáš Holeš.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského vstupovali do utkání se třemi body za domácí výhru nad Unionem Berlín, Feyenoord v úvodním duelu základní skupiny E remizoval v Haifě s Maccabi 0:0. Slávisté navlékli modré dresy, na hrot útoku se postavil Stanislav Tecl. Stoperskou dvojici utvořili Aiham Ousou s Tomášem Holešem.

Do první šance se na vyprodaném stadionu De Kuip, kam dorazila i zhruba tisícovka slávistických příznivců, dostali domácí. Ránu Tilla ukryl Aleš Mandous do rukavic. Jistě si na druhé straně počínal i jeho protějšek Bijlow, když zneškodnil pokus Ibrahima Traorého.

Ve 14. minutě Feyenoord udeřil, na křižnou ránu Kökçüa k pravé tyči Aleš Mandous nedosáhl – 1:0. O tři minuty později Nicolae Stanciu poslal do vápna ostrý balon z přímého kopu, soupeřova obrana byla ve střehu a ubránila se. Akrobatické zakončení Linssena lapil výtečným zákrokem na brankové čáře Aleš Mandous. Do střely Sinesterry obětavě padl Alexander Bah.

Ve 24. minutě domácí po dlouhém obléhání branky Slavie skórovali podruhé. Na centr Malacii z levé strany hřiště si na zadní tyči naskočil Linssen a hlavičkou trefil šibenici – 2:0. Stejný hráč po půlhodině hry tváří v tvář Mandousovi přestřelil, hlavní rozhodčí Petrescu ale odpískal útočníkovi Feyenoordu faul.

Další těžký zákrok vytáhl Aleš Mandous ve 34. minutě, když udržel v náručí nebezpečné zakončení Sinesterry. Hlavička stejného hráče prolétla těsně vedle pravé tyče brankáře Slavie. Poslední střelecký pokus první půle obstaral opět aktivní Sinesterra, kroucená rána skončila nad břevnem. Slávisté zamířili do kabiny s dvougólovým mankem.

Do druhého poločasu Jindřich Trpišovský třikrát vystřídal, Ondřej Lingr nahradil Nicolae Stancia, Jan Kuchta Stanislava Tecla a Srdjan Plavšić Ubonga Ekpaie. Po průnikové přihrávce Jana Kuchty se hnal do zakončení Lukáš Masopust, ve finální fázi mu balon odskočil. Přetažený centr Oscara Dorleyho Bijlowa vylekal, brankář Feyenoordu ale situaci zvládl. Bijlow podržel svůj tým i v 57. minutě, když byl u míče dřív než sprintující Jan Kuchta.

Po faulu na Alexandera Baha obdržel Jahanbakhsh první žlutou kartu duelu. K rozehrání standardní situace se v 64. minutě postavil Petr Ševčík a přesným centrem našel hlavu Tomáše Holeše, který se trefil krásně na zadní tyč. Bijlow plachtil vzduchem marně – 2:1. V 69. minutě střídal Lukáš Masopust, na hřiště vyběhl Ivan Schranz.

Zakončení Jana Kuchty chyběla razance, Bijlow míč zachytil do rukavic. Gólový halfvolej Ivana Schranze na poslední chvíli skluzem zblokoval jeden ze stoperů. Autorem povedeného centru na zadní tyč byl Srdjan Plavšić. V té době už byl na hřišti i Michael Krmenčík, v utkání dohrál Petr Ševčík.

V 86. minutě měl na noze vyrovnání Jan Kuchta, rána z první z těžké pozice zamířila těsně na břevno. V nastaveném čase dostali sešívaní možnost rohového kopu, centr Srdjana Plavšiće na bližší tyči žádného spoluhráče nenašel.

Slávisté i přes velkou snahu v závěru vyrovnat nedokázali, na De Kuip prohráli s Feyenoordem 1:2. Ve druhém zápase skupiny E Union Berlín doma přehrál Maccabi hladce 3:0. Další zápas čeká sešívané v neděli, na Letné proběhne jubilejní 300. derby. Do Evropské konferenční ligy výběr Jindřicha Trpišovského zasáhne znovu 21. října v Haifě proti Maccabi.

2:1

Sestavy

Feyenoord Rotterdam

Bijlow – Holmgren Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia – Toornstra (C), Kökçü (64. Aursnes), Til – Jahanbakhsh (78. Geertruida), Linssen, Sinisterra (64. Dessers)

SK Slavia Praha

Mandous – Bah, Ousou, Holeš, Masopust (69. Schranz) – Traoré, Ševčík – Ekpai (46. Plavšić), Stanciu (46. Lingr), Oscar – Tecl (C) (46. Kuchta)

Detaily utkání

Branky
14. Kökçü, 24. Linssen - 63. Holeš
Žluté karty
Jahanbakhsh, Aursnes, Toornstra, Gil - Traoré, Bah, Kuchta
Rozhodčí
Petrescu – Grigoriu, Marica

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články