Slávisté prohráli v Izraeli s Maccabi Haifa 0:1 | SK Slavia Praha
Více

Slávisté prohráli v Izraeli s Maccabi Haifa 0:1

1:0
(0:0)
3. kolo, 21. 10. 2021, Stadion Sammyho Ofera
3. kolo, 21. 10. 2021, Stadion Sammyho Ofera
Maccabi Haifa - SK Slavia Praha
Slavia nedokázala v Haifě vstřelit gól a s domácím Maccabi prohrála ve třetím utkání Evropské konferenční ligy 0:1. V tabulce patří sešívaným aktuálně třetí příčka.

Trenér Jindřich Trpišovský udělal oproti duelu s Libercem v sestavě jen dvě změny. Ve středu obrany nastoupil místo Jakuba Hromady Aiham Ousou a místo Michaela Krmenčíka hrál Srdjan Plavšić. Na hrot útoku se přesunul Jan Kuchta, do středu útočné trojice Ivan Schranz a na pravé straně operoval Peter Olayinka.

První šanci v zápase měli sešívaní ve 4. minutě. Rohový kop Nicolae Stancia našel ve vápně Aihama Ousoua, ale jeho hlavička mířila mimo branku. Velkou příležitost na první gól měla Slavia hned o minutu později. Schranz nacentroval míč do vápna na Kuchtu, který hlavičkoval téměř perfektně na zadní tyč. Jeho pokus minul jen o centimetry tyč soupeřovy brány.

V 7. minutě měli první šanci i domácí, když se po centru do vápna ze standardní situace dostali ke střele. Ta ale mířila nad bránu a lajnový rozhodčí navíc odmával ofsajd.

Ve 22. minutě vyslal Ibrahim Traoré do útoku Petera Olayinku, který se dostal do velkého úhlu a přihrával před branku. Jeho přihrávku vyrazil obratným zákrokem brankář Cohen, míč se odrazil před vápno a Schranz jen hlavičkoval nad bránu.

O minutu později nastřelil z protiútoku tyč Donyoh. Ve 24. minutě už se ale nemýlil, když dostal do středu vápna přihrávku z pravé strany, vypálil z první pod břevno a Ondřej Kolář neměl šanci – 1:0.

Ve 27. minutě poslal Peter Olayinka přízemní centr z pravé strany do středu vápna. Jan Kuchta zakončoval z voleje, ale branku těsně minul.

Ve 40. minutě byl Stanciu faulován těsně před velkým vápnem a sám pak zahrával i volný přímý kop. Jeho prudká střela zamířila bohužel jen těsně vedle levé šibenice Cohenovy brány. Do kabin šli tak sešívaní s jednogólovou ztrátou.

O poločase vystřídal Daniel Samek Srdjana Plavšiće. V prvních deseti minutách druhého poločasu nebyly k vidění žádné větší šance, utkání bylo vyrovnané a hrálo se především ve středu pole.

V 57. minutě se ale po kombinaci s Traorém dostal ke zpětné přihrávce z úhlu do vápna Oscar Dorley. Míč prošel šestnáctkou až k Danielu Samkovi, který vypálil skvěle z první k levé tyči. Jeho parádní střelu ale chytil ještě lepším zákrokem brankář Cohen.

V 64. minutě našel centr Oscara do středu šestnáctky přesně hlavu Petera Olayinky. Jeho hlavička ale mířila do středu branky a Cohen si s ní poradil. O tři minuty později došlo v týmu červenobílých ke dvojitému střídání. Kuchtu a Stancia nahradil Krmenčík s Lingrem.

V 73. minutě se za obranu dostal Jaber, který šel sám na Koláře. Brankář Slavie ale rychle vyběhl, zmenšil mu střelecký úhel a nedal Jaberovi příležitost dobře zakončit! O pět minut později zakončoval při rohovém kopu jen nad bránu hlavou Ousou.

V 88. minutě měl zajímavou příležitost Lingr, když se mu podařilo odhlavičkovat po centru Oscara. Jeho pokus na přední tyči ale opět chytal brankář Cohen.

Další gól už v zápase nepadl a slávisté tak prohráli 0:1. Ve skupině Evropské konferenční ligy jsou tedy po třech zápasech na třetím místě. Další zápas čeká sešívané v neděli 24. října od 16:00 v Českých Budějovicích.

1:0

Sestavy

Maccabi Haifa

Cohen – Meir, Planić, Goldberg, Tawatha (62. Menachem) – Jaber (84. Gershon), José Rodríguez, Mohamed – Atzili (70. Sahar), Donyoh (71. Chery), David (62. Haziza)

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Traoré, Stanciu (67. Lingr) – Olayinka, Schranz (76. Ekpai), Plavšić (46. Samek) – Kuchta (67. Krmenčík)

Detaily utkání

Branky
24. Donyoh
Žluté karty
Goldberg, Tawatha, Cohen, Menachem – Bah, Samek
Rozhodčí
Farkas – Szert, Szalai

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články