Výhra 4:2 v generálce proti Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Výhra 4:2 v generálce proti Baníku Ostrava

4:2
(4:0)
přát., 30. 1. 2022, Eden Aréna
přát., 30. 1. 2022, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava
Slávisté v generálce na start jarní části FORTUNA:LIGY porazili v Edenu Baník Ostrava 4:2. O branky se v průběhu první půle postarali Petr Ševčík, Michael Krmenčík, Srdjan Plavšić a Ondřej Lingr, po pauze soupeř dvěma zásahy snížil.

Zápasem proti Baníku a remízou 3:3 ukončili svěřenci Jindřicha Trpišovského kalendářní rok 2021. O pět týdnů později si proti stejnému soupeři zahráli ligovou generálku. Na levém kraji obrany nastoupil Srdjan Plavšić, ve středu zálohy hrál Mads Emil Madsen, o produkci branek se měl starat Michael Krmenčík podporovaný z křídel Ivanem Schranzem a Ondřejem Lingrem. Branku hájil Aleš Mandous.

V 11. minutě se k hlavičce dostal po centru Srdjana Plavšiće Ondřej Lingr, jeho pokus Budinský zlikvidoval. O tři minuty později brankář Baníku kapituloval, Petr Ševčík, hrající s kapitánskou páskou na své paži, se zmocnil míče a samostatný průnik proměnil přízemní střelou na zadní tyč – 1:0.

Ve 20. minutě vedli slávisté rozdílem dvou branek. Srdjan Plavšić po dlouhém pasu od Tomáše Holeše vysunul Michaela Krmenčíka, který po dobrém prvním doteku pálil pravačkou. Budinský si na balon sáhl, v cestě do sítě mu ale zabránit nedokázal – 2:0.

Krmenčík svým zásahem potvrdil dobrou formu, kterou si přivezl z portugalského soustředění, v Algarve se gólově prosadil ve všech třech tréninkových utkáních, které sešívaní mezi sebou odehráli.

Ve 31. minutě sehráli slávisté povedenou akci, míč po ose Krmenčík – Madsen doputoval k Srdjanu Plavšićovi, který se tváří v tvář Budinskému nemýlil - 3:0. O pět minut později rána Tomáše Holeše prosvištěla nad břevnem, palebnou pozici připravil Michael Krmenčík.

Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se slávisté radovali počtvrté, přesný Plavšićův centr z levé strany hřiště uklidil do sítě Ondřej Lingr4:0. Stejným výsledkem první půle skončila, Srdjan Plavšić za 45 minut vstřelil jednu branku a dvě připravil, do druhého poločasu jeho místo zaujal Oscar.

Ve 48. minutě podržel své spoluhráče Aleš Mandous, když na brankové čáře dokázal ve spolupráci s Aihamem Ousouem zkrotit několikrát tečovaný balon. V 54. minutě Baník snížil, po rohovém kopu se prosadil Klíma. O čtyři minuty sešívaní podruhé střídali, Taras Kačaraba se po tvrdém souboji nechal ošetřit a přepustil své místo krajanu Maksymu Talovjerovi.

Po hodině hry sáhl Jindřich Trpišovský k sedminásobnému střídání, na hřiště putovali Samek, Tecl, Prebsl, Sor, Višinský, Traoré a Hromada. V 67. minutě se k zakončení dostal Yira Sor, našel ale jen náruč připraveného Budinského. Dobrý zákrok předvedl gólman Baníku i proti Denisi Višinskému, kterému nabil Stanislav Tecl.

Zkušený útočník v 74. minutě postupoval sám na branku, střela pravačkou těsně minula zadní tyč. O chvíli později musel na hřiště znovu vystřídavší Mads Emil Madsen, Filip Prebsl se zranil a musel střídat. Ubong Ekpai, který na podzim oblékal červenobílý dres a do Baníku zamířil na hostování, následně hlavičkou snížil na 2:4.

Minutu před koncem utkání mohl pátou branku domácího týmu vstřelit Denis Višinský, obrana Baníku mu radost na poslední chvíli zhatila. Alexandra Baha ještě v závěru vychytal Budinský.

Další branka už v Edenu nepadla, sešívaní se na start jarní části FORTUNA:LIGY, ve kterém přivítají Karvinou, naladili vítězstvím 4:2. První kolo odehrají  na vlastním stadionu v sobotu 5. února od 15:00.

4:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Bah, Ousou (61. Prebsl, 76. Madsen), Kačaraba (56. Talovjerov), Plavšić (46. Oscar) – Ševčík (61. Hromada), Holeš (61. Samek) – Lingr (61. Sor), Madsen (61. Traoré), Schranz (61. Višinský) – Krmenčík (61. Tecl)

FC Baník Ostrava

Budinský – Ndefe (73. Juroška), Svozil, Chlumecký, Fleišman (83. Pokorný) – Buchta (46. Kontsevoy), Kaloč (83. Jaroň), Budínský (46. Ekpai), Falta (73. Šín) – Klíma (73. Boula), Almási (46. Kuzmanovič)

Detaily utkání

Branky
15. Ševčík, 20. Krmenčík, 31. Plavšić, 42. Lingr - 54. Klíma, 76. Ekpai
Žluté karty
Krmenčík - Ndefe, Chlumecký, Svozil
Rozhodčí
Hrubeš – Šimáček, Matoušek

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články